מעבר למוצקים+סימילאק טופ פרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד מודה לך על הסבלנות והזמן!

מאיה
    17/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים+סימילאק טופ פרי
    מאיה
    15/02/2011

למומחית שלום רב!
    ביתי המתוקה בת חצי שנה, בגיל ארבעה חודשים התחלנו את הטעימות ומלפני שבועיים בערך כבר מקבלת שתי ארוחות ביום, האחת פירות (עם ביסקוויט או טחינה), השנייה ירקות(עם בשר). יש לי מספר שאלות:
    1.כנולדה סבלה המון מגזים ועצירות בהמלצת הרופא נתנו סימילאק טופ פרי דל בלקטוז.כשהייתה בת ארבעה חודשים ניסיתי בהדרגתיות לעבור לרגיל אך שוב סבלה מעצירות וחזרנו לטופ פרי.האם בגלל שהוא דל לקטוז זה יכול לעשות בעיות בחשיפה למוצרי חלב או שזה בסד להישאר עם זה עד גיל שנה?
    2. בתקופה האחרונה ירדה משמעותית בכמויות האוכל, בד"כ אכלה 120 סמ"ק וכעת אוכלת 60-90 אם ממש רעבה אז מסיימת הכל אבל יכולה להחזיק 4-5 שעות ויותר ואח"כ לא לסיים את הבקבוק. בנוסף לא קמה רעבה משנת הלילה לאחר שישנה בסביבות 10 שעות ללא אוכל ושוב אוכלת בין 60-90 מה יכולה להיות הסיבה לכך?והאם להניח לה אם עולה במשקל?(נבדוק עוד שבועיים).
    3. מאז שהתחלנו שתי ארוחות ביום קרה כבר פעמיים שקמה משינה בשעות הערב המאוחרות בבכי נורא והקיאה הכל. האם זה מעיד על אלרגיה למשהו מסוים? לפעמים היא לא שובעת מהמוצקים ואני מוסיפה לה בקבוק, מכיוון שחשבתי שהמוצקים הם אלו אשר מכבידים עליה...
    4.האם זה נכון שלא כדאי לתת מוצקים בשעות הערב וואלי זה מה שמכביד על קיבתה?
    סדר היום שלה הוא כזה:
    בבוקר בקבוק
    לאחר מכן ירקות עם בשר(150 בערך)
    בקבוק,
    פירות (150 בערך)
    בקבוק לפני שינה.
    אולי יותר מידי?
    כשנתתי ברצף את המוצקים לא שבעה ולא הייתה רגועה ולכן הכנסתי בקבוק בין לבין.
    מה דעתך?
    תודה מראש,מאיה.
    ומתנצלת על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים+סימילאק טופ פרי - תגובה

איילת מרטין
    16/02/2011

מאיה שלום...
    האם הוספת מים בנוסף לארוחות המוצקים?
    מהן השעות שאת נותנת את הארוחות?
    האם סימילאק טופ פרי פתר את כאבי הבטן והעצירות? האם כרגע היציאות שלה סדירות?

ייתכן כי תהיה ירידה בכמות תמ"ל אם שבעה מהמזון המוצק. קיבה של תינוק היא כגודל אגרופו - קטנה...

את יכולה לנסות לתת בבוקר את ארוחת הפירות ולהציע לאחר מכן השלמה של תמ"ל,
    בצהריים לתת את המרק ולאחר מכן שוב להציע השלמה של תמ"ל, ואת שאר הארוחות לתת תמ"ל - על פי סימני הרעב והשובע של התינוקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

מאיה
    16/02/2011

איילת שלום!
    אני נותנת לה מעט מים אחרי המוצקים.השעות הן בערך:
    7:00 בקבוק
    11:00מרק ירקות
    15:00בקבוק
    18:30 פירות
    21:30-22:00 בקבוק

היציאות מאוד סדירות עושה פעם ביום ולפעמים יותר,מידי פעם יש עצירויות וגזים שאני מניחה שזה מהמעבר למוצקים.
    האם זה לא יותר מידי גם תמ"ל וגם מוצקים?
    לא ענית לי למה לדעתך הקיאה?והאם זה בסדר להמשיך בטופ פרי?האם לא תהיה בעיה בחשיפה לדברי חלב אח"כ?
    אשמח לדעתך,תודה מאיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

איילת מרטין
    16/02/2011

מאיה, בגיל חצי שנה תינוק צריך לקבל 2 ארוחות מוצקים ובנוסף תמ"ל (זה לא יותר מדי גם וגם...)
    אני לא יודעת מדוע הקיאה - ייתכן שזה פשוט היה יותר מדי בשבילה והוציאה את העודף. האם בפעמים שהקיאה קיבלה משהו חדש לאכול - אולי סימן לאי סבילות למזון מסוים, לא ברור וצריך לעקוב ואם ממשיכה להקיא - להיוועץ ברופא.
    זה בסדר להמשיך בטופ פרי עד גיל שנה.
    לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן לשלב מוצרי חלב החל מגיל 9 חודשים וחלב ניגר החל מגיל שנה.
    ישנם מוצרי חלב דלי לקטוז (כגון קוטג', גבינות קשות, חלב דל לקטוז).
    אני מאד ממליצה לא להוציא מוצרי חלב מהתפריט לפני בירור ואבחנה שאכן מדובר באי סבילות ללקטוז. יש לציין שניתן גם לשלב אנזימים המפרקים את הלקטוז בצמוד לארוחה המכילה לקטוז ובכך לאפשר תזונה המכילה מוצרי חלב עם לקטוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו