בת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל???
    מישמישונת
    23/03/2011

בתי בן 9 חודשים, ומגלה אובססיה לאוכל.
    בד"כ זה יומן האכילה שלה (בסטיות של כחצי שעה לפה או לשם) -

04:00-05:00 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
    07:30-08:30 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
    10:00 - פרי טחון
    צהריים - קערה ענקית מלאה מרק טחון של ירקות ובשר עוף ועוד קציצה שלמה
    15:30-16:00 - 180 סמ"ק מטרנה
    18:30-19:00 - 180 סמ"ק מטרנה
    במיטה לפני השינה - 180-240 סמ"ק מטרנה (אם עברו כבר כשעתיים+ מאז הארוחה האחרונה היא תסיים את כולו)

חשוב לי לציין שאנחנו תמיד מכינים בקבוקים של 240 סמ"ק, כי זו כמות שהיא מסוגלת לאכול, ולפעמים מחסלת במהירות, אך לא תמיד היא מסיימת אותם בבת אחת, לעיתים היא ממשיכה "לנשנש" מהם במהלך כחצי שעה-שעה אחרי שעת תחילת הבקבוק.

מעבר לכמויות הגדולות של האוכל, אני מודאגת בעיקר מההתנהגות שלה:
    גם אחרי שסיימה את הארוחה שלה, אם היא רואה בקבוק שלה או של ילד אחר - היא פותחת בצרחות, ובזמן האחרון אנחנו מתלבטים אם בכלל לאכול לידה, כי היא תמיד תרצה לנשנש עוד.

גם הגננת מציינת את ההתנהגויות האלה, ואומרת שהיא אוכלת הכי הרבה מכל התינוקות בגילה.
    בני הגדול (בן 3) מעולם לא אכל כמויות כאלה גדולות, הוא תמיד היה אכלן קטן מאד (גם כתינוק, ובכלל עד היום), כך שבפערים בין התנהגויות האכילה שלהם הנושא בולט עוד יותר...

האם זה נורמלי, ומה כדאי לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא שאני מומחית גדולה

yam
    23/03/2011

אבל אולי היא צריכה עוד ארוחת מוצקים ואז תרגיש שבעה יותר.
    שלי בת שמונה חודשים התנהגה באופן דומה- פשוט חטפה לנו מהיד אוכל, גם היום היא סקרנית, אבל אני נותנת לפחות שלוש ארוחות מוצקים והיא יותר רגועה.
    סתם השערה, בוודאי המומחיות כאן יענו בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל??? - תגובה

איילת מרטין
    25/03/2011

ילדה שנהנית לאכול ונהנית מאוכל זה ברכה.
    חשוב לשים לב למשקל ולוודא שהיא שומרת על אחוזון הגדילה שלה.
    עם זאת, על מנת להקנות הרגלי אכילה אני ממליצה לתת את הבקבוק ולא לאפשר "נשנושים" עד לסיום הבקבוק. שתאכל כמה שרוצה ואח"כ להציע מים.
    בנוסף, בגיל זה ניתן לנסות להחליף את ארוחת המטרנה בערב בארוחת מוצקים, שתשב איתכם לאכול ארוחת ערב.
    להגדיר שעות ארוחה למשפחה ולאכול יחד איתה בשעות אלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי דעתי...

zoya
    28/03/2011

כדי לך גם לבדוק עם רופא שאין לה טפיל במערכת העיכול.
    רק כדי להיות רגועה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהקטן שלי התחיל לקפוץ אחוזונים...

עמית
    30/03/2011

וממש לא רציתי שיהיה ילד שמן, נתתי ארוחת מוצקים לפני המקלחת. אחרי המקלחת תמ"ל בסביבות 120 מ"ל (גם הוא היה מחסל 240 בלי למצמץ) ולישון. בהתחלה נתנו כמות גדולה יותר ולאט לאט צימצמנו (אפשר גם לעשות את התמ"ל דליל יותר).
    את נישנוש הבקבוק אחרי שהוא שבע "סתם בשביל הקינוח" פשוט ביטלנו. ברגע שהוא הוציא את הבקבוק מהפה ולא רצה יותר הבקבוק לא חזר.
    אחרי חודש וחצי כאלה הוא חזר לאחוזון המקורי שלו ושומר עליו באדיקות מאז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו