ארוחות לבן 9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחות לבן 9.5 חודשים
    מעיין
    12/01/2011

שלום רב
    יש לי מספר שאלות:
    1. בני בן 9.5 חודשים, אוכל טוב מאוד במשך היום ושמח לטעום מכל דבר שמציעים לו.
    כשנולד היה במשקל 3.155 ק"ג באחוזון 42, היום שוקל 8.045 ק"ג ונמצא באחוזון 10. בגובה הוא 75 ס"מ ובאחוזון 74. גבוה ורזה. בגלל שהוא יורד באחוזוני המשקל, בטיפת חלב אמרו לי להציע לו כל הזמן לאכול ולתת כמה שרוצה. באמת שהוא אוכל כמויות מכובדות של אוכל, אך מה לעשות לא עולה במשקל. אני מפחדת שאם אני אציע לו כל הזמן לאכול הוא בסופו של דבר יפתח הרגלי אכילה לא נכונים וינשנש לאורך כל היום. מה ניתן לעשות?

2. לגבי תמ"ל: ישנם ימים שהוא מקבל בסה"כ 2 בקבוקי תמ"ל של 120 מ"ל (לא מוכן לאכול יותר מכמות הזו) וישנם ימים שבהם לא דורש כלל השלמה וגם אם אני מציעה לו בקבוק הוא לא רוצה. האם זה תקין לא לאכול תמ"ל בגילו? הוא אוכל גבינות ומעדנים. דייסה עם תמ"ל הוא אוכל בין פעם לפעמיים ביום.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות לבן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• ארוחות לבן 9.5 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    13/01/2011

לגבי שאלתך הראשונה , קצת קשה להתייחס לשאלתך משום שלא ציינת מה קורה עם שאר המדדים (גובה, הקף ראש). אם הוא עולה במדדים אלו בצורה תקינה אני מציעה שתקפידי על זמני ארוחה יחד עם זאת אפשרי לו לאכול בכל זמן שהוא יראה סימנים שהוא רעב. את יכולה להעשיר את התזונה שלו בשומנים בריאים (המכילים ריכוז קלורי גבוה בכמות מזון קטנה) למשל : טחינה, אבוקדו, אגוזים וזרעים טחונים (אותם את יכולה להוסיף לדייסה/ למעדנים) , ממרח שקדיה וכיוצ"ב. יחד עם זאת,אני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים המטפל בו כדי שיעשה בירור מתאים וישלול בעיות רפואיות שיכולות לגרום לחוסר עליה מספקת במשקל.
    בנוגע לשאלתך השניה, 2 בקבוקי תמ"ל ביום בתוספת גבינות ומוצרי חלב אחרים זו כמות מספקת.אם הילד מסרב לאכול את התמ"ל ובמקום זאת אוכל דייסה עם תמ"ל זה גם בסדר ואולי אפילו עדיף לאור המצב שאת מתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו