מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בהמשך ל..
מוריה01/12/2010מרינה,
הכוונה שלי למשקה לפני שינה, הכוונה למשהו כמו יוגורט או רוויון שמסיע למערכת העיכול (בינתיים שהוא קטן, אז מטרנה). ברוסיה נגיד היו נותנים קפיר :)
האם מומלץ?
בנושא של גזים שוב: הלילה שוב היה מתעורר כמה פעמים ובוכה.כשהרמתי אותו היה פעם אחת גראפס וגם הפליץ, סליחה על המילה, ואז נרגע. נראה לי הוא מתעורר בגלל שהוא בולע אוויר גם כן וגראפס לא יוצא לו עד הסוף ואז מתחילים כאבי בטן. לא יודעת מה לעשות עם זה, כי אני כן דואגת להוציא לו גראפס תמיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 10 חודשיםמוריה29/11/2010
שלום,
הייתי רוצה לשאול האם יש משהו שצריך לשפר/לשנות בתפריט לזוהר שלי בן 10 חודשים כמעט:
מתעורר: 6 - 6:30
7 - 7:30 - מטרנה 240מ"ל
9:30 - 10 - הולך לישון (שעתיים שלוש)
12:30 - 13 - מרק ירקות עם הודו
16 - כוסמת עם קצת מטרנה+ קוטג' (או ספגטי עם חלמון של ביצה)
הולך לישון (כשעה)
18:30 - 19 שיבולת שועל עם בננה שלמה ותפוח (או יוגורט עם פירות)
20 - 20:30 - מטרנה 210מ"ל ולשון
בשעות שלפני הצוהריים יוצא שיש לו מרווח מאוד גדול בין הארוחות בגלל שהוא ישן.
אשמח לקבל המלצות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן 10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010אני רואה 2 בעיות הקשורות למרווחים - צום לילה כמעט של 11 שעות! וגם מרווח בין ארוחת בוקר לארוחת צהריים. כעיקרון יש 2 אפשרויות - או להגדיל כמות בכל ארוחה או להגדיל כמות הארוחות, שאפשרות שנייה היא עדיפה.
1. תכניסי עוד ארוחה קלה (נגיד יוגורט, פרי או תבשיל קטניות עם ירקות) בסביבות שעה 9 בבוקר.
2. בארוחת ערב תוסיפי דייסה למטרנה. ובהמשך (הרי בכל זאת עוד מעט תצטרכי לגמול אותו מבקבוקים ותמ"ל) תעברי לארוחת ערב של גדולים (ביצה, ירקות, לחם...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים
מוריה30/11/2010תודה רבה על התשובה המהירה!
מתי בעצם ניתן להתחיל לגמול אותו ממטרנה? נראה לי שדווקה שזה טוב (למערכת העיכול) לשתות איזה משקה לפני שינה. אולי לתת לו ארוחת ערב כמו שאמרת ולבסוף לתת איזה יוגורט או משהו כזה?
ושאלה נוספת בנושא הגזים. כשרציתי להשכיב אותו לישון היה בוכה ומתהפךבמשך שעתיים לפני שנרגע ונרדם. זה היה כבר כמה פעמים ואז החלטתי שאסור להפציץ אותו עם האוכל בערב שלא יכאב הבטן.
זה באמת הסיבה לכאבי בטן שהיו לו? כמות של האוכל? אני צריכה לציין שתפריט היה אותו תפריט, רק טיפה הרבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/20101.מגיל שנה מומלץ להתחיל גמילה מבקבוק ומתמ"ל. כעיקרון לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה וישר לאחריה. אם את מרגישה צורך בנוזלים אפשר לשלב מרק ירקות (לא בשרי) בארוחת הערב.
2. בהחלט יכול להיות שכמות גדולה מדי גורמת לאי נוחות ומפריעה לישון לתינוק. ובלי שום קשר - לא מומלץ ללכת לישון ישר אחרי הארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות שרלוונטיות גם אלי...
דנה30/11/2010מדוע המרווח של 11 שעות בלילה הוא גדול מדי? הרי לא אמורים לאכול בלילה. גם התינוקת שלי בת 9 חודשים אוכלת בקבוק אחרון ב - 19:30 ובקבוק ראשון ב- 07:00 בבוקר.
כמו כן, מדוע לא טוב ללכת לישון מיד אחרי ארוחה? הרי גם אדם בוגר אחרי שהוא אכל טוב, הדבר הראשון שהוא רוצה לעשות זה לנוח...
חוץ מזה - מה החלופה? הרי הדרך הכי טובה להכניס אותם לשגרת שינה היא להאכיל ומיד להשכיב בלי משחקים אחרי הבקבוק האחרון...
בנוסף, בגני הילדים בצהריים משכיבים את הילדים לישון מיד אחרי הארוחה של 12:30...
אשמח להסברים..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות שרלוונטיות גם אלי... - תגובה
מרינה קוזמנקו30/11/2010מיכל יקרה! אנסה לענות על כל השאלות. אבל תשימי לב שעניתי לשאלות ספציפיות של מוריה ולא כתבתי דברים כלליים.
1. במקרה של מוריה ראיתי שיש מצב להוסיף עוד כמות אוכל לתפריט, לכן לפי דעתי לא מתאים לתת רק בקבוק לקראת צום של 11 שעות!
2. לא טוב לאף אחד ללכת לישון על בטן מלאה! בזמן השינה מערכת העיכול לא מתפקדת כדי לעכל את הארוחה וזה גורם לתופעות לא רצויות (כמו גזים, כאבי בטן, השמנה ועוד). ואם ארוחה גורמת למישהו הרגשת כבדות או עייפות זה רק אומר שמזון שהוא אכל לא בריא או לפחות לא מתאים לו!
3. את צודקת שככה קל יותר להשכיב ילד לישון. אבל ככה אפשר לבנות הרגל מאוד לא בריא. ופה הבחירה היא שלך - ללכת בדרך הקלה או בדרך הנכונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)