מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבת 9 חודשיםשירן09/06/2011
היי,
הבת שלי בגיל 9 חודשים, לא אכלנית גדולה במיוחד.
נמצאת באחוזון 25 עפ"י שקילה אחרונה.
התזונה שלה: בוקר- מטרנה כמות של בין 180-240 מ"ל עם דייסת וניל, ארוחת 10 מעדן דניאלה / גמדים, אחרי שעתיים - שלוש שעות 3/4 פרוסה אבוקדו / גבינה וארוחת אחרי צהריים מנת פירות ובערב שוב דייסה. מרק ירקות לא מוכנה לאכול-ניסיתי כמה שילובים ללא הצלחה.
האם התזונה שלה תקינה ?
בנוסף היא אינה אכלנית גדולה כמו שציינתי ולעיתים צריך לשחק איתה כדי שתפתח את הפה ותסכים לאכול . האם זה רעיון טוב לשחק איתה? או שברגע שלא מעוניינת ופותחת את הפה מרצונה החופשי וללא משחקים עליי להפסיק עם הארוחה? אני חוששת שבמצב כזה היא תאכל בכל ארוחה כמה כפיות בלבד ולא תסיים...
קצת מודאגת מכל הסיפור הזה :(
תודה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין11/06/2011שלום שירן,
לעיתים לוקח זמן עד שתינוק מעוניין לאכול כמות גדולה של מזון מוצק וזה בסדר. תינוקות גדלים מהר ומשתנים כל הזמן, כך שאני בטוחה שכל שבוע הדרישה שלה למזון יכולה להישתנות. אם תמשיכי להציע מזון בצורה של משחק והכרח את יכולה לקבל תוצאה הפוכה וביתך לא תרצה לאכול. אני מציעה שתניחי לה בנושא של הכמות. תדאגי להציע כל שלוש שעות מזון מסוג אחר, אם היא לא מעוניינת תגידי לה את לא חייבת.
לגבי התפריט הנה המלצותיי:
1. לגבי הדייסה בבוקר, אני מציעה לגוון בסוגים, לא כל יום אותו הדבר. מאד חשוב הגיוון.
2. ארוחת עשר - איני רואה סיבה בריאותית לתת מעדני גבינה, במקום אני ממליצה לתת פירות/ שייק.
3. בצהריים כדאי לנסות לתת ירקות מאודים, בטטה, תפוח אדמה, קישוא, גזר, אם היא לא אוהבת אל תוותרי, תאכלי לידה שתראה אותך אוכלת, ילדים אוכלים מה שהוריהם אוכלים. בנוסף מאד חשוב לתת גם קטניות: אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, סויה.
4. בארוחת אחר הצהריים שוב את יכולה להציע פירות כפי שאת עושה, אם נתת פרי בארוחת העשר תציעי הפעם פרי מסוג אחר.
5. לגבי הדייסה של הערב פה כדאי לגוון עם דייסה ביתית ולא איסטנט. את בוחרת דגן מלא כמו שיבולת שועל, אורז, כוסמת, קינואה, דוחן, כוסמין טחונת את הדגן לאבקה בבית ומכינה ממנו דייסה על בסיס חלב צמחי כל שהוא. דייסה ביתית הרבה יותר בריאה מדייסה איסטנט. וחשוב שכל כמה ימים תחליפי סוגי דגן כדי שתיהיה חשיפה להרבה סוגי מזונות.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)