ירקות בגיל שנה ו-3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירקות בגיל שנה ו-3
    אורית
    26/11/2010

שלום,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים. לאחרונה הפסיקה לאכול בצהריים מרק (עוף וירקות), ובמקום אוכלת קוסקוס/אורז/פסטה ובשר, אני מרוצה מהשינוי אך חוששת שכמות הירקות שהיא אוכלת הצטצצמה מידי.. בערב אני נותנת בד"כ עגבניה ואבוקדו (עם ביצה, גבינה ולפעמים גם לחם) - האם כדאי להכניס ירקות מבושלים לתפריט הערב?
    ושאלה נוספת באותו נושא - מתי מסוגל הילד לאכול ירקות כמו חסה (עלים), או מלפפון (מרקם יותר קשה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירקות בגיל שנה ו-3

הוספת תגובה

• ירקות בגיל שנה ו-3 - תגובה

מרינה קוזמנקו
    28/11/2010

1. כן תוסיפי לה ירקות לארוחת הערב. אבל תוכלי לתת לה גם ירקות בארוחת הצהריים יחד עם קוסקוס/אורז/פסטה. תוכלי לעשות תבשיל עם הברה ירקות שונים (בטטה, גזר, קישוא, חציל, כרובית, כרוב...) ולשים אותו יחד עם התוספת היא אוהבת. גם תוכלי לתת לה (גם בצהריים וגם בערב) ירקות מאודים בתור אוכל אצבעות (ברוקולי, גזר, כרובית, קולרבי...)
    2. מלפפון חתוך לקוביות קטנות נראה לי שכבר תוכלי לתת לה. ירקות עליים תבדקי כל דבר בנפרד, כי ילדים בדרך כלל די מתקשים ללעוס אותם אפילו בגיל 3. תתחילי משמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו