מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מודה לך מאוד על העזרה. יום נפלא
קרן08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פעוט בן שנה ו-4 חודשים...קרן07/12/2010
היי, יובל שלי בן שנה ו-4 חודשים. ושמתי לב שכאשר הוא אוכל ארוחת ערב ואח"כ לפני השינה מקבל בקבוק סימילאק, הוא מקיא. וכאשר הוא לא אוכל טוב ארוחת ערב, ואז מקבל בקבוק אז הוא לא מקיא. מה עושים?? כי אני לא רוצה שהבקבוק יהיה במקום ארוחת ערב, אני יודעת שזה חשוב לקבל ארוחת ערב רגילה חוץ מהבקבוק. אך מצד שני אני יודעת שזה גם חשוב לקבל תמ"ל. אז מה לעשות??
אולי אני צריכה ליצור פער יותר גדול בין ארוחת הערב לבקבוק?
יובל הולך לישון ב-20.00 בערב, ואז מקבל את הבקבוק. ארוחת ערב בסביבות 18.30.
אולי כדאי להקדים את ארוחת הערב ואז אולי הוא לא יקיא מהבקבוק?
המון תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פעוט בן שנה ו-4 חודשים... - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010ברור גם לך שהוא מקיא בגלל שבטן שלו מלאה מדי.
מגיל שנה ממליץ משרד הבריאות לגמול מבקבוק ומתמ"ל (בתנאי שתזונת הילד עשירה ומגוונת).
תתחילי לגמול אותו מבקבוק ומתמ"ל. ותתני ערוחת ערב משביע וכשעה-שעה וחצי לפני שהולך לישון. בשלב הגמילה תוכלי לתת לו לפני שינה תמ"ל בכוס וכמות יותר קטנה מאשר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לא ברור.
קרן08/12/2010רשמת שבשלב הגמילה לתת לו תמ"ל בכוס לפני השינה. מה ההבדל?? הרי גם אז הוא יקיא לא? זה עדיין יגרום לו לעומס על הקיבה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לא ברור. - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010את לא יכולה לקחת מילד גם בקבוק וגם מת"ל, סביר מאוד שהוא פשוט לא יסכים לזה. בשתייה מכוס ילד לא ישתה אותה כמות בכלל כמו מבקבוק! יכול להיות שבכלל לא ירצה לשתות מכוס ואז תתני לו ארוחת ערב משביע וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי....הבנתי.
קרן08/12/2010רוב הסיכויים באמת שהוא לא ירצה לשתות מכוס. הוא עוד ממש קטן לדעתי לשתות מכוס.
אבל למה בכלל הוא אמור להקיא?? הרי הרבה ילדים בגילו (גם הגדולים שלי שהיו קטנים)
אוכלים ארוחת ערב רגילה..ואח"כ לפני השינה עדיין שותים תמ"ל מבקבוק והם לא מקיאים.
אז למה הוא כן מקיא??? זה מוזר לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי....הבנתי. - תגובה
מרינה קוזמנקו08/12/2010כל ילד עם הקיבה שלו...
צריכים למצוא דרכים המתאימות כדי שלא יקיא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)