אכלנית גרועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכלנית גרועה
    אביטל
    23/05/2011

הי. זקוקה להמלצות...
    בתי בת חצי שנה. נולדה במשקל 2.700 וכעת שוקלת 6.300
    יונקת ולא מוכנה לקחת בקבוק בשום אופן (חוץ מקצת מים)
    היא אכלנית ממש גרועה. לא נותנת לי לתת לה בכפית שום דבר.
    אני נותנת לה פירות שלמים במתקן רשת הזה.
    בגן אוכלת בבוקר מנת פירות יפה בכפית ובצהריים מנת מרק ירקות מרוסק.
    בגן הן אומרות שהיא קשה אבל אוכלת. לי ולבעלי עושה את המוות... לא מוכנה לאכול כלום חוץ ממה שציינתי.
    אני מפחדת שההנקה לא מספיקה לה כבר מבחינה תזונתית ולא יודעת איך לגרום לה לקחת ממני מאכלים מלבד הנקה.
    אילו מזונות נוספים מלבד פירות וירקות ניתן כבר לתת בשלב זה?
    עזרה בבקשה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכלנית גרועה

הוספת תגובה

• אכלנית גרועה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    24/05/2011

שלום אביטל,

ביתך אוכלת יפה מאד לגילה. אני לא רואה סיבה לחשוש. רק לא ברור לי ממה שכתבת האם בגן היא לא מקבלת חלב בכלל?! כי רשמת שאינה מסכימה לבקבוק ומנגד רשמת שאת מניקה. לכמה שעות את שמה אותה בגן?

אם היא אוכלת פירות וירקות בוקר וצהריים זה כרגע מספיק (חשוב לדאוג לשלב במרק קטניות כמו אפונה, עדשים, שעועית, חומוס כמובן טחונים). ניתן לשלב כבר דייסה מדגנים מלאים על בסיס חלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא, ואבוקדו, וטחינה משומשום מלא, וממרח משקדים ללא סוכר. אני מציעה לתת לה טעימות אך למנה שלמה ניתן לחכות עוד חודש. אני מציעה שלא תלחצי על ביתך לאכול, ההנקה בהחלט מספיקה, אין סיבה שלא תספיק. אם ביתך היתה רעבה היתה אוכלת כשהיית מציעה לה.

כל תינוק והקצב שלו...אחד אוכל יותר בשלב מוקדם ואחד בשלב מאוחר יותר ושני המצבים תקינים. הדבר היחידי שאני כן ממליצה שתבדקי הוא מצבך התזונתי וחסרים תזונתיים. מאד חשוב שהאם המניקה תאכל בריא ומאוזן ושתשלים חסרים תזונתיים.

אם לא לקחת עד כה כדאי שתקחי פרנטל, מולטי ויטמין לאישה המניקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי- תשובה

אביטל
    28/05/2011

הי נטלי,
    קודם כל- תודה רבה על התשובה המהירה והיסודית.
    לגבי שאלתך- הילדה בגן מקסימום עד אחת- אחת וחצי, ארבעה ימים בלבד.
    ביתר הזמן איתי ומקבלת הנקה. בזמן שהיא בגן היא לא מקבלת חלב בכלל, רק מעט מים בהתחלה בכפית ולאחרונה מסכימה בבקבוק. (חלב מבקבוק לא מסכימה עדין).
    עד היום לא הייתי לוקחת תוסף תזונה מכיוון שהכל היה תקין. אלך בהחלט לעשות בדיקת דם עבר הרבה זמן...

אקח את כל עצותיך לגבי התוספות למזון שכן ניתן. שוב תודה.
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטלי- תשובה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

אישה מניקה זקוקה לתוספת מולטי ויטמין גם מבלי שיראו חסרים בבדיקות הדם, כי את רב הויטמינים והמינרלים שיש במולטי לא בודקים. כדאי לקחת לפחות פעם אחת פרנטל אני ממליצה של חברת סולגאר.

בהצלחה בכל, אשמח תמיד לענות על שאלותייך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו