מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק מסרב לאכול סימילקחני14/05/2011
שלום רב!
התינוק שלי בן 6.5 חודשים. עד גיל 5 חודשים ניזון מהנקה בלבד אחר כך עברנו לתמ"ל מטרנה. הוא אכל אותה ברצון אך היו לו עצירות קשות לכן עברנו לסימילאק. הוא לא ממש אוהב סימילאק ולא מסיים בקבוק ובזמן אוכל בוכה ממש חזק, מתפתל.
בנוסף לסימילק הוא אוכל פעם ביום מרק ירקות..
לא ממש יודעת מה לעשות :לעבור לתמל אחר?או אולי לחזור למטרנה?
שאלה נוספת לגבי הנקה: אני ניסיתי לשלב בין הנקה לתמ"ל אך לאחר הנקה הוא מקיא את האוכל ולכן אני שוקלת לוותר. מה יכולה להיות סיבה להקאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מסרב לאכול סימילק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/05/2011שלום לך חני,
תחליף חלב הוא מזון לא טבעי לתינוקות. יש תינוקות שמגיבים בכאבי בטן וגזים משום שמערכת העיכול מתקשה לעכל אותו. חלקם גם מקיאים מזה. לגבי ההנקה, בעבר עוד לפני תחליפי החלב הוא לא הקיא? היציאות שלו היו סדירות? כי לפעמיים גם בהנקה ישנם מצבים של הקאות, ויציאות לא סדירות שנגרמות עקב סיבות שונות, שאחת מהן יכולה להיות ריפלוקס. האם שיללתם את האפשרות לבעיה הזו?
האם את יכולה להמשיך להניק הנקה מלאה? אולי זה יהיה הפתרון גם עבור הקושי העיכולי וגם עבור בריאותו של תינוקך ודרך אגב, גם עבור בריאותך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב לך
נשארתי בבית16/05/2011עם כל הכבוד להנקה (מלאה/חלקית..לא משנה באמת),אני חושבת שהנסיון הזה של "לדחוף" הנקה בכל האמצעים הוא לא לעניין כ"כ...
ידוע לכל כי הנקה היא התזונה הכי טובה לתינוק,אבל העובדה שישנן אמהות שכותבות פה שהן מוסיפות מטרנה ומקבלות תגובה של "למה את לא ממשיכה בהנקה מלאה"?,נותנת תחושה כאילו הן לא עושות מספיק טוב על מנת לכלכל את תינוקיהן...
אני מקבלת את הגישה של "הנקה היא ה-תזונה", אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות...
ישנ הרבה תינוקות, ויהיו עוד הרבה כאלו-שגדלו על מטרנה וסימילק ודומיהם,והתפתחו בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב לך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011שלום לך,
אין לי בעיה לקבל הערות והארות, אך נראה לי שאת טועה בהבנת כוונתי.
מכיוון שבהודעתה של השואלת היא כתבה שהינה משלבת הנקה עם תחליף חלב מצאתי לנכון לשאול האם תוכל להניק הנקה מלאה וזאת על מנת לראות האם יוקל על התינוק.
אם היית שמה לב לפרטים הקטנים בתשובתי אליה, היית רואה שכתבתי שגם בעת הנקה יכולות להיות תופעות של קושי עיכולי שיכולות להתבטא בגזים, כאבי בטן ואפילו ריפלוקס. איני מנסה ל"דחוף" כפי שהגדרת הנקה בכל האמצעים, אין לי כוונה לשפוט אף אחת, אלא לנסות לעזור בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)