מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה לבן 8 חודשיםאמא09/06/2011
שלום רב, רציתי לשאול אם התזונה של בני (בן 8 חודשים) נכונה: בבוקר הנקה, בסביבות 10:00 פירות (אבוקדו, בננה, תפוח, אגס) עם חצי כפית שקדיה, הנקה, בצהריים בסביבות 14:00 מרק ירקות עם עוף/קציצות שוורמה הודו לעיתים תוספת של אורז מלא, הנקה, בסביבות 18:00 גמדים/דניאלה, בסביבות 21:00 דייסת שיבולת שועל של מטרנה (כמובן יחד עם מטרנה) והנקה לפני השינה שהיא בסביבות 23:00
כמו כן חשוב לציין כי בני קם לינוק בלילה פעם עד פעמיים.
לתשובתכם אודה, בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לבן 8 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום אמא יקרה,
כמה דברים אני ממליצה לשנות בתזונת בנך.
1. אין צורך לתת כל כך הרבה סוגי פירות בבוקר. מספיק 2 (זה גם יותר קל לעיכול).
2. אני לא רואה סיבה בריאותית לתת מעדן גבינה, את יכולה במקום המעדן לתת עוד פירות בערב (את אלו שהיית נותנת בבוקר).
3. לא כדאי לתת כל יום את אותו סוג חלבון ולא כל יום חלבון מן החי. חלבון מן החי מספיק 2-3 בשבוע והשאר חלבון מן הצומח לבחירתך: גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, סויה, טחונים היטב במרק.
4. עדיף דייסה משיבולת שועל ביתית טחונה דק ולא איסטנט. מהאיסטנט ניתן להוסיף כף לתערובת הדייסה אך שהבסיס יהיה טרי.
5. אולי לא הבנתי טוב? רשמת מטרנה, האם התכוונת לדייסה שלהם או גם לתחליף החלב?. בכל מקרה אם את מניקה, חלב האם הוא המזון הטוב ביותר לתינוקך ואין סיבה ל"העשיר את התזונה גם בתחליף חלב.
אם תיהיינה לך עוד שאלות אשמח לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בתגובה לתשובתך
אמא12/06/2011היי נטלי, תודה על תשובתך. כמה שאלות לי אליך:
1. מבחינת הפירות, אם לא ראיתי שום בעיה מבחינת העיכול - עדין את ממליצה לשנות או שאם לא שמתי לב לאיזו שהיא בעיה בנושא אז אוכל להמשיך כך?
2.מבחינת המעדן - הוא מאוד נהנה מהדניאלה בסביבות השעה 18:00 לא כל כך הבנתי מדוע את שוללת את זה? תוכלי לתת לי יותר הסבר בנושא ובנוסף צייני אם זה קריטי להפסיק?
3.לגבי הדייסה משיבולת שועל - על איזה בסיס להכין אותה? האם תחליף חלב של מטרנה או מים..? + האם ישנה דייסה נוספת שאת ממליצה לי שמתאימה לגיל זה (8 חודשים)?
4.הבהרה: אני עדין מניקה ללא כל קושי אך לצערי לא מצליחה לשאוב את החלב. לכן, כשאני מכינה דייסה אני מכינה אותה על בסיס של חלב מטרנה.
לתשובתך אודה, בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הדייסה...
אמא12/06/2011היי, אשמח אם תפרטי כיצד מכינים את הדייסה הביתית.
לאחר שטוחנים את הדגן המלא, כיצד מכינים?
על איזה בסיס, מהו אופן ההכנה, מה ניתן להוסיף לתערובת וכו'
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הדייסה... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/2011מחממים בערך כוס חלב צמחי כמו שקדים/שיבולת שועל/אורז מלא ומערבבים 2-3 כפות של האבקה לחלב עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא סמיך מידי, ניתן להוסיף בהדרגה עוד אבקה אם זה דליל מידי. וזהו ניתן להוסיף כפית סילאן, בננה, או פרי אחר.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בתגובה לתשובתך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/20111. גם אם לא שמת לב לבעיה העיכול יכול להיות הרבה יותר טוב אם לא תשלבי 4 סוגי פירות. אבוקדו ובננה טובים יחד ואגס ותפוח גם, אך לשלב את ארבעתם יחד נראה לי כבד מידי.
2. מעדנים עשירים בסוכר, ולדעתי אם ניתן להרגיל לתזונה בריאה נטולת סוכר מעובד למה לא לעשות זאת? בנוסף איני ממליצה על מוצרי חלב באופן כללי, בגלל הרבה סיבות בין היתר בגלל החלבון שבחלב שעלול ליצור בעיות בריאותיות, לדעתי אם את מאד מעוניינת להמשיך עם מעדנים אני מעדיפה להמליץ לך על מעדני סויה בטעמי שוקולד, וניל או קרמל שמוכרים של חברת "אלפרו" אבל גם לא על בסיס קבוע.
3. לגבי הדייסה אני ממליצה להכין דייסה ביתית ולא איסטנט אם כי ניתן להוסיף לביתית כף מהאיסטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)