מזונות עטירי ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזונות עטירי ברזל
    אודליה
    07/11/2010

שלום

זה נכון שחשיבות הברזל עד גיל שנתיים משפיעה על רמת המשכל בעתיד של התינוק? אם זה נכון יש לי ילד בן שנה וחודשיים שמסרב לאכול עוף ומוצרי בשר למינהם היה אוכל סלק אבל עכשיו גם את זה זורק. איזה מזונות עטרי ברזל אני יכולה לתת לו ואיך אני אדע שהכמות הברז במזונות האלה מספיקים (כפית טחינה בפרות מספיק לכמות של הברזל) ויש אפשרות להמשיך את טיפות ברזל שנותנים לתינוק עד גיל שנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזונות עטירי ברזל

הוספת תגובה

• מזונות עטירי ברזל - תגובה

מרינה קוזמנקו
    08/11/2010

חוסר ברזל גורם לפגיעה בגדילה ובהתפתחות הפסיכו מוטורית של התינוק, לכן חשוב מאוד להספקתו דרך המזון (ואם צריכים, גם דרך תוסף תזונה, אך בהמלצת רופא בלבד!). ברזל הנמצא בבשר נחשב לנספג הכי טוב בגוף, לכן מומלץ למצוא דרכים איך לתת אותו לילד. סלק לא מכיל הרבה ברזל, יש מקורות צמחיים הרבה יותר עשירים בברזל. למשאל – ירקות עלים ירוקים, אפונה ירוקה, ארטישוק, ברוקולי, פטל, משמש מיובש, תאנים, שזיף מיובש, צימוקים כהים, תמרים, ענבים אדומים ושחורים, טחינה משומשום מלא, גרעיני דלעת וחמיות, שקדייה, מולסה (ללא גופרית), עדשים, גרגירי חומוס, שעועית, דוחן. כפי שאת רואה – יש הרבה מקורות ברזל בעולם הצומח. ממליצה לך לבנות לבנך תפריט מגוון ועשיר במזונות הללו, בלי שום קשר לניסיונות להכניס גם בשר. וטיפ חשוב – נוכחות ויטמין C משפר ספיגת ברזל (גם מין החי וגם מין הצומח). לכן הוספת מזונות עשירים בוויטמין C מאוד מומלצת.
    החלטה האם להמשיך ברזל גם לאחר גיל שנה צריכה להתקבל רק ע"י הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו