תזונה לבת שנה ללא שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבת שנה ללא שיניים
    אור
    28/05/2011

אנחנו מתבססות בעיקר על מטרנה...מסרבת למורוסקים רוצה לאכול לבד לכן מושיבה אותה עם דברים שנימוכים בפה כמו האמצע של לחם מלא..גבינה טחינה, מוצצת עגבניה
    בננה ביצה . אבל סהכ יוצא שאוכלת מעט מאוד אולי שתי כפיות גבינה או אשל וחצי פרוסת לחם.-אולי..לאחרונה התחלתי להוסיף דייסות למטרנה.
    אני מוצאת שאני לא מקפידה על 3 ארוחות. האם עלי להקפיד יותר? או שהמטרנה =דייסה מספיק ביחד עם ארוחה או שניים כפי שתארתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת שנה ללא שיניים

הוספת תגובה

• תזונה לבת שנה ללא שיניים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/05/2011

שלום אור,

כדאי להקפיד לתת 3 ארוחות ביום, להושיב אותה ולתת לאכול עצמאית.
    עצמאית בגיל שנה אם היא אוהבת לאכול לבד: ניתן לתת אפונה, גרגרי חומוס חצויים ומבושלים היטב, שעועית לבנה מבושלת היטב, תירס, לחם מחיטה מלאה עם ממרח אבוקדו, חומוס, טחינה משומשום מלא או שקדייה חתוך לריבועים קטנים, תפוח עץ, בננה, חתוכים לקטן, אבוקדו, קציצות, וגם עוגייה מחיטה מלאה עדיף ביתית.

תשתדלי לגוון כמה שיותר במזונות וכך רב הסיכויים שהיא תרצה לאכול יותר.
    ניתן לתת לאכול קצת גם כל שעתיים שלוש.

הכי חשוב שתיהיי קשובה לרצונות שלה, זה לא נורא שהיא כרגע לא אוכלת הרבה מוצקים, אבל העיקר הוא להמשיך להציע.

אשמח לענות על כל שאלה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vהמטרנה עם הדייסה

רות
    29/05/2011

מספקת לה את כל הרכיבים התזונתיים, אבל כדאי להתחיל להרגיל לאוכל אצבעות, לאכול יחד איתה, לא לשדר לחץ וכיו"ב. בסוף כולם אוכלים, הסירי דאגה. גם הגדול שלי ניזון בעיקר ממטרנה עד גיל שנה פלוס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו