תזונה לתינוק בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוק בן חצי שנה
    דלית
    26/10/2010

ראשית, רציתי לומר שזה נורא חשוב שיש פורום כ"כ חשוב ומעניין כמו הפורום הזה (-:

בני בן חצי שנה, אוכל 3 ארוחות ביום של תמ"ל, ארוחה אחת של מרק ירקות ואני רוצה להתחיל להוסיף לו גם ארוחה של פירות (עד עכשיו הייתי בשלב הטעימות של הפירות).
    לעיתים הוא שומר על מרווחים של 5 שעות בין הארוחות (אני נותנת לו מים בין לבין).
    1. האם כל מה שציינתי זה בסדר?
    2. הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה להוסיף למרק הירקות פרט לעוף, קישוא, גזר ובטטה?
    3. מהי הכמות המומלצת בגיל כזה למרק ירקות ולפירות?
    4. אילו ירקות ופירות לא מומלץ לתת?
    5. באיזה גיל כמות האוכל משתנה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן חצי שנה

דלית
    26/10/2010

לא ציינתי את כמות האוכל:
    240 CC סימילאק (3 ארוחות ביום)
    150 CC מרק ירקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן חצי שנה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    29/10/2010

1. ילד בגיל חצי שנה אמור לאכול : 2-4 כפות ירקות, 3-4 כפות פירות, 2-3 כפות דגנים, 1/2 פרוסת לחם, 2 כפות בשר/דג/קטניות ו 4 ארוחות של תמ"ל (240CC כל אחת)
    2. ירקות שתוכלי להוסיף למרק – גבעולי סלרי, תפו"א, כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, אפונה ירוקה. תוכלי לתת ירקות גם בצורת מחית, בצירוף דגנים ו/או קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס)
    3. לא מומלץ לתת עד גיל שנה סלק ותרד.
    4. כמות המזון משתנה כל הזמן, הרי ילד כל הזמן גודל וזקוק ליותר קלוריות. תציעי לו מדי פעם תוספת קטנה ותראי האם מוכן לאכול – זו האינדיקציה הכי טובה
    5. תוסיפי לתזונה שלו גם אבוקדו, טחינה, שקדייה להעשרת התפריט. תוסיפי אותם למאכלים מוכנים ואל תבשלי איתם. זה פוגע ברכיבי התזונה שבתוכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו