מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמרי23/10/2010
הבן שלי בן 7 חודשים רציתי לדעת אם אפשר להוסיף לו למרק ברוקולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מרי23/10/2010הילד שלי אוכל ב- 7:00-מטרנה 180
ב-10:00 פירות
ב 13:00 ירקות עם שווארמה הודו\עוף\בשר
ב 16:00 מטרנה 180
19:00 דייסה שיבולת שועל\8 דגנים
רציתי לדעת אם הוא אוכל בסדר לגילו (אם לא שמת לב להודעה הקודמת הוא בן 7 חודשים) ? ולפעמים בשעה 19:00 הוא אוכל את הדייסה ובוכה שנגמר ורוצה עוד אז אני מוסיפה לו עוד 60 זה קורה רק בערב האם זה בסדר?
ואשמח לקבל כמה עצות לגיוון האוכל שלו במהלך היום.
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010לא ציינת אלו פירות וירקות הוא אוכל, אבל בכל זאת בטוח שתוכלי להוסיף עוד סוגים שונים. עדיף שתבחרי בין פירות/ירקות העונה. תכניסי לו גם ביצה, טחינה, אבוקדו, שקדייה, קטניות (עדשים, שעועית לבנה/אדומה/מנומרת/מאש, גרגירי חומוס), דגנים (קינואה, גריסי פנינה, אורז, בורגול, כוסמת - ניתן להכין דייסה לבד או להכניס למרק).
תפריט של בנך נראה בסדר גמור. האם משקלו תקין והוא שומר על עקומת הגדילה שלו? האם הוא גם שותה מים? אם לא - צריכים להוסיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה
מרי24/10/2010קודם כל תודה על התגובה
הילד שלי שוקל 9.200 והוא גם מאד גבוה אמרו לי שבטיפת חלב הוא בסדר
לגבי הפירות עד לא מזמן שמתי לו בננה תפוח אגס במיץ של קלמנטינה או תפוז רק שהילד פיתח אלגריה למיץ הדר אז אני עושה לו בשעה 10:00 בננה,תפוח.אגס וטחינה גולמית.
בשעה 13:00 הוא אוכל מרק עם גזר,בטטה, דלעת, סלרי, קישוא ושאוורמה הודו או עוץ או בשר לפעמים אני מוסיפה קצת אורז. הרופאה שלי אמרה לי למשל שעגבנייה לא לתת האם זה נכון?
והילד שלי שותה בין הארוחות מים.
אני פשוט שואלת ומתייעצת כי כבר בילבלו אותי מה מותר ומה לא כל אחד עד עכשיו אמר לי משהו אחר. אשמח לתגובה ותודה על התגובה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/20101. תוכלי לגוון טחינה גולמית (משומשום מלא) או שקדייה.
2. לא מבינה למה רופא אמר לא לתת עגבנייה. אולי הכוונה לעגבנייה טרייה שהיא מעט משלשלת? אני לא רואה בעיה לתת עגבנייה או טרייה או מבושלת (בתוך מרק למשאל).
3. לפי המלחצות אחרונות של משרד הבריאות בגיל 7 חודשים ועד גיל 9 חודשים מותר לתת כל סוגי פירות וירקות, בשר, ביצה, דגים, קטניות, דגנים, טחינה. בגיל 9 ח' מוסיפים מוצרי חלב כמו יוגורט, גיל, לבן, גבינות. מגיל שנה - חלב ניגר, דבש. כל דבר חדש שנותנים חייבים תוך יומיים לבדוק תגובה אלרגית אם יש. ועוד דבר - עד גיל שנה לא ממליצים לתת סלק ותרד. זה הכל.
מקווה שעשיתי לך סדר בראש
כל טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
מרינה קוזמנקו24/10/2010אפשר ומומלץ! רק תבדקי שאין תגןבה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)