מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מוכן לטעימותאמא23/02/2011
שלום,
בני בן כמעט 7 חודשים. מגיל 5 חודשים אני מנסה לתת לו טעימות, אך ללא הצלחה. ניסיתי כבר הכל מכפית, אצבע, רשת, פירות, ירקות... הוא לא מוכן להכניס כפית לפה (לא פותח את הפה בכלל ואף מסובב את הראש כאשר מקרבים אליו כפית) ואם מנסים להכניס לו כפית בפה הוא בוכה, אפילו ברזל הוא לו מוכן לקחת מכפית(רק מזרק). הדבר היחיד שהוא אכל זה ביסקוית "בייבי ביס" בעצמו. אני מנסה כמעט כל יום, אך ללא הצלחה. מה עלי לעשות?? (רופאת ילדים פשוט אמרה להמשיך לנסות) אני ממש מיואשת
לדוגמא היום ניסיתי לתת לו תפוח מכפית , הוא לו היה מוכן, אך כאשר הבאתי לו פרוסת בצל אדום הוא מצץ וליקק אותו במשך 10 דקות
יש לציין כי בשבועיים האחרונים הוא אוכל פחות טוב(בקבוק הוא ירד מ-180 ל-90-120 מ"ל) עקב צינון
הילד עדיין לא יושב, אולי זה מצביע על זה שהוא עדיין לא בשל למוצקים?
אני יודעת שעלי להמשיך להציע, אך אני לא יודעת איך בדיוק: אם הוא מסובב את הראש, לעזוב אותו מיד, לנסות להכניס לו טיפה לפה או מה????
הציעו לי גם לגשת לקלינאית תיקשורת ע"מ לבדור רגישות למרקמים, מה דעתך ?
אני ממש מודאגת ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
אמא24/02/2011דילגו עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכן לטעימות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני24/02/2011את בהחלט יכולה לגשת לקלינאית תקשורת שתבדוק אותו ותשלול בעיה במידה וקיימת. ייתכן, מאוד שאם הילד עדיין לא מתיישב לבד אז קצב ההתפתחות שלו איטי יותר ובהתאם גם בשלותו לאכילת מזון מוצק. יחד עם זאת ציינת שאם את מאפשרת לו להתנסות באכילה בעצמו הוא מגלה בכך עניין. אולי תושיבי אותו עליך תקחי את כפית ולו תתני גם כפית ותאפשרי לו לאכול בעצמו אולי בדרך זו ישתף פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)