טעימת פירות לפני ירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימת פירות לפני ירקות
    שרון
    19/10/2010

בני בן 7 חודשים. התחלתי בטעימות לפני כחודשיים , הוא לא גילה עניין רב. בעקבות שלשולים ממושכים , חזרתי לטעימות רק לאחרונה ועכשיו הוא מסרב בתוקף לטעום. שאלותיי:
    1. אני מניחה שאם אציע לו פירות הוא יגלה הרבה יותר עניין. אני יודעת שההמלצה היא להתחיל בירקות. האם אכן זה כ"כ בעייתי להתחיל דווקא עם פירות ? אני חושבת שזה כדאי כדי לעניין אותו ברעיון של מוצקים והאכלה בכפית..
    2.אני מניחה שמרק של מספר ירקות יהיה טעים יותר מכל ירק בפני עצמו . ההמלצה היא לנסות כל ירק בנפרד, כדי לבדוק את הרגישות למזון. אך למיטב ידיעתי, ירקות כגון קישוא , גזר , תפו"א לא ידועים כאלרגנים . האם לא ניתן לערבב כבר מהתחלה מס' ירקות ?
    3. האם אכן חובה להמשיך ולנסות כל יום או אפשר לעשות הפסקות קצת (גם בשבילו וגם בשבילי..) אם אני רואה שהוא לא בעניין.
    4. מתי להתחיל לדאוג/להעזר בייעוץ מקצועי אם העניין נמשך?

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימת פירות לפני ירקות

הוספת תגובה

• טעימת פירות לפני ירקות - תגובה

נורית קליפר
    20/10/2010

הי שרון,
    1. למרות שזה נשמע הגיוני, אין שום מחקר המוכיח שהגשת פירות לפני ירקות תגרום לתינוקות להעדיף פירות/טעם מתוק.......מה גם שחלב אם מתוק לכשעצמו, ואותו הם אוכלים ראשונים, אז אין בעייה להגיש פירות לפני ירקות.
    2. לא, חשוב להפריד ולוודא שאכן אין שום רגישות. זה נכון שהסבירות לאלרגיה היא נמוכה מאד מירקות אלו, אבל אסור לקחת סיכון.
    3. כן!! זהו תהליך, הפסקה שלו רק תעכב את אכילת המוצקים. חשוב להמשיך ולהגיש גם אם הוא מסרב למזון המוצק.
    4. אם תוך חודש, אין כל שינוי (ואת מגישה כל יום מוצקים) כדאי להתייעץ עם רופא ילדים/דיאטנית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו