שינויים באכילה של תינוק בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים באכילה של תינוק בן 5 חודשים
    לירון
    07/03/2011

שלום,
    בני בן 5 חודשים ושבוע ושוקל קרוב ל-9 קילו אבל גם מאוד ארוך הוא 69 סנטימטר. הוא אוכל 7 ארוחות ביום של 160 מ"ל גג כל ארוחה.
    בשבוע האחרון קרו מספר דברים:
    1. הוא נכנס למשפחתון עם גננת מהדור הישן, סבתא טובה כזו שלא ממש עובדת לפי החוקים של טיפת חלב והיא התחילה לתת לו מרק כארוחה במקום הבקבוק של 11:00. אני אוסיף ואומר שכבר מגיל 4 חודשים הוא עבר טעימות אבל רק של ירקות. הוא מגיב למרק יפה לפי מה שהיא טוענת, אוכל בשקיקה וגם אני לא שמתי לב לשינויים משמעותיים. בקיצור לדעתי הוא מגיב טוב.
    2. הוא בשבוע האחרון הוציא את שתי השיניים התחתונות ביחד. הגיב בצורה טובה בלי בכי וחום בכלל לא הרגשנו.
    3. בימים האחרונים יש ארוחות שהוא פשוט לא מוכן לאכול מהבקבוק, הוא ממש דוחף אותו למרות שהוא רעב. היום הגננת אמרה לי שהוא עשה לה את זה והיא החליטה לנסות להפוך את הארוחה לדייסה ולתת עם כפית והיא אמרה שהוא אכל הכל.

השאלות הן:
    1. האם זה מוקדם מידי להתחיל לתת דייסה של 6 חודשים ובמידה וזה אפשרי כמה פעמים ביום לתת?
    2. האם יש לכם רעיון למה הוא מסרב פתאום לבקבוק והאם יכול להיות שיש באמת העדפה לכפית פתאום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינויים באכילה של תינוק בן 5 חודשים - תגובה

נורית קליפר
    09/03/2011

הי לירון,

ייתכן והסירוב לבקבוק נובע ממספר סיבות - צמיחת שיניים, רצון לאכול מזון מוצק,פטמת בקבוק איטית וכד'. עד גיל חצי שנה תינוקות עדיין זקוקים לערכים התזונתיים שבתמ"ל ובהנקה ולאחר מכן, בהדרגה יכולים להתחיל להחליף בקבוקים בארוחות. כדאי לא להרגיל לדייסה, שכן לתינוק שגדל ומתפתח כמצופה - אין צורך בדייסה ובפרט במקרה שלכם מכיוון שנמצא באחוזון גבוה יחסית, הייתי ממליצה לא יותר מארוחת דייסה אחת בכפית ליום
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו