מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוספת ירקות ופירות לתמלעדן05/12/2010
בוקר טוב,
יש לי תינוק בן 5 וחצי ח' ששוקל קרוב ל-8 ק'.
ודווקא יחסית לגילו ומשקלו לא אוכל הרבה (5 בקבוקי סימילאק של 150 מל' ב-24 שעות. קבוע כבר חודשיים).
לאור עצירות כרונית, כבר לפני חודשיים ניסינו בעצת הרופא מיץ שזיף (גם מחית),
תפוז ועגבניה שגרמו לכאבי בטן. טעימות התחלנו לפני 3 שבועות ואין רגישות לכלום. ניסינו שוב את השלוש הנ"ל והם עדיין גורמים לאי נוחות. העצירות מטופלת בשמן פראפין. אני מעוניינת להגדיל את הטעימות אך לא ע"ח ארוחה בשלב הזה. בגלל גילו הצעיר וגם בגלל שאינו אוכל הרבה תמל - רק להוסיף בשלב הזה ארוחת פירות או ירקות במהלך היום.
1. האם זה נכון לעשות? בימים אלו הוא אוכל כף ביום של מזון אך מסוג אחד בלבד.
2. אלו שילובים יכולים להתאים לו ובאיזו כמות?
3. האם אפשר לטחון ירקות ולדלל במים, כך שישתה מרק מבקבוק כתוספת לבקבוקי סימילאק? אמרו לנו שנוזלים וירקות יועילו לו.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת ירקות ופירות לתמל - תגובה
נורית קליפר05/12/2010הי עדן,
אם אני מבינה נכון, בנך אוכל כף של פירות או ירקות ומגיב להם טוב. זה בסדר גמור, בנך נמצא בשלב הטעימות, בהן צריך להיחשף לטעמים חדשים: 1-2 כפיות ביום והחל מגיל חצי שנה יכול להנות מארוחה אחת ביום. הארוחה יכולה להיות של פרות טחונים עם טחינה/אבוקדו/שקדיה. , מרק ירקות ואח"כ שילוב של מרק עם בשר. הגישי לו מים עם הטעימות ייתכן וזה יעזור לעצירות.
אני לא מציעה להגיש מרק בבקבוק, חשוב שילמד לאכול ולקראת גיל שנה יאכל משולחן האוכל המשפחתי. הציעי לו מרק בכפית - כמובן שתחילה ניתן לדלל במים בכדי להשיג מרקם דליל שיתאים לו. ברגע שהמרקם נעשה סמיך יותר, את תמיד יכולה להציע מים בבקבוק. בתקווה ששילוב הנוזלים עם הסיבים התזונתיים יעודד פעילות תקינה של המעיים. חשוב במיוחד שתגישי כל מזון חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ותראי כיצד מגיב למזונות חדשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגדלת הטעימות
עדן05/12/2010הוא אוכל בשמחה את הטעימות ומשתף פעולה.
עצירות יש לו מגיל חודש, זה לא מהטעימות.
כשהתחלנו טעימות התחלנו לתת לו לשתות מים בבקבוק אבל זה לא עוזר.
מתשובתך, אני מבינה שלא מומלץ להגדיל את כמות הפירות והירקות עד גיל חצי שנה,
להשאיר את המינון של כף ביום.
האם במסגרת כף ביום אפשר לשלב "ערבוב " של טעמים?
למשל אגס עם תפוח?
ועוד שאלה, חוץ מפירות וירקות האם אפשר לתת לטעום חלמון של ביצה, עוף,
קטניות? אם כן איך עושים זאת?
איך מבשלים / מרסקים ומה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)