כמה שאלות על מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות על מוצקים
    דניאלה
    18/11/2010

בן 7.5 חד' הנקה מלאה.
    בסביבות גיל 5 חד' ממש התלהב מכל מה שראה על השולחן שלנו ורוצה לאכול. בפועל כשניסינו לתת לא היה אוכל כלום.
    בגיל 6 חד' התחלנו עם המרוסקים (פירות וירקות) והוא לא מוכן לאכול שום דבר. לא פותח את הפה לכפית. אבל אם משחק בצעצוע ומביא אותו לכיוון הפה ואני מכניסה לו כפית עם אוכל הוא יבלע ולא יבכה. לי לא נראה נכון להאכיל ככה. האם להמשיך עם זה, רק לשם האכלה? הוא יכול לאכול ככה 5 כפיות ואז כשמבין שאם יכניס את הצעצוע לפה תכנס גם כפית, יתחיל להיות חסר מנוחה ואני מוציאה אותו.
    גם אם אני מחזיקה משהו ביד והוא ירצה לטעום מדובר בגרגר קטן וזהו. אין לו שום מוטיבציה כרגע למוצקים. האם להמשיך בכל מקרה עם המרק והפירות הטחונים?
    את הבננה והתפוח שנשארו מהפירות של היום אפשר לשמור למחר? האם אחרי שחתכתי נשארים בתוכם הויטמינים?

שאלה על שקדייה. אני מניקה ואוכלת שקדים כל יום. האם עדיף להחליף את השקדים בשקדייה כיון ששם זה שקדים קלופים? מה היחס של כפית שקדייה לשקדים רגילים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על מוצקים

הוספת תגובה

• כמה שאלות על מוצקים - תגובה

מרינה קוזמנקו
    19/11/2010

1. מאוד לא מומלץ להאכיל ילד בצורה של הסחת דעת. תפסיקי אם זה, את בעצמך מרגישה שזה לא מתאים. רק תגרמי לו להפרעות אכילה...
    2. תמשיכי להושיב אותו ליד שולחן המשפחה ואם הוא רוצה לנסות משהו – תתני לו. לאחר זמן של 2-3 שבועות תנסי שוב לתת לו אוכל מוצק בתור ארוחה.
    3. אין לשמור פירות למחר, הם מאבדים ויטמינים. תוכלי בעצמך – ילד צריך אמא בריאה!!
    4. אם את אוכל לא יותר מאגרוף של שקדים ביום אין שום בעיה לאכול עם הקליפה. חוץ מזה אפשר לקלף בקלות לאחר השרייה במים קרים ל5-10 דקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו