נס חנוכה, אבל... יש בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נס חנוכה, אבל... יש בעיה
    מירה
    03/12/2010

ראשית אתנצל על הסיפור הארוך, אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות

בני המתוק אוטוטו בן חודשיים. לצערי לא הצלחתי להניק למרות שמאוד רציתי. עם הזמן שאבתי פחות וככה תפוקת החלב ירדה. ביום ממוצע היה מקבל כ - 150 cc חלב שהצלחתי לשאוב ובמהלך שאר היום קיבל תמ"ל כל 3 שעות בערך.

בערב חג החנוכה, קרה שלא היו לי בקבוקים נקיים והתינוקי שלי בכה שהוא רעב ולכן החלטתי לנסות להניק והפלא ופלא הוא יונק, לא היתה מאושרת ממני באותו יום, אבל כאן מתחילה הבעיה ויומיים אחרי אני די אבודה.

מכיוון שאין לי מספיק חלב, הוא כמובן לא שבע ולכן אחרי הוא בוכה שהוא עדיין רעב, אבל כבר לא רוצה בקבוק (למרות שעד שנגע בשד לא היתה לו שום בעיה) ולכן רוב היום עובר בבכי של רעב וזה מאוד מתסכל.
    מה עושים?
    שאלה נוספת: כמה זמן אני צריכה להניק מכל שד, לפעמים אני מרגישה שהוא מוצץ את השד ויוצא לו חלב ולפעמים אני מרגישה שהוא רק משחק איתה בפה ואז מוציא, האם לתת לו שוב את אותו שד או להחליף?

כל כמה זמן הגיוני שהוא יבקש לאכול? זה נראה שהוא רוצה להיות צמוד אלי 24 שעות ביממה, אני ממש לא יודעת מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נס חנוכה, אבל... יש בעיה

הוספת תגובה

• עצה מנסיון

אליסה
    03/12/2010

היי,
    גם הבן שלי לא היה מוכן לגעת בבקבוק. אם את תמשיכי להניק אותו קרוב לוודאי שתפוקת החלב שלך תעלה אבל זה לוקח זמן. מה שאני עשיתי לאחר כל הנקה הייתי גם מנסה לשאוב וזה מאותת לגוף שלך שהוא צריך לייצר יותר חלב. תניקי משני הצדדים, הוא מסיים צד אחד, תעשי לו גרפס ואז תציעי לו את הצד השני. כך תוך מספר ימים של יניקה צמודה הכמות אמורה לעלות. זה מאוד קשה ומעייף אך אם את מעיניינת להניק זאת הדרך היחידה. את החלב שיצא לך בשאיבות את יכולה לשמור ולאחר שהגוף שלך יתייצב לנסות להציע לו בקבוק עם חלב שלך.
    אני מקווה שעזרתי ותהיה סובלנית זה לוקח זמן. הוא מעדיף אותך כי ככה הוא קרוב אלייך.
    כמובן אם את לא מעוניינת להניק רז תמשיכי להציע פורמולה ואל תדאגי הוא לא ישאר רעב, תינוק רעב אוכל מה שנותנים.

חג שמח
    אליסה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עצה

מירה
    05/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עצה - תגובה

מרינה קוזמנקו
    08/12/2010

מירה היקרה!
    צר לי שלא ראיתי את שאלתך קודם.
    אני מאמינה שיש אפשרות סבירה להגביר את כמות החלב שיש לך. תפני מייד ליועץ ההנקה וקבלי עזרה. תוכלי לפנות גם לארגון לה לצ'ה (חפשי אותם בגוגל).
    בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם מניסיון

עמית
    06/12/2010

הימים הראשונים יהיו קשים כי לגוף לוקח קצת זמן עד שהוא מבין שצריך לייצר יותר חלב כדי להשביע את העולל. לי זה היה רק עם צד אחד באופן מוזר ועל ידי עידוד היניקה ממנו הצלחתי להשוות את ה"תנובה".
    תהיי חזקה וסבלנית, הילד יהיה צמוד אליך וקצת עצבני כמה ימים אבל זה כל כך שווה את זה (מעבר לעניין הבריאותי - הנקה זה פשוט כיף!).
    מעט שאיבה אחרי סיום ההנקה גם יכולה לעזור ולפי מה שהבנתי יש כל מיני תוספי מזון (לא ניסיתי אישית) כמו כדורי חילבה ו"מור מילק". לגבי זה תתייעצי עם מישהו שמבין כי אני לא...

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו