ארוחות מוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחות מוצקים
    אילנית
    31/12/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים- יונק בעיקר ומקבל תוסף פעם ביום ומתפתח ממש יפה. כבר התחלתי טעימות של מוצקים כבר כמעט מהכל אפילו ביצים, כל ארוחה הוא ממש מראה שרוצה לאכול איתנו ומתעצבן שלא נותנים לו מהאוכל שלנו....
    איך אני מתחילה לבנות לו ארוחה ביום? שתחליף לפחות את ארוחת התמ"ל. קראתי שצריך ארוחת פירות בבוקר בתור התחלה אבל אני ממש תקועה כי אני לא יודעת אילו פירות יכולים להחליף את כמות הויטמינים הברזל שניתנים לו בהנקה או לחלופין בתמ"ל
    בהמשך אני רוצה לשלב לו ארוחה נוספת כי הוא כבר ממש מראה סימנים של מוכנות
    אני כבר כמה ימים לא נותת לו טעימות ורוצה להתחיל ארוחה אחת לפחות אני אשמח לקבל פירוט והאם הארוחה של הפירות יכולה כבר להחליף ארוחת הנקה או תמ"ל ועוד עצות להמשך החודש הבא...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות מוצקים

הוספת תגובה

• ארוחות מוצקים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    04/01/2011

באופן עקרוני, ארוחת הפירות אינה באה להחליף ארוחת תמ"ל. אם התינוק מראה מוכנות לאכול יותר אפשרי לו לאכול (זה בסדר לתת לו טעימות גם מהאוכל שאתם אוכלים) והשלימי את הארוחה בתמ"ל. הוא יאכל עפ"י הכמות לה הוא זקוק וקרוב לוודאי שיאכל כמות תמ"ל קטנה יותר. ארוחה עיקרית המורכבת ממנת בשר + פחמימה (תפו"א/בטטה/אורז וכיוצ"ב) + ירקות יכולה להחליף תמ"ל . את יכולה להכין לו מרק שיהיה מורכב מכל הנ"ל ולאפשר לו לאכול ממנו את הכמות שהוא ירצה. מנה של 120-150 מ"ל מרק נחשבת למנה יפה אם הוא מסיים כמות כזו זה בהחלט יכול להחשב כארוחה ואת יכולה לוותר על תמ"ל. בכל מקרה המלצתי היא לפחות עד גיל שנה (גיל שבו יוכל לאכול את כל סוגי המזון כולל מוצרי חלב) תמשיכי לתת לו הנקה בנוסף לארוחות לפחות 2-3 ביום כדי להשלים את כל הדרישות התזונתיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו