עצירות וטעימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות וטעימות
    סיון
    16/02/2011

שלום!
    הילד שלי כמעט בן 4 חודשים נולד בקיסרי חירום אחרי 16 שעות של צירים ולחיצות...הנקה מלכתחילה לא הייתה מלאה ,מלפני כ-שבוע כבר לא מעוניין לינוק או את החלב שלי....מתחילים טעימות ב-20.2 ,שוקל כמעט 8 ק"ג בלי עין רעה ואוכל סימילאק בין 120 ל- 180 כ-5 עד 6 פעמים. השבוע החלה עצירות משונה שלא ידוע כלכך סיבתה הקקי יוצא ככדור חימר בהפרש של 4 ימים ועם כאבי בטן נוראים שבאים בלילה ..מן התקף מתוך שינה. חשוב לציין שכל יום אני עושה לו מסאג' בכל הגוף וגם התעמלות. והוא ישן 8 שעות רצוף בלילה .מה אפשר לעשות? ניסיתי מיץ משזיף מעורבב במים רתוחים ולא עזר לדעתי עשה יותר כאב בטן ..נתתי שמן זית במוצץ..לא עזר את המיץ עגבניות לא רוצה ..
    לגבי טעימות האם נותנים לפני התמ"ל? או בכ-2/3 זמן אחרי התמ"ל?
    אשמח לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות וטעימות

הוספת תגובה

• עצירות וטעימות - תגובה

איילת מרטין
    16/02/2011

שלום סיוון,
    האם התחלת במתן ברזל? לעיתים מתן ברזל עשוי לגרום לעצירות/כאבי בטן.
    לגבי טעימות - הזמן להתחיל בטעימות הוא כאשר קיימת בשלות של התינוק (ולא רק לפי הגיל, ניתן להתחיל בטווח הגילאים שבין 4-6 חודשים). סימני בשלות: שליטה טובה בראש ובגו, העלמות רפלקס דחיקת הלשון, תינוק אשר מכניס את ידיו/צעצועים לפה.
    הטעימות ניתנות לאחר ארוחה (כאשר התינוק שבע) מאחר ומטרת הטעימות היא חשיפה ואינה בעלת ערך תזונתי. את הטעימות ניתן לתת ע"י ליקוק של האצבע, מציצה מהיד או האצבע, או טפטוף על הלשון.
    נפח הטעימה - 1-2 כפיות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו