מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהתמר12/05/2011
שלום, בתי בת 8 וחצי חודשים, התפריט שלה נראה כך:
7:00 - 160 CC מטרנה
10:00- פירות ( בד"כ 2-3 פירות עם כפית שקדייה טחונים)
12:30- מרק ( ירקות+עוף+ אורז/גריסי פנינה/עדשים/חומוס)- מנה יפה
16:00-17:00- הייתה אוכלת 180 CC מטרנה, בשבוע האחרון בערך 130 CC
19:00-19:30- הייתה אוכלת 180 CC מטרה בשבוע האחרון 80 CC ממש ממש בלחץ
יש לי הרגשה שהיא כבר ממש לא מתלהבת מהבקבוקים וגם לא מספיק רעבה בערב לפני השינה.
מה הייתן ממליצות לי לשנות על מנת שעדיין תאכל לפחות 2 בקבוקי מטרנה ביום?
אוכל לא טחון היא לא אוכלת, זה גורם לה להקיא ודייסות היא ממש לא אוהבת,
בנוסף אני חיה בסין עד יולי ונמנעת מלתת לה ביצים ומוצרי חלב סיניים ולכן קצת קשה לי לבנות לה תפריט
אשמח לעזרתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/05/2011שלום לך תמר,
ביתך בגיל שבו לרב אצל תינוקות לא יונקים דרישת האוכל המוצק גדל למול הנוזלי. וזה תקין ואין סיבה להילחץ. נראה שאת מגוונת לה את התזונה בצורה טובה, הקפידי להמשיך ולחשוף אותה לסוגי מאכלים שונים.
צורכי הגוף משתנים כל הזמן, אם היא היתה זקוקה לעוד אוכל לפני השינה היא בטח היתה מבקשת, כי מדובר במנגנון טבעי. אני לא רואה סיבה להיות בלחץ.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
תמר12/05/2011היי נטלי המון תודה על התגובה המהירה והמרגיעה אך האם זה שהיא אוכלת בקבוק בשעה 16:00 בקושי 130 סיסי זה מספיק עד הבוקר? זה נשמע לי מעט מידי.
היום לדוגמה לא רצתה בכלל בקבוק אחה"צ אז בשעה 17:00 נתתי לה פרוסה עם טחינה שחתכתי קטן קטן והאכלתי אותה מהיד שלי ואז לפני השינה היא לא רצתה בקבוק.
לפי מה ידוע לי עד גיל שנה יש צורך במינימום 2 בקבוקי תמ"ל ביום להשלמת וויטמינים, האם זה לא הכרחי?
מה את מציעה לי לעשות? אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/05/2011שלום תמר,
באיזו שעה היא הולכת לישון? ומתי מתעוררת לאכול?
בהודעה הראשונה את רשמת שבערב בשעה 19:00 היא הורידה את הכמות ל80 וזה נשמע לי תקין ועכשיו רשמת שבשעה 16:00 זו הארוחת תחליף החלב האחרונה שלה.
בבקשה תעשי לי סדר בדברים כדי שאוכל להביע את דעתי בצורה אובייקטיבית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
תמר12/05/2011היי נטלי, טליה הולכת לישון בשעה 19:30 ומתעוררת לאכול ובכלל בשעה 6:30-7:00 שאז אוכלת בין 120-160 סיסי.
בשבוע האחרון אוכלת בקבוק אחה"צ בערך 130 סיסי ולאחריו לפני השינה 80 סיסי בלחץ וגם זה עם הסחת דעת , אני ממש צריכה להתעקש איתה.
היום ממש לא רצתה את הבקבוק של אחהצ אז אכלה פרוסה ולפני השינה אכלה 80 סיסי וגם זה עם הסחת דעת וכשהיא מחזיקה משחק ביד. אני אובדת עצות, מה עלי לעשות? אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/05/2011אני עדיין חושבת שאין טעם בהסחות דעת וניסיונות לתת "בכח" לאכול. אם היא רעבה היא תבקש. כל עוד המשקל תקין והיא אוכלת לאורך היום בצורה מאוזנת אני לא רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)