מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ו3 ומשקל גבוהרינת19/01/2011
שלום לכן,
בני מאז ומתמיד היה בעל תיאבון גדול במיוחד ונע על האחוזונים הגבוהים ביותר.
עכשיו שוקל 12.20 ק"ג על 81 ס"מ.
לארוחת בוקר אוכל: חביתה שלמה 2 כפות קוטג וכף גבינה לבנה (פילדלפיה), 1-2 עגבניות שרי ו2-3 פרוסות מלפפון.
לפעמים אני נותנת לו גם חצי פרוסת לחם אם רואה שאינו שבע.
ארוחת עשר אוכל תפוח מרוסק גס.
12:30 -13:00 - ארוחת צהרים מנה בשרית תוספת וירקות. גם אותה אוכל בתאבון רב - יכול לאכול למשל 2 פולקע או 2 חזה עוף בתנור עם תפו"א שלם, הרבה אורז, כוסמת וכפית טחינה עם עגבניית שרי ומלפפון.
16:00 - בננה או יוגורט טבעי לפעמים מוסיפה כף של פתיתי אורז (כמו ציריוס ללא סוכר).
17:00-17:30 - פרוסת לחם עם ממרח לפעמים 2 אם עדייו רעב
19:00 - ארוחת ערב - לפעמים פשטידה או מנה בשרית כמו בצהרים. או פרוסת לחם ופרי.
לפני שינה בקבוק 150 מיל.
אשמח לדעת האם התפריט משמין מדי, כמויות גדולות מדי? האם יש משהו שעלי לוותר או להוסיף? הוא לעולם לא מסרב לאוכל ויכול לאכול ארוחת ממש גדולה (אם אני משווה אלי אנחנו אוכלים כמות בארוחת מהרים אותו דבר!) ואח"כ לראות מישהו אוכל ולרצות גם..
שלא תהיה אי הבנה... זה מצויין וטוב לנו שיש לו כזה תיאבון הוא ילד ערני , מקסים ומצחיק. משתף פעולה בשירים וריקודים וכו' אבל מצד שני הוא ילד גדול מאד ועדיין לא הולך ויש לו גמישות יתר והמשקל לא עוזר כאן...
אשמח מאד לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו3 ומשקל גבוה - תגובה
ליהי סופרין20/01/2011היי,
בארוחת הצהריים למשל הוא אוכל יותר מדיי פחמימות- גם תפוח אדמה גם אורז גם כוסמת ועוד שומן הייתי בוחרת מנה אחת מתוך מנת הפחמימות או תפוח אדמה או אורז או כוסמת , הטחינה מיותרת בצהריים יש שומן בבשר.
נסי להעשיר את מזונו בירקות שיתפסו את מרבית הנפח לעומת הפחמימות , יותר ירק מבושל, מקלוני גזר חיים או גזר גמדי חלוט.
גם את פתיתי האורז הייתי מסירה בננה או יוגורט.
את הטחינה הייתי משלבת בתזונה כממרח על הפרוסה של ארוחת 17:30
נסי להציע לו פרוסה אחת עם ירקות חתוכים.
הייתי מקדישה זמן לפעילות "ספורטיבית" כמו ג'ימבורי לתינוקות או חוג התעמלות לקטנטנים שמשתתפת עבודה עם גלילים וכדורים, גם כיף וגם מפתח ומחזק את מערכת השלד והביטחון עצמי של הקטנטנים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)