הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים
    נורית
    09/05/2011

שלום,
    בני בן 7.5 חודשים יונק ואוכל מוצקים (דייסת אורז עם שקדיה, פירות, עוף, ירקות וכו'). בעוד מספר ימים אני חוזרת לעבודה, אני לא מעוניינת לתת לו תמ"ל והוא מסרב "לקחת" בקבוק עם חלב שאוב (מניחה שיסרב גם לתמ"ל בבקבוק).
    1. האם זה בסדר להניק בוקר, ערב ולילה, ובמהלך היום להתבסס על מוצקים בלבד?
    2. מתי אפשר להפסיק להניק מבלי להחליף לתמ"ל?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

שלום לך נורית,

בנך החכם צודק שאינו מסכים "לקחת" בקבוק, כי אינו מכיר אותו, הוא מכיר את השד כמקור לאוכל אך אין זה אומר שאי אפשר להרגילו לדבר חדש.

מי מנסה לתת לו את הבקבוק? חשוב מאד שלא את זו שתתן לו את הבקבוק כי ממך הוא יודע שיש לו אופצייה אחרת, גם אם את בבית הוא יודע!. חשוב שתכיני אותו לבקבוק לפני שאת עוזבת לעבודה כדי שיתרגל. אני מציעה שתצאי מהבית לכמה שעות כל יום עד יום תחילת העבודה וזה ששומר עליו במקומך יציע לו בקבוק.

כל הכבוד שאת לא רוצה לתת תחליף חלב. אני מניחה שברגע שלא תיהיי בבית, הוא ידע ויראה שאין לו ברירה אלא לקחת בקבוק.

אשמח לעזור בהמשך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 - חידוד

נורית
    11/05/2011

הי,
    ניסינו לתת בקבוק בדרכים שונות (ביו היתר כפי שתארת), ובשלב זה אנחנו מקבלים את הסירוב בהבנה :)
    אודה על התייחסות לשאלותי מתוך הנחה שהתינוק אינו שותה מבקבוק:
    1. האם זה בסדר להניק בוקר, ערב ולילה, ובמהלך היום להתבסס על מוצקים בלבד?
    2. במקרה כזה, מה חייב לכלול תפריט המוצקים בהלך היום?
    3. מתי אפשר להפסיק להניק מבלי להחליף לתמ"ל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותמ"ל לבן 7.5 - חידוד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/05/2011

זה מאד תלוי בתינוק שלך, מבחינת הרגלים: האם הוא רגיל בשעות הצהריים לינוק? אם כן עלולה להיות בעיה. אם לא, יהיה לו יותר קל.

מבחינה בריאותית: לדעתי זה לא מספיק בגיל הזה בוקר ערב ולילה הנקה. חסרות לפחות עוד 2-3 הנקות באמצע שמזון בשלב זה לא יכול להחליף או במקרה הגרוע עוד הנקה אחת לפחות בצהריים. המזון המוצק הוא תוסף ולא תחליף להנקה.

ההמלצה היא להניק לפחות שנתיים. אני אישית מאמינה ששום "תחליף" אינו באמת תחליף טוב לחלב אם ושגוף התינוק זקוק להשלמה התזונתית הזו (של חלב האם) אפילו יותר מגיל שנתיים ולכן, לפני גיל שנתיים להפסיק להניק זה לא כדאי (גם אם משלימים עם תחליף וגם אם לא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו