מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל???מישמישונת23/03/2011
בתי בן 9 חודשים, ומגלה אובססיה לאוכל.
בד"כ זה יומן האכילה שלה (בסטיות של כחצי שעה לפה או לשם) -
04:00-05:00 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
07:30-08:30 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
10:00 - פרי טחון
צהריים - קערה ענקית מלאה מרק טחון של ירקות ובשר עוף ועוד קציצה שלמה
15:30-16:00 - 180 סמ"ק מטרנה
18:30-19:00 - 180 סמ"ק מטרנה
במיטה לפני השינה - 180-240 סמ"ק מטרנה (אם עברו כבר כשעתיים+ מאז הארוחה האחרונה היא תסיים את כולו)
חשוב לי לציין שאנחנו תמיד מכינים בקבוקים של 240 סמ"ק, כי זו כמות שהיא מסוגלת לאכול, ולפעמים מחסלת במהירות, אך לא תמיד היא מסיימת אותם בבת אחת, לעיתים היא ממשיכה "לנשנש" מהם במהלך כחצי שעה-שעה אחרי שעת תחילת הבקבוק.
מעבר לכמויות הגדולות של האוכל, אני מודאגת בעיקר מההתנהגות שלה:
גם אחרי שסיימה את הארוחה שלה, אם היא רואה בקבוק שלה או של ילד אחר - היא פותחת בצרחות, ובזמן האחרון אנחנו מתלבטים אם בכלל לאכול לידה, כי היא תמיד תרצה לנשנש עוד.
גם הגננת מציינת את ההתנהגויות האלה, ואומרת שהיא אוכלת הכי הרבה מכל התינוקות בגילה.
בני הגדול (בן 3) מעולם לא אכל כמויות כאלה גדולות, הוא תמיד היה אכלן קטן מאד (גם כתינוק, ובכלל עד היום), כך שבפערים בין התנהגויות האכילה שלהם הנושא בולט עוד יותר...
האם זה נורמלי, ומה כדאי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שאני מומחית גדולה
yam23/03/2011אבל אולי היא צריכה עוד ארוחת מוצקים ואז תרגיש שבעה יותר.
שלי בת שמונה חודשים התנהגה באופן דומה- פשוט חטפה לנו מהיד אוכל, גם היום היא סקרנית, אבל אני נותנת לפחות שלוש ארוחות מוצקים והיא יותר רגועה.
סתם השערה, בוודאי המומחיות כאן יענו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל??? - תגובה
איילת מרטין25/03/2011ילדה שנהנית לאכול ונהנית מאוכל זה ברכה.
חשוב לשים לב למשקל ולוודא שהיא שומרת על אחוזון הגדילה שלה.
עם זאת, על מנת להקנות הרגלי אכילה אני ממליצה לתת את הבקבוק ולא לאפשר "נשנושים" עד לסיום הבקבוק. שתאכל כמה שרוצה ואח"כ להציע מים.
בנוסף, בגיל זה ניתן לנסות להחליף את ארוחת המטרנה בערב בארוחת מוצקים, שתשב איתכם לאכול ארוחת ערב.
להגדיר שעות ארוחה למשפחה ולאכול יחד איתה בשעות אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי...
zoya28/03/2011כדי לך גם לבדוק עם רופא שאין לה טפיל במערכת העיכול.
רק כדי להיות רגועה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהקטן שלי התחיל לקפוץ אחוזונים...
עמית30/03/2011וממש לא רציתי שיהיה ילד שמן, נתתי ארוחת מוצקים לפני המקלחת. אחרי המקלחת תמ"ל בסביבות 120 מ"ל (גם הוא היה מחסל 240 בלי למצמץ) ולישון. בהתחלה נתנו כמות גדולה יותר ולאט לאט צימצמנו (אפשר גם לעשות את התמ"ל דליל יותר).
את נישנוש הבקבוק אחרי שהוא שבע "סתם בשביל הקינוח" פשוט ביטלנו. ברגע שהוא הוציא את הבקבוק מהפה ולא רצה יותר הבקבוק לא חזר.
אחרי חודש וחצי כאלה הוא חזר לאחוזון המקורי שלו ושומר עליו באדיקות מאז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)