מעבר לסימילק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לסימילק
    מרין
    25/10/2010

שלום!
    התינוקת שלי בת 4 חודשים, עד לפני כשבוע ניזונה מהנקה בלבד.
    שמתי לב שהחל להעלם לי החלב והכמות כבר לא הספיקה לה (לאחרונה החלה לינוק כל שעה וחצי) אז החלטתי להעבירה לסימילק (כמה ימים בשילוב עם הנקה ובשלושה ימים האחרונים כבר עברה לסימילק בלבד).
    היא אוכלת כל 3 וחצי 4 שעות כ-130/150 (אני מכינה 180 לפי ההוראות).
    שמתי לב שמאז שהיא אוכלת סימילק היא יושנת הרבה יותר והשינה שלה עמוקה יותר.

שאלתי היא האם זה בסדר?
    האם היא הייתה ערה יותר שעות בהנקה (במיוחד בזמן האחרון) כיוון שהייתה רעבה יותר?
    האם השינה הארוכה והעמוקה מצביעה על כך שעכשיו היא שבעה יותר או שאולי אינה מקבלת ויטמין מסויים והיא "חלשה יותר"?
    אציין כי המעבר לסימילק היה ללא בעיות או תגובות אלרגיות והיא שמחה ופעילה כרגיל.
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לסימילק

הוספת תגובה

• מעבר לסימילק - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    25/10/2010

ראשית אני ממליצה לך להמשיך ולהניק את בתך במידה והדבר אפשרי מבחינתך. להנקה יתרונות רבים שאין זה המקום לפרט הן לתינוק והן לאם. לכן, לא הייתי ממליצה לך לוותר עליה. אין לך מה לחשוש גופך יודע לייצר חלב עפ"י דרישה . היא ינקה בתדירות גבוהה בגלל שככל הנראה היא היתה בקפיצת גדילה כך שנדרשה לה כמות גדולה יותר של מזון. הדרך שלך לדעת האם היא מקבלת מספיק מזון דרך הנקה הוא באמצעות מעקב שקילה המתבצע בטיפת חלב.
    בדך כשמוסיפים תמ"ל תינוקות ישנים זמן ממושך יותר אך אין זה בהכרח מעיד על כך שזה טוב יותר מהנקה התמ"ל מתעכל לאט יותר מחלב אם וזו הסיבה לכך שהיא שבעה לזמן ממושך יותר. חלב אם מתאים באופן מדוייק לדרישות התזונתיות של התינוק ולכן עדיף להניק במידה והדבר אפשרי (לפחות הנקה חלקית). אני מציעה לך ועדיין זה לא מאוחר, במידה ואת נתקלת בקשיים בהנקה לפנות ולהתייעץ בנושא עם יועצת הנקה מוסמכת שתסייע לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו