מוצקים לבת 8.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצקים לבת 8.5 חודשים
    נשארתי בבית
    23/06/2011

בת 8.5 חודשים, משקלה בסביבות 7.5ק"ג, אולי קצת יותר (לא היינו לאחרונה בטיפת חלב)
    מצצב המוצקים לא משהו-טחון/מרוסק לא אוהבת בכלל, ירקות או פירות.
    לעיתים נותנת לה מהאוכל שאנחנו אוכלים:ספגטי,אורז עם ירקות,קציצת הודו, וכד'. |הדגש|יש לציין כי לוקח לה מלא זמן ללעוס-יש משהו לעשות לגבי זה|תוהה||סדגש|
    עדיין לא אוכלת כמויות גדולות,למרות שהיו פעמים שבמקום הבקבוק של שעה מסוימת בה היא רגילה לאכול נתתי (או המטפלת) ארוחת מוצקים,ולמרות שהכמות לא הייתה גדולה מאוד לא ביקשה לאחר מכן תמ"ל,וכך יצא שלא השלמתי עד הארוחה הבאה שהייתה.
    אני מודה-אני לא מנסה לתת לה כל יום..
    1)מה ניתן לעשות על מנת לגרום לה לאכול יותר?
    2)מכיוון שלא אוכלת מרוסק/טחון,איך ניתן לתת לה לאכול פירות?יש לה כבר כמעט 8 שיניים,והיא ממש מסוגלת לחתוך,ואני מפחדת קצת לתת לה חתיכה של פרי ביד..
    3)האם אפשר לתת סנדביץ?כלומר לתת את הרך של הלחם מרוח במשהו,לחתוך לחתיכות קטנות ולתת לה?זה לא יידבק לה לחיך או משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים לבת 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• מוצקים לבת 8.5 חודשים - תגובה

איילת בר
    23/06/2011

שלום לך,
    לגבי לעיסת המזון יש נטיה לתינוקות בגיל זה להחזיק את המזון בפה לאורך זמן דבר שיחלוף עם הזמן. עם כריכים כרגע הייתי מחכה קצת בגלל שמשאירה את המזון הרבה זמן בפה ואת תרגישי מתי כדאי לתת.

לגבי כמויות המזון חשוב שתקשיבי לצורך של ביתך היא יודעת בדיוק כמה היא צריכה לאכול וחשוב שברגע שהיא לא מגלה עניין באוכל אז להפסיק לתת לה.לעיתים נראה לנו כי זה לא מספיק אך זה כן מספיק.

כדי ליצור מצב בו הילדה כן תחשף למזון מוצק במקום בקבוק רצוי שיהיה אזשהו סדר יום תתחילי עם פירות בבוקר בצהריים מרק אחר הצהריים מנת ביניים וארוחת ערב.
    ואת יהיו לה יותר פעמים התנסויות ביום.
    אל תתיאשי עם הפירות יש המון סוגים לאט לאט תמצאי מה טעים לה.

הכי חשוב שלא תהיה לחוצה כאשר את מאכילה אותה(בגלל שאת נורא רוצה שהיא תאכל) משום שילדים מרגישים את הלחץ של ההורים.
    הילדה בתקופת גדילה וכל אחד מבשיל בקצב שלו אם היא אוכלת אתכם אחרוחה משפחתית יכול להיות שזו הדרך לתת לה מוצקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה תשובות..

נשארתי בבית
    23/06/2011

אני יודעת שחשוב לנסות ולא להתייאש,וכמובן לא להראות לה שאני לחוצה שתאכל..
    אבל עדיין זה קצת מטריד אותי שמרבית תזונתה מבוססת כיום על מטרנה..

לגבי ההצעה שלך לחשוף אותה יותר ע"י מתן יותר מוצקים במהלך היום-
    כמו שכתבתי היא לא אוהבת את המרקם הטחון..איך אני יכולה לתת לה פירות?אני מפחדת לתת חתיכות-אפילו קטנות,כי הלעיסה שלה לא לגמרי מפותחת.
    ואני גם חושבת שבבת אחת לחשוך אותה פתאום לכ"כ הרבה מוצקים-פירות בבוקר ומרק (היא לא אוהבת טחונים,אז כמו שכתבתי אנחנו מציעים לה מהאוכל שלנו, הרגיל) בצהריים-לא בטוח שישיג את המטרה...

האם בגיל שלה היא צריכה לאכול א.ערב?
    את הבקבוק האחרון לפני השינה היא אוכלת גג עד השעה 19:00,לאחר אמבטיה.

ואנחנו כמעט ולא אוכלים בבית,כך שלמעשה לא יוצא לה לראות אותנו אוכלים ולהצטרף אלינו,מלבד בשישי בערב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה תשובות.. - תגובה

איילת בר
    23/06/2011

שוב שלום לך,

תוכלי לתאר לי בקצרה איך מתנהלות הארוחות שלה? האם היא יושבת ישיבה מלאה ומסוגלת להחזיק מזון ביד? האם היא מגלה התלהבות ממזון שאת אוכלת גם אם זה לא זמן הארוחה? מה היא כן אוהבת לאכול? האם יצא לה לאכול עוגיית תינוקות באופן עצמאי או הקשה של הלחם?
    לגבי העובדה כי היא מתקשה ללעוס,האם את מרגישה שיש לה קושי שלא תואם את גילה?

לגבי הפירות את יכולה לתת לה מיץ פירות או לאפות מאפים מקמח מלא ופירות או לתת תפוח ואגס אפויים עם מעט קינמון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לענות

נשארתי בבית
    24/06/2011

עוגייה של תינוקות דווקא יצא לה לאכול-היא מחזיקה יפה ביד (למרות שכאשר זה מגיע לכמעט לסוף ונהיה די קטן היא לפעמים זורקת ואח"כ מרימה) ואוכלת הכל.
    כאמור לא כ"כ יוצא לה לראות אותנו אוכלים בבית, כי אנחנו לא אוכלים לידה..אוכלים לרוב בעבודה.
    מכיוון שכרגע מרבית הארוחות שלה הן תמ"ל,אני לא כ"כ יודעת איך לתאר לך אותן..היא שותה כמויות יפות,לרוב מסיימת כל מה שהכנתי,ובארוחה האחרונה שלפני השינה לפעמים מכינה לה עוד אם אני רואה שהיא רוצה (בד"כ אוכלת 240 CC)

היא יושבת עצמאית וזקוף,אם כי טרם יצא לנו להושיב אותה בכיסא אוכל,משום שלעיתים היא "מאבדת שיווי משקל" כשהיא בריצפה ונופלת,לכן חשבנו לחכות קצת עם הכיסא.
    לגבי הלעיסה-אני לא חושבת שהיא מתקשה,פשוט לוקח לה לא מעט זמן לסיים כפית,אםילו אם אני לא ממש ממלאת אותה באוכל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לענות - תגובה

איילת בר
    24/06/2011

לסיכום,
    תתיחסי לתשובה הראשונה שנתתי ותנסי ליישם.
    לגבי הכמויות לא מדובר בכמויות אלה בכמה ביסים בכל ארוחה. לא חייב לטחון אפשר כמובן לנסות לתת חתיכות מעוכות בהשגחה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו