מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עיכול לתינוקמירי15/05/2011
שלום
בני בן 7 חודשים ועד עכשיו נתתי לו רק ארוחת מוצקים אחת ביום -פירות או ירקות ,וכל השאר סימילאק.
אני רוצה לעבור לשתי ארוחות -פירות בבוקר וירקות בצהריים .
האם זה בסדר בגילו?
מאיזה גיל מוסיפים בשר עוף/הודו לירקות?
הבעיה אצלו שלא משנה מה הוא יוכל הוא כל הזמן סובל מעצירות ויציאות קשות .
הבעיה מחמירה במיוחד בלילה.הוא לא ישן טוב,נזרק מצד לצד,כל הזמן מתעורר בבכי וקשה מאוד להרדים אותו חזרה ,ממש רואים שהוא סובל מכאב.מנפח את הבטן וזז בעצבנות ואני לא יודעת מה לעשות.נראה כאילו הוא מתקשה לעכל על סוג של אוכל.
מה אפשר לעשות וכיצד לגוון לו את הארוחות שיהיו קלות לעיכול?
המליצו לי להוסיף שזיפים מיובשים לפירות,האם מותר כל יום?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול לתינוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/05/2011שלום לך מירי,
ממתי הוא סובל מעצירות ויציאות קשות?
האם תזונתו תמיד היתה תחליף חלב?
תחליף החלב גורם בהרבה מקרים לבעיות עיכול כמו גזים, נפיחות, עצירות וכאבים.
האם ניסית לשנות חברה של תחליף חלב? אני הכי ממליצה על תחליף חלב צמחי מכיוון שהוא הכי קרוב לתזונת אדם תקינה שכמובן שחלב אם הוא המזון האידיאלי לתינוק.
המלצותיי:
אני מאד ממליצה שתתני לו זה פרוביוטיקה = חיידקים חיוביים אשר עוזרים מאד לעיכול, ספיגה, יציאות תקינות וחיזוק מערכת חיסונית. תבקשי בבית טבע שימליצו לך על אבקה ללא לקטוז.
דבר נוסף שניתן לעשות הוא חליטה של צמחים שעוזרים להרגעת מערכת העיכו: קמומיל, שומר, אניס. יש גם טיפות שמוכרים בשם גרפווטר שיכולה גם היא לעזור.
זה בסדר גמור לתת לתינוק בן 7 חודשים עוד מנת צהריים של ירקות, כמובן בהתאם לרצונותיו. בשר ועוף ניתן לתת לקראת גיל שנה למרות שאם את שואלת את דעתי האישית אני ממליצה להמעיט במוצרים מן החי.
המלצה נוספת לעיכול טוב יותר היא לא לערבב סוגי פירות אלא לתת כל פעם סוג של פרי אחד (למשל 2 בננות במקום בננה ותות). עירבוב כמה סוגי פירות יכול לגרום לתסיסה במערכת העיכול.ניתן להוסיף כל יום מיץ משזיף מיובש לשתייה. (את משרה שזיפים במים למשך כמה שעות ואת המים נותנת לשתות) המלצה חשובה: שהשזיפים יהיו אורגניים מכיוון שבלא אורגניים יש חומר משמר, זיגוג וריסוס.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיכול-המשך
מירי16/05/2011תודה על התגובה.
מאז הלידה הוא היה תינוק לא רגוע וסבל מאוד מגזים .נתתי לו סימילאק ללא לקטוז עד גיל 6 חודשים ואז עברתי לסימילאק רגיל שלב 2.אני לא יודעת אם תחליב חלב גורם לבעיה ולא ניסיתי לשנות חברה,אבל לי נראה כי הבעיה התחילה מאז שהתחלתי עם המוצקים עוד בשלב הטעימות .כל דבר שנתתי וניסיתי בנפרד או ביחד גורם לבעיות עיכול,במיוחד לאחרונה כאשר הכמות גדלה -כ130-180 גרם.עלי לציין כי הוא מאוד אוהב לטעום ואוכל יפה בכפית.
האם ניתן לתת פרוביוטיקה כל יום לתינוק קטן?איזה תה צמחים לקנות -מוכן לתינוקות או לעשות לבד כחליטה?
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עיכול-המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/05/2011היי מירי,
ניתן לתת פרוביוטיקה כל יום. אפשר תה צמחים מוכן לתינוקות שמוכרים בסופר ואפשר להכין כחליטה מהצמחים בעצמך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)