מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת מוצקיםמגי אלי06/11/2010
שלום רב בנות,
בתי בת 4 חודשים וחצי, החלה מוצקים לפני שבועיים: התחלנו עם 4 כפיות ( בהמצלת אחות טיפת חלב) של ירקות בלבד ( בטטה, תפו"א, קישוא, גזר ), התחלתי להוסיף לה גם מעט בשר עוף ( מהחלק הכי רך בעוף). אני טוחנת את הכל יחד ועד כה היא מאוד אוהבת.
כמה שאלות:
מתי ואיך לעלות את הכמות?
מתי מומלץ לתת פירות ובאיזה כמות?
היום טחנתי לה ביחד עם הירקות מעט אורז והיא הייתה חסרת מנוחה מרבית היום ואף פלטה המון!!! אני מניחה שז נובע מזה כי זו פעם ראשונה שנתתי לה אורז, הרגשתי שיש לה מעין צרבת או שהיא לא עיקלה את המנה...
האם להוריד מהתפריט?
האם מומלץ שיהיה מוכן תפריט יומי או שבועי על מנת לתת לה את כל הנדרש?
אני מתנצלת על כ"כ הרבה שאלות, אך זה חשוב לי מאוד לדעת במדוייק על אף האינטואיציות האימהיות שלי,
תודה רבה רבה,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת מוצקים - תגובה
מרינה קוזמנקו07/11/20101. עד גיל 6 חודשים אוכל מוצק לא מהווה השלמה לתפריט התינוק. המטרה כרגע (עד גיל חצי שנה) להכיר לתינוק מזונות חדשים (על מנת לבדוק אלרגיה) וטעמים חדשים. עכשיו לא מעלים את הכמויות מעבר ל2-3 כפות סה"כ ביום ולא מחליפים ארוחות תמ"ל או הנקה. כל פעם נותנים לטעום מעט ועוקבים לאחר התגובות. מומלץ כל פעם לתת מזון בודד על מנת לילד יכיר טעמו של פרי או ירק או בשר לבד ולא מעורבב עם דברים אחרים.
2. לאחר בניסית ירקות ובשר תוכלי לתת לה לטעום גם פירות, תתחילי מטעמים פחות מתוקים.
3. תבדקי אורז לבד (תבשלי ותדללי עם תמ"ל או חלב שאוב) ותראי תגובה. מומלץ באותו יום לא לתת כל דבר חדש אחר כדי להיות בטוחים איזה מזון גורם לתגובות לא רצויות (אם בכלל)
4. כאשר בתך תתחיל לאכול מוצקים (בגיל 6 חודשים) כן מומלץ מאוד לכתוב תפריט שבועי כדי לוודא שתזונה מגוונתועשירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)