מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן ארוחהשירלי זוהר12/01/2011
שלום רב,
בני בן 10 חודשים, יש לי 2 שאלות:
1. כמה זמן צריכה לקחת ארוחה ממוצעת של מרק מרוסק למשל? בזמן האחרון הוא אוכל לאט לאט ועד שמסיים, לוקח בערך חצי שעה. האם תקין?
2. בתחילת הארוחה, הוא אוכל מהר ובהתלהבות וביסים גדולים. ואחריי 6-7 ביסים, ממש צריך להתחיל לשכנע אותו להמשיך לאכול: לשיר לו, לתת לו צעצועים, לדבר אליו המון, עד שמסיים לאכול. האם זו נכונ לשכנע לאכול?
אם אני לא שרה לו ומשכנעת אותו, הוא פשוט יפסיק אחריי 7 ביסים- כשליש מהארוחה-
אייך נכון לנהוג? אני ממש מבולבלת. אני מרגישה לא נוח לשדל אותו לאכול. אך אם אני לא עושה כך, הוא לא אוכל..
דניאלה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ארוחה - תגובה
ליהי סופרין13/01/2011הי דניאלה,
כמה בנך שוקל ומה גודל הארוחה המוצעת לו?
ארוחה שלוקחת כחצי שעה היא בהחלט זמן סביר, סה"כ מקנה לו הרגלי אכילה בריאים, חשוב לאכול לאט!
בדרך כלל לתינוקות יש מנגנון וויסות רעב וכשהם שובעים הם לא מעוניינים להמשיך לאכול, פה נכנס עניין השידול והמשחק, אולי התרגל לשירה ושיכנועים נסי לשדל פעם פעמיים שלוש ואם אינו מעוניין הפסיקי , סביר להניח שכשיהיה רעב ידרוש את המשך הארוחה, נסי כך יומיים שלושה ותראי אם יש שינוי בהרגלי הארוחה והכמות.
חיזרי לספר לי מה היה בכל ארוחה ונחשוב יחד איך ממשיכים לפי התגובות של בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)