מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חצי שנהסיון15/12/2010
היי
הבן שלי בן חצי שנה והוא אלרגי חלב ולכן ניזון מנוטרימגן. כיום זה סדר הארוחות שלו :
07:00 - בקבוק 180
09:30 - 180פירות תפוח תפוז בננה וכפית טחינה
12:30 - בקבוק 180
16:00 - בקבוק 180
20:00 - בקבוק 210
וזהו עד למחרת - הוא כבר לא אוכל בלילה.
בשקילה האחרונה (היום) שקל 7.350 (בגיל 4 חודשים שקל 6.400). מה שמדאיג אותי הוא שהוא ירד באחוזונים מהלידה היה באחוזון 50 ועכשיו ירד ל25. האם אני צריכה להאכיל אותו יותר?
בנוסף רציתי לדעת איך אני מתחילה לשלב לו מרק - מתי כדאי באמקום איזה ארוחה? איזה כמות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה - תגובה
נורית קליפר16/12/2010הי סיון,
נראה שבנך אוכל מאוד מסודר. את יכולה להוסיף כפית טחינה נוספת לפירות בכדי להעשיר קלורית. את המרק את יכולה להוסיף בצהריים (סביבות 12:00). תחילה הייתי ממליצה להשלים בבקבוק עד שתראי שאוכל כמות מספקת שמשביעה אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות תזונת תינוק בן חצי שנה
שרית כהן01/01/2011שלום,בני בן חצי שנה פלוס למרות שמשקלו "מכובד" 9.500 (נולד 4.500) נראה לי שהוא לא אוכל מספיק לאחרונה והוא במגמת ירידה,פירות הוא פתאום הפסיק לרצות למרות שבהתחלה התלהב,מים -לא מוכן לפתוח את הפה, גם את מנת הירקות והבשר הוא לא מסיים,אתן לך דוג' לתפריט יומי ממוצע: בוקר(התעוררות): בקבוק 180
10-11 :מנת פרי מסרב לאחרונה אז אני נותנת לו בקבוק אוכל 80-100, 13:30-14: מנת ירקות עם בשר/עוף,
17 : בקבוק :180 לאחרונה לא מסיים הכל אוכל בערך 100-120.
20:בקבוק 180
לרוב מתעורר בעשר מכינה לו בקבוק לעיתים אוכל ולעיתים סתם משחק עד שהוא מתעייף...
נראה לך תקין? הבנתי מטיפת חלב שלפי משקלו הוא אמור לאכול בן 120-150 לכל קילו.... מה את ממליצה לעשות בעניין הפירות ודחיית המים(מפחדת שאין לו מספיק נוזלים) האם את חושבת שאני צריכה לגשת לדיאטנית שתתן לי תפריט בריא ועשיר ועם זאת לא להאביס אותו בטחינה,שקדייה דייסות וכו'?
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות תזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011ראשית, אני מציעה לך להירגע ולא להלחץ. כל זמן שהתינוק מתפתח יפה ועולה בצורה תקינה במדדי משקל , גובה, הקף ראש כך שהוא שומר על אותן עקומות בהם הוא התחיל, אין לך כל סיבה לדאגה. התינוק יודע לווסת את כמויות המזון הדרושות לו. ייתכן שמדובר על תקופה שבה הצרכים שלו הם פחותים ולכן התאבון שלו אינו גדול כפי שהיה ולא מומלץ ל"אלץ" אותו לאכול מעבר לכמות אותה הוא מבקש. אולי מתחילות לבקוע לו שיניים. אני מניחה שמצב זה יחלוף . בכל מקרה, תמשיכי לעקוב אחר המדדים בטיפת חלב באופן תכוף יותר (את יכולה להגיע עצמאית ולשקול אותו ללא צורך בקביעת תור) ואם תראי שינוי לרעה במשקל תוכלי לבקש לפנות לייעוץ דיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)