מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חודשים לא עולה במשקל..חגית12/06/2011
שלום,
ביתי בת ה9 חודשים כבר חודשיים לא עלתה במשקל ומשקלה הוא 7 קילוגרם.
היא בעיקר יונקת. כשהתחלתי לתת לה בערך מגיל חצי שנה ירקות ופירות מרוסקים לא הראתה התלהבות (אכלה 3-4 כפיות ולא הסכימה יותר). שיתפה פעולה יותר עם מוצקים שיכולה לאחוז בידיה, אבל גם אז לא הרבה נכנס לפה, אם אני מנסה תוך כדי לתת לה אני נתקלת לרב בסירוב. לעיתים היא ממש לא מוכנה להכניס כלום לפה ורק מבקשת לינוק.
הייתי אצל רופאת ילדים שראתה שהיא לא עולה במשקל והיא אמרה לי להציע לה 5 פע' ביום אוכל. אבל או שהיא לא משתפת פעולה או שהיא אוכלת מעט.
למותר לציין שהיא יונקת כל 3 שעות בלילה, דבר שגם מפריע לי אבל אני לא יודעת כיצד לישבור את המעגל הזה כשעיקר התזונה שלה מתבססת על ההנקה.
חוץ מזה חשוב לציין שהיא מפותחת מאד לגילה, פעילה, חיונית, חייכנית ומקסימה!
אשמח לשמוע עיצה בעניין,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים לא עולה במשקל.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/06/2011שלום חגית,
ממה שכתבת לדעתי אין מה לדאוג, זה ידוע שתינוקות יונקים מתבססים על הנקה יותר מאשר מזון מוצק אפילו עד גיל שנה + וזה בסדר גמור. כל עוד היא פעילה, וערנית כפי שציינת אין סיבה לדאוג.
המשיכי להציע לה מגוון מזונות ולאט לאט היא תרצה יותר. תינוקות גדלים מהר מאד ומשתנים כל הזמן. אם ההנקה מתחילה להפריע לך זה נושא אחר, אך לדעתי כדאי להמשיך.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)