מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בגיל 8 חודשים?מאי02/01/2011
שלום.
אז הנה קצת רקע---בני בן 8 חודשים יונק מלא אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום,רגוע שקט עולה כמו שצריך במשקל במהלך הלילה מתעורר כל 3 שעות(!!!) יונק וחוזר לישון- בלילה לא רוצה מוצץ ולא מים.... ישן איתנו במיטה צמודה ונמצא איתי בבית במהלך היום.
סדר יום של אוכל:
8-יונק
10 וחצי- פירות
13 וחצי 14-ירקות עם אורז או דייסת אורז(הכנה בייתית)
17-יונק
18-בייבי ביס מנשנש
19 וחצי מקלחת יונק ושינה
23-יונק
02-יונק
5-יונק
השאלות שלי הן כאלה: מצטערת על הסירבול והאורך--קצת אבודה....
1-מוקדם מידי להעביר אותו גמילת לילה?
2- יש מצב שהוא באמת רעב כל כך הרבה בלילה או שזה רק הרגל?
3-חוץ מעוף שאני אתחיל להוסיף מה עוד כדאי להוסיף לתפריט?
4- הירקות שהוא אוכל כרגע זה תפוח אדמה,בטטה,גזר,דלעת וקישוא מה עוד?
5-אם אני רוצה להתחיל לתת לו ארוחת ערב יותר משביעה במטרה שישן יותר ,לתת לו את הארוחת צהרים בערב
להוסיף עוד ארוחה? לתת לו דיסה מוכנה עם תמ"ל( שבנתיים הוא אף פעם לא ניסה)? אם אני נותנת לו את זה זה בא במקום ההנקה של הערב?
6-אם יש לו 3 ארוחות אז במהלך היום נשאר לו רק 2 הנקות זה מספיק?
7-מה אם להוסיף ביצה? טחינה?
ממש רשמח אם תענו לי כי כבר ממש התבלבלתי ולא יודעת מה לעשות אז תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל 8 חודשים? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני04/01/2011ייתכן מאוד שהאכילה בלילה היא רק הרגל ולא ממש צורך של התינוק. שימי לב ייתכן והוא משתמש בהנקה לצורך רגיעה והירדמות (ציינת שאינו רוצה מוצץ) לכן את יכולה לנסות להרגיע אותו בדרך אחרת שאינה הנקה כשהוא מתעורר בלילה. כך הצורך שלו בהנקה יפחת.
בנוגע לארוחת ערב את בהחלט יכולה לתת לו ארוחת ערב שכוללת מוצקים , ארוחה זו תשביע אותו יותר מהנקה ויתכן ויתעורר פחות במהלך הלילה.
לארוחת צהריים תכיני לו מרק שיכלול בשר (בקר מנתח רזה/הודו אדום/עוף) + דגנים (תפו"א'גריסים/בטטה/אורז וכיוצ"ב וירקות.
ולארוחת ערב את יכולה לתת לו לחם מקמח מלא (ללא הקרום הקשה חתוך לחתיכות קטנות) + טחינה/אבוקדו/ ממרח שקדים + ביצה
כמובן שמזון שאינו נחשף אליו עד היום תתני לו בהתחלה בכמות של טעימות בלבד כדי לשלול את נושא הרגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד כמה שאלות
מאי04/01/2011תודה ועוד שאלות:
אני מכינה לו ירקות מאודים ולא מרק גם את הבשר אפשר לאדות?
ביצה זה אומר גם את החלבון וגם את החלמון?
יש לו 4 שיינים אפשר כבר להתחיל להביא לו אוכל לא טחון? איזה ואיך? את הלחם הוא לא ייחנק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה ושכחתי גם...
מאי04/01/2011אם אני מוסיפה לו עוד ארוחת מוצקים זה במקום הנקה ז"א שנשראה רק הנקה אחת ביום זה לא קצת מעט?
אפשר אחרי הארוחת ערב להביא ציצי זה כבר לא יהיה מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)