בת 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 חודשים
    אמא של ליאן
    25/10/2010

היי...
    יש לי תינוקת בת 11 חודשים שלא אוהבת לאכול .
    אני מוצאת את השיטות להתמודד איתה אבל במעון עדיין לא מצאו פיתרון עם עניין האוכל .
    המטפלות טוענות שברגע שלוקחים אותה לאכול היא מתחילה לבכות ולהשתולל ...לא רוצה גם לאכול בקבקוק שם .
    אני יושבת כל היום מודאגת בעבודה בידיעה שהיא לא אוכלת כלום בגן .

אני חייבת עזרה אני מרגישה שאני ממש יוצאת מהכלים... אני צריכה עזרה כבר בשבילי כי אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה ובכלל בנושא האוכל .

אני חייבת עזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• המשך ...

אמא של ליאן
    25/10/2010

חייבת לציין כל ארוחה איתה זה "מלחמת עולם " .
    כל פעם שהיא מסיימת לאכול אני מרגישה שחוזר לי האויר... עד לארוחה הבאה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ... - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    25/10/2010

לא ציינת האם זה כך רק לגבי אכילת מזון מוצק ? האם היא אוכלת תמ"ל ?
    לא ציינת מה מצבה מבחינת משקל וגובה ? מתי "המאבקים" התחילו ?
    באופן כללי אני מציעה לך לא להפעיל עליה לחץ ולא לנהל איתה "מלחמה". זה לא יוביל לשום מקום ובוודאי שלא ישיג את התוצאה הרצויה. אלא בעתיד דווקא עשוי לגרום להפרעות אכילה. נסי להרפות מהנושא (ואני מבינה שזה קשה לך אך בכל זאת..) אם הילדה חיונית ומתפתחת היטב אפשרי לה לבקש אוכל . היא תדע לבקש כשתהיה באמת רעבה. כךתוכלי להענות לצרכיה האמיתיים ולא להכריח אותה לאכול כשבעצם אינה מעוניינת לאכול. האם את אוכלת כשאינך רעבה ? האם את אוכלת לפי שעון ? אני מניחה שלא ולכן גם במקרה שלה כדאי להרפות ולזרום איתה. רק בדרך זו בעיה זו תיפטר. תנסי את מה שהצעתי לך מס' ימים אם הבעיה אינה נפתרת פני לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע שינחה אותך מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נעמי

אמא של ליאן
    25/10/2010

היי.. תודה על התשובה .
    האמת שהבעיה עם האוכל התחילה כבר בגיל 5 חודשים עם הבקבוקים ואח"כ במוצקים .
    היא במשקל 7700 ובגובה 74 ס"מ..לפי טיפת חלב היא באחוזון נמוך אך לא מתחת לאחוזון , היא לא יורדת במשקל היא עולה אבל מעט.

לאחרונה היו רצף של אירועים הוציאה כמה שיניים ביחד והיתה קצת מקוררת והמצב רק החמיר .
    אני לא מצליחה להשתחרר ולהרפות ממנה המחשבה שהיא לא אוכלת מוציאה אותי מדתי .
    אני צריכה סיוע בדחיפות ולא יודעת למי לפנות . רופא הילדים לא חושב שאני צריכה כרגע הפניה לגורם מקצועי.

מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נעמי - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    26/10/2010

אני מבינה את הרגשתך וחוזרת ומציעה לך להניח לנושא. כל לחץ שתפעילי רק יגרום לתוצאה הפוכה. אם היא שומרת על אותו אחוזון וממשיכה לעלות במשקל ובגובה (גם אם מדובר באחוזון הנמוך) זה בסדר. צריך רק לעקוב ולראות שאינה יורדת במשקל. צמיחת שיניים והתקררות עשויים להשפיע על התאבון .תני לה מעט זמן אם את רואה שהמצב אינו משתפר תוך מס' ימים פני לאיש מקצוע (אם תתעקשי אני מניחה שהרופא ייתן לך הפניה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ..

אמא של ליאן
    26/10/2010

תודה נעמי על המענה .
    אני ישתדל מאוד לקחת את הדברים לתשומת ליבי ו"לשחרר" את הילדה בתקווה שזה יעזור לפתרון הבעיה .

תודה על הטיפים ועל המענה :-)!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו