מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בפריט של תינוקת בת שנה ו- 8 חלי26/06/2011
שלום,
הבת שלי בת שנה ו 8 חודשים, יונקת בצורה חלקית מגיל שנה וחודש וכעת אני די מעוניינת להפסיק עם ההנקה.
סדר היום מבחינת אוכל אצלה:
6.00- יונקת
7.30- מבקשת פרוסה כשרואה שמכינים סנדביצ'ים
9.00-13.00 אוכלת במשפחתון מה שאני מביאה: פרוסה עם טחינה/חומוס/אבוקדו יחד עם פרי ולפעמים ממש, מעדן גמדים. בנוסף אני יודעת שמביאים לה שם לנשנש פתי בר/עוגיה או לפעמים אוכל אחר.
13.00- יונקת
14.00- ארוחת צהריים איתנו, לרוב מנת בשר עם תוספת (כשהתוספת בעיה)
17.00- יונקת והרבה פעמים גם פרי/עוגיה וכדו'
18.30-19.00 ארוחת ערב חלבית בדר"כ: לחם (לפעמים מורחת לה גבינה/טחינה), ביצה, ולפעמים נוגסת בירק אבל לא מוכנה לאכול יותר מכך ירקות.
19.30-20.00 יונקת. בזמן האחרון מסתפקת בארוחת הערב ולא יונקת.
זה פחות או יותר מה שקורה כמובן שיש שינויים הרבה פעמים (מכיוון שתלוי מה כולם אוכלים ואז אוכלת איתנו)
1. איך מפסיקים עם ההנקה כאשר בזמן האחרון כשאני מנסה למשל אחה"צ להציע אוכל במקום הנקה והיא לא מוכנה בכלל? מה עושים בשש בבוקר במקום הנקה?
2. איך בונים לה תפריט בריא ומגוון ? אני יודעת שצריך דגנים מלאים, ירקות פירות וכו' אבל לא מצליחה לבנות תפריט מסודר שימלא את כל מה שצריך. האם יש מקום שאפשר להוריד תפריט לגיל שלה?
3. בימים האחרונים שמתי לב שהיא רוצה להשתמש בי כמוצץ (נגמלה ממוצץ לפני כחודשיים-שלוש אם כי לעיתים רחוקות במצב של בכי ממש ועייפות אני מביאה לה) איך מונעים זאת? היא מתעצבנת כשאני לא מרשה לה לינוק בוכה ומנסה שוב ושוב. אני פשוט לא יודעת האם היא באמת אמורה לאכול כל 3 שעות או שזה בגלל שהתרגלה לינוק כל 3 שעות והיא פשוט לא מוכנה לשנות את ההרגל הזה. מבחינת משקל כעת היא בסדר.
4. בזמן האחרון שמתי לב שמגלה העדפה באוכל אבל בצורה שלא מוכנה בכלל לאכול משהו אחר. למשל כאשר מקבלת עוף ותוספת אוכלת רק את העוף ולא מוכנה לאכול את התוספת (אוכלת לבד וגם כשאני מנסה להאכיל לא מוכנה לטעום),
בעיקר רוצה לאכול לחם כארוחה,עוף, ביצה (מנסה לגייס מכל מי שאוכל, עוד ביצה) ופירות. עם העוף אני עוד בסדר אבל הלחם והביצה יותר מידי לא נראה לי טוב.
אשמח לתשובה,
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בפריט של תינוקת בת שנה ו- 8 ח - תגובה
איילת בר28/06/2011שלום רב,
בגיל הזה הילדה כבר עצמאית ניגשת לציצי לבד מתי שבא לה ואיך שבא לה.
אמרת שלא מזמן גמלת אותה ממוצץ ולכן טבעי שתחפש תחליף.
ממליצה לך לעשות את הגמילה בהדרגה.
כדי להצליח את צריכה להיות החלטית ולא להשבר מול הבקשות שלה.
כרגע תתני לה הנקה בבוקר צהריים וערב.
ילדה בגילה כבר מבינה הכל ותשתפי אותה בתהליך.
את יכולה להציע לה בקבוק עם חלב צמחי או עם מים כתחליף.
תציעי לה דברים אחרים משחקים וכדומה.
תצטרכי להיות יצירתית ותצפי לימים לא פשוטים בהם היא תכעס עליך ואפילו תבכה.
תחבקי אותה ותביני אותה אך אל תדברי יתר על המידה פשוט תעבירי נושא עד כמה שניתן.
אחרי שתתגברו על השלב הזה תוכלי בהדרגה לגמול אותה משאר ההנקות.
לגבי תפריט מאוזן לא מכירה אתרים שניתן להוריד. תוכלי לקנות לך ספר טוב של תזונת תינוקות עם מתכונים והמלצות.
זה בסדר לאכול כל 3 שעות משהו קטן ואף מומלץ.
לגבי הבררנות באוכל תאפשרי לה לאכול מה שמתאים לה היא יודעת מה טוב בשבילה - כמובן מזון בריא ולא חטיפים ומתוקים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לי03/07/2011תודה רבה רבה על התשובה המפורטת : )
1. התחלתי בינתיים להוריד ל- 3 הנקות. שמתי לב שמה שהכי קשה לה זה ההנקות של בוקר עד אחה"צ בעיקר אם היא לאחר שינה (לילה או שנת צהריים). על ערב אני מצליחה רוב הזמן לדלג.
אם אנסה את הגמילה לגמרי עוד חודש - איך לגמול מההנקות האלה של בוקר ואחה"צ שאני רואה שהן משמעותיות בשבילה? קרה לי כבר פעמיים שניסיתי למנוע הנקה של אחה"צ אחרי שקמה ולא הסכימה לשום אוכל (עוף, תוספת, פירות..) אלא רק הנקה.
2. איך מכינים בקבוק עם חלב צמחי, האם בתור דייסה כמו שיבולת שועל וכדו'? בקבוק מים שותה כל היום וגם הרבה בלילה.
3. לגבי בררנות- האם לתת לה גם כשמעדיפה רק לחם (אחיד, לא מלא) או ביצה שזה לא כזה בריא?
תודה ויום טוב : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב
לי10/07/2011מנסה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)