מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה ושלושה- דחוף בבקשה!מרב04/05/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים, ינקה עד גיל 9 חודשים.
הבעיה שלי היא כזו- הילדה אנמית (10.5 המוגלובין) והיא לא רוצה לאכול בשר בשום צורה.
בכלל בבית היא עושה יותר " צרות" בנושא באכילה לעומת מה שמספרים לי במעון (שם לצערי התזונה היא צמחונית- מעון של ויצו).
מאחר ובמעון היא לא מקבלת בשר ובבית ניסיתי כבר הכל (כולל לחזור למרק טחון, קציצות, נתחים, פיסות-בכל צורה וכל סוג של בשר) ואין הצלחה, אני מאד מוטרדת.
היא מקבלת 6 טיפות ברזל בהוראת הרופא (זה לא מעט מידי?) אבל מבחינתי אני לא מצליחה להשלים לה את הברזל מהמזון.
בכלל בבית היא מסרבת בכל תוקף לשבת בכסא אוכל, מוכנה לאכול רק מוצרי חלב (גם מתוקים וגם נייטרליים).
גם אם אני רוצה לתת לה ארוחת ערב נורמלית- ביצה, לחם, אבודקו וכו' - הכל הולך לפח.
למעשה לארוחת ערב היא אוכלת קוטג' או מעדן או קורנפלקס ואז בקבוק לפני שינה.
בימי שבת הבעיה מתחדדת עוד יותר כי היא חיה כל היום על קוטג/גבינה/מעדנים וזהו.
מבחינת משקל- שוקלת 11 קילו, נולדה 3160.
מה עושים איתה??
אני כבר חסרת אונים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-דחוף..
מרב09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ושלושה- דחוף בבקשה! - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/05/2011שלום לך מרב,
ביתך אנמית לא כי אינה אוכלת בשר, אלא כי לא אוכלת מסודר ובריא באופן כללי.
יש מספיק ברזל גם במזון מן הצומח, פשוט צריך לגוון בתזונה כדי להיחשף אליו ואם היא אוכלת רק מוצרי חלב היא בעצם לא נחשפת לברזל כמעט (ולעוד מרכיבים תזונתיים חשובים אחרים).
תנסי להציע לה גם קטניות: חומוס ממרח או חומוס גרגרים, עדשים, שעועית, אפונה, סויה, דגנים מלאים: קינואה, אורז, כוסמת, בורגול, גריסים, וירקות ירוקים בתזונה בשייקים (ניתן למצוא בגוגל מתכונים לשייקים ירוקים). בנוסף תנסי להציע לה טחינה משומשום מלא, ממרח שקדייה, תמרים, אגוזים טחונים לאבקה, כל אלו עשירים בברזל וחשובים לתזונה בריאה.
אל תצטערי שביתך אוכלת צמחוני אלא להיפך, תנסי לגוון את תזונתה ולהציע מאכלים שונים. הכי חשוב שתשמשי דוגמה עבורה ואת הדרישות שלך תיישמי גם את על עצמך, אחרת זה לא יעבוד.
אם את מרגישה שאינך מסוגלת להרכיב עבורה תפריט מסודר גשי ליעוץ מקצועי.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)