מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק אחרי טיפול דחוף!דנה21/10/2008
לביתי בת ה- 10 יצאה נקודת שומן בלחי שהובחנה ע"י קוסמטיקאית רפואית כמיליום. היא טענה שזה לא מסובך ואין מה לדאוג אחרי דקירה ולחיצות היא שמה לה פלסטר וזהו. עבר כבר שבוע ולילדה יש שטף דם עם עור מחוספס באזור אני פוחדת שתשאר לה צלקת האם צריך למרוח משהו או שנעשה נזק בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק אחרי טיפול
אורית בן יהודה22/10/2008הי דנה:)
מיליום אכן מוציאים בעזרת מחט.אך כנראה שהקוסמטיקאית לא היתה מיומנת מספיק,
ויצרה לחץ גדול על המקום , שיצר שטף דם וכנראה קרוסטה (קרום שנוצר מפגיעה בעור).
אכן מראה לא אסטתי , אני מבינה שהדבר נראה לך מפחיד ואולי לא הפיך.
אך צלקת לא נראה לי שתשאר, המיליום נמצא בשכבת עור שמתחדשת.
שטף הדם יעבור מעצמו, בקשר לעור המחוספס (קרוסטה), מירחי משחה
בשם"ויטה מורפן" -להשיג בבית מרקחת ללא מרשם, מס' פעמים ביום המשחה גורמת
לחידושו וריפוי מהיר של העור, כמו כן היא אנטיספטית. בנוסף מירחי לילדתך קרם הגנה משמש
כדי שלא יווצר כתם.
זיכרי ,לעור יכולת התחדשות מדהימה, בעיקר בגיל צעיר.
אל דאגה
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בבקשהבן20/10/2008
תודה רבה על תגובתך, אך נדמה לי שראיתי בהוראות שימוש בלוקסיד שאין להשתמש בבנזואיל פרואקסיד במקביל לשימוש בלוקסיד כדי לא לגרום לייבוש העור. למה הכוונה? לא לערבב יחד, או לא להשתמש בכלל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אורית בן יהודה21/10/2008הי בן:)
קלירקס מופיע בתחליב המבוסס על חומצה סליצילית וצורה אחרת שלו הוא ג'ל המבוסס על
בנזואיל פרוקסיד - בו לפי שאלתך אתה משתמש.
לוקסיד הוא חומר קרטוליטי העלול לגרום ליובש וגירוי בעור, כך גם הקלירקס שהוא בנוסף
אנטיבקטרייאלי, זו הסיבה שרשום בדף התרופה לא להשתמש במקביל בקלירקס .מאחר ואתה לא
במעקב רופא או קוסמטיקאית רפואית. רצוי שלא תישתמש בשניהם במקביל כדי לא לגרום
ליבוש יתר .
כדי להימנע מיבוש יתר רצוי להתחיל לוקסיד בהדרגה לילה כן לילה לא ,במשך
שבוע ורק לאחר שבוע למרוח כל לילה.
ורק בימים שאתה לא משתמש בלוקסיד,ניתן נקודתית להשתמש בקלירקס.
לא לשכוח מסננן קרינה.
בכל מקרה במידה ונוצר יובש בעור , מהלוקסיד .אפשר לקנות ללא מרשם משחה בשם "ויטה מורפן"
שהיא אנטיספטית מרגיעה גירויים בעור וגורמת לחידוש מהיר של העור.
במידה ואתה מרגיש יובש וגירוי מלוקסיד. תפסיק את מריחתו במקום שנגרם יובש יתר,
ומרח "ויטה מורפן",עד שירגע העור. ורק אז לחזור בהדרגה לשימוש בלוקסיד.
לא לשכוח מסנן קרינה!
בהצלחה אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקסידבן20/10/2008
אורית שלום רב, קבלתי מרופא עור מרשם ללוקסיד לטיפול באקנה קלה במצח. יש לי מספר שאלות שלא בדקתי: האם אפשר להשתמש בקלירקס על מנת לייבש את הפצעים במקביל לטיפול בלוקסיד.? נניח קלירקס ביום ולוקסיד בלילה.? והאם למרוח את הלוקסיד רק על הפצעים עצמם או שאפשר גר על אזורים שנותרו עם סימנים וכתמים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקסיד
אורית בן יהודה20/10/2008היי בן:)
לוקסיד הוא השם הגנרי(שם שחברת התרופות נותנת לתרופה) לרטין A, את המשחה מורחים
על כל הפנים בדרך כלל ורק בלילה, חשוב מאוד במשך היום להגן על הפנים עם מסנן קרינה המתאים
לעור שמן עם SPF 15 לפחות ולמרוח מס' פעמים ביום, אחרת לא יהיה שיפור במרקם העור
רטין A בשימוש לא נכון (היחשפות לשמש) יכול לגרום לכתמים להחמיר.
לגבי השימוש בלוקסיד :אתה יכול למרוח לוקסיד בכמות קטנה על כל פנים בלילה, ובמשך היום
להשתמש נקודתית בקלירקס.- מכיל חומצה סליצילית העוזרת מאוד במקרי אקנה.
רצוי שתיגש לטיפול פנים אצל קוסטיקאית טובה על מנת לנקז את הנקודות השחורות,
שכתוצאה מהן נוצרים הפצעים. ובנוסף כדי להוסיף תכשיר המבהיר את הכתמים החומים
רטין A אמנם משפר את מרקם העור אך לא מדכא את הפיגמנט החום.
והחשוב ביותר לא לשכוח מסנן קרינה גם בחורף.
חג שמח ובהצלחה
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בפניםטלי19/10/2008
אורית שלום אני בת 32, יש לי מעין חורים חטטים בפנים עקב פצעי בגרות שהיו לי בעבר. האם רטין AA יעזור לי? שמעתי שיש לו הרבה תופעות לוואי. האם יש חומר דומה לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים בפנים
אורית בן יהודה20/10/2008היי טלי:
ברוכה באה לפורום.
רטין A אכן יכול לשפר את העור ואכן ישו תופעות לוואי של קילוף ואדמומיות.
ישנו חומר מצויין שיכול לעזור לך של חברת ביופור קוסמטיקה רפואית , התכשיר נקרא
Brightברייט, את יכולה להגיע לאתר החברה באמצאות חיפוס המילה "ביופור" בגוגל.
דרך האתר את יכולה לקבל הפניה לקוסמטיקאית רפואית קרובה למקום מגורייך.
ברייט הוא קרם לטיפול במצבי פוסט-אקנה: חטטים, סימנים, עור לא אחיד, צלקות ושומנים תת עורים .
הקרם מכיל שילוב של חומצות הידרוקסיות, לחידוש שכבת האפידרמיס, פילינג עדין והסדרת מראה
העור. התכשיר מסייע גם לוויסות פעילות היתר של בלוטות השומן ולהעלמת שומנים תת עוריים.
מומלץ להשתמש ביחד עם האל-סבון מסדרה זאת.
חג שמח ובהצלחה.
אורית בו יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרםאולגה19/10/2008
שלום רב לפני שבועיים קניתי קרם קסריאלין זהו קרם לטיפוח העור היבש ועכשו אני רואה שפג תוקף שלו ב11/2008 רציתי לשאול שאם מותר כל נובמבר להשתמש בו? למרות מה שרשום? תודה רבה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
אורית בן יהודה19/10/2008היי:)
ברוכה הבאה לפורום.
לגבי הקרם, ראשית רצוי לבדוק בעת קניה ,תוקף תכשיר.
שנית יש לך עדיין חודש וחצי עד מועד תפוגתו, אם אין ריח רע והקרם שמור במקום קריר
(לא במקלחת למשל) את יכולה להשתמש בנתיים.
אני רוצה להפנות אותך לדף מס 5 בתגובה לשאלה "מייק אפ ופג תוקפו". בהמשך השירשור
פרסמתי שם מאמר "מתי לזרוק מוצר קוסמטי?" מאת רונית שגב , ביולגית וחוקרת עור .
כדאי לך לקרוא, יתן לך הרבה מידע.
חג שמח.
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצעונים ע"ג הפניםאורית19/10/2008
שלום רב, ביתי כבת 19 עם פיצעונים על הפנים מעין חררה. הולך ובא. נמצאת בשרות צבאי ולאחר הטירונות החריפה הבעיה למרות טיפול כגון סבון וכו'. אני (האמא) לומדת קוסמטיקה באחד מבתי הספר המובלים. שאלתי: האם זה אטי לשלוח את ביתי למרצה בבית הספר שיש לה מכון בבית (אני מתחילת לימודי) שהיא לדעתי תוכל לסייע לה (גם מבחינת אישיותה) אם זה מקובל וגם היא גרה בסביבת המגורים שלנו. בברכה ותודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצעונים ע"ג הפנים
אורית בן יהודה19/10/2008היי:)
ברוכה הבאה לפורום.
והמון הצלחה והנאה בלימודי הקוסמטיקה.
לגבי שאלתך, אני לא הייתי עושה זאת, את צריכה לקחת בחשבון שהקוסמטיקאית המרצה
תלווה אותך לאורך כל לימודייך.
אין לי ספק שהיא בעלת מקצוע טובה , אך קחי בחשבון שמעורב כאן תשלום באופן אישי
למרצה. ומעבר לכך , חישבי על המקרה הגרוע מכל , שמסיבה כל שהיא הטיפול לא יעלה יפה.
רופא פלסטיקאי שלימד אותי לפני שנים, סיפר לי מנסיונו האישי, שדוקא בטיפולים
שהם "פורטקצייונרים" היכרות אישית , משפחה וכדו' "חוקי מרפי" פועלים לרעת המטופל
וכל הפשלות נופלות דווקא על מיקרים אלו. לא נעים....
אני במקומך הייתי מוצאת קוסמטיקאית טובה שלא קשורה למקום לימודייך ויש
הרבה כאלו.
עצם שאלתך מראה על חוסר שלמות והתלבטות .
זו דעתי האישית.
בברכת חג שמח.
אורית בן יהודה אורמדיקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומטיקאית פרא רפואיתאפרת18/10/2008
היי אורית! ראשית כל תרשי לי להחמיא לך על הפורום ..התרשמתי מאוד! :)) אני בת 18 ,לפני גיוס אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי שמתבטא בפצעי בגרות ושיעור יתר.ובעצת רופאת הנשים התחלתי לקחת גלולות שנקראות "יסמין". מפצעי הבגרות אני סובלת כבר מספר שנים עם שיפור בהם לסירוגין בעזרת משחות כמו בנזמיצין ג'ל ( שממש מייבש את העור ) שרופא עור נתן לי. אך אין באמת שיפור אמיתי וקבוע במצב העור. כמו כן נשארו לי סימנים וצלקת כתוצאה מחיטוט באקנה בעבר. דיי התייאשתי מרופאי העור. אם תוכלי להמליץ לי על קוסמטיקאית פרא רפואית טובה ואיכותית או מישהי שלמדה אצל חווה זינגבוים (שאני כל הזמן שומעת עליה תגובות טובות..)באיזור זכרון יעקוב, אשמח מאוד@ בנוסף אודה לך אם תוכלי להליץ לי על אפילטורית טובה באיזור מגוריי שתוכל לעזור לי בשיער שעל הפנים ,שבינתיים אני מורטת בעזרת חוט או מכשיר מיוחד להסרת שיער של בראון (בשיטת אפילציה)שכן זהו פתרון זמני ולא יעיל במיוחד. זה די קשה למרוט כשיש פצעים באותו מקום, ולעיתים גם יוצאים פצעים בעקבות המריטה \הסרת השיער. לא יודעת כבר למי לפנות ומה לעשות...מיואשת! תודה רבה אפרת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקאית פרא רפואית
אורית בן יהודה19/10/2008היי אפרת:)
ברוכה הבאה לפורום.
את סובלת מבעייה הורמונאלית ואת פועלת בצורה הנכונה ביותר בדרך לשיפור מצב האקנה ושיעור
היתר, התחלת לקחת גלולות "יסמין" רק לפני 12 יום , לכן המתיני בסבלנות יקח קצת זמן עד
שהnצב ההורמואנלי יתאזן. לפעמים בתחילת טיפול הורמונאלי יש דווקא החמרה, אך זו החמרה
זמנית, לא להתייאש, השיפור הן במצב האקנה והן בשיעור היתר יגיע בהדרגה, שילוב טיפול אצל
קוסמטיקאית פרא רפואית במקביל ישפר את עורך בצורה ניכרת.
כיתבי לי מייל ואשלח לך בהקדם פרטים של קוסמטיקאית שלמדה אצל חווה זינגבויים כבקשתך.
לגבי אפילטורית באיזור מגורייך אני לא יכולה לעזור.
אני מציעה שתשאלי סביבך עד שתקבלי המלצה, על תתביישי לבקש מהאפילטורית המלצות
מלקוחות שעברו אצלה טיפול- לאפילציה דרושה משהיא מקצועית ומנוסה .
אל תתפתי לטיפול בליזר או קרן אור להסרת השיער המיותר, מנסין איזור הפנים הוא הורמנאלי אצל
כולן, בפרט אצלך.
חג שמח , ואל יאוש...
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריתאורית17/10/2008
הי אורית אני נהנית מאוד להיכנס לפורום זה ואת באמת מקסימה וניכר הידע המדהים שלך בתחום, אבל, בקשה אחת קטנה ואל תיפגעי - אנא קצרי את תשובותייך.... קשה לקרוא את כל התשובה בעיקר אם רוצים לעבור ולדפדף בתשובות וללמוד מהתשובות..... ושוב , אל תפגעי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
אורית בן יהודה17/10/2008הי אורית:)
ברוכה הבאה לפורום, אני מאוד שמחה שאת נהינת ממנו.
לגבי אורך התשובות, בתחום הקוסמטיקה הפרא רפואית לרוב הגולשים אין ידע מספיק,
לכן תשובתיי מפורטות ,כדי לתת לגולש ספיציפי מקסימום מידע.
אשמח לענות לך אישית עלכל נושא שמעניין אותך.
חג שמח אורית בן יהודה אורמדיקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאיתי16/10/2008
כבר נטלתי בעבר מינוציקלין למשך 4 חודשים, היה שיפור, אך לאחר מכן חזר שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
אורית בן יהודה16/10/2008היי איתי:)
כדי לרפא אקנה(פיצעי בגרות), אתה צריך לנקות את הנקודות השחורות הגורמות לפצעי הבגרות
אצל קוסמטיקאית טובה ובמקביל המקרה הצורך לנטול מינוציקלין (אנטיביוטיקה המיועדת לאקנה)
שילוב של טיפול רפואי וטיפול אצל קוסמטיקאית פרא רפואית טובה , הוא השילוב המנצח.
שלקחת את המינציקלין היתה הטבה, מאחר וזו האנטיביוטיקה המשמידה את החיידק
הגורם לאקנה.- אך לא פתרת את הבעיה מהשורש .
אתה צריך לזכור ,כי לפני הופעת הפצע מופיעה נקודה שחורה , עליה מצטברים תאים מתים,
דבר הגורם לסתימה של בלוטת החלב, אז מתרבים חיידקים בתוך בלוטת בחלב ונוצר פצע
מוגלתי ולפעמים גם כואב כמו שכתבת.
לכן, המלצתי לגשת לקוסמטיקאית פרא רפואית שתדריך אותך בנוסף לניקוי הנקודות השחורות,
איך לטפל בעור הסובל מאקנה ובמקביל לגשת לרופא לקבל מרשם למינוציקלין .
בהצלחה וחג שמח.
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעת פצעיםאיתי16/10/2008
שלום רב, רציתי לשאול האם ניתן להניח קוביית קרח קרה לזמן קצר מאד (כמה שניות) על פצע אקנה כואב, על מנת להרגיע את האזור? האם הדבר מועיל? רק באופן מיידי על מנת להרגיע את האזור הכואב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעת פצעים
אורית בן יהודה16/10/2008היי:
ברוך הבא לפורום.
הנחת קרח עטוף במגבת דקה ונקיה, יכולה להרגיע מעט את הכאב ,אך אין לה שום אפקט טיפולי.
המלצתי, במידה ויש פצעים כואבים המעידים על דלקת חיידקית , לגשת לרופא עור ולשקול טיפול אנטיביטי,
אתה יכול להתיעץ גם עם קוסטיקאית פרא רפואית ,
אתה זקוק לאבחון מדוייק והכוונה .
בברכת חג שמח
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאורית.תודהתאיר13/10/2008
תודה רבה לך... אני גרה בישוב באזור הדרום, ליד קרית גת ,אשקלון ואשדוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתאיר
אורית בן יהודה14/10/2008היי :
שילחי לי מייל .
בחול המועד , אברר לך על קוסמטיקאית פרא רפואית באיזורך
ואשלח לך חזרה למייל בהקדם האפשרי.
חג שמח
אורית אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים וכתמים...תאיר12/10/2008
שלום, אני בת 18 וחצי סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס... אף פעם לא היו לי פצעים בפנים אבל תמיד היה לי מין חורים קטנים (הלכתי לרופא עור והוא טען שזה יוצא עקב שחורים שיוצאים מתחת לעור )לפני כשנה התחלתי לסבול מהופעת פצעים באזר המצח ובאזור הפאות,לאחר שהפצעים מתייבשים נישארים לי כתמים חומים.הייתי בטיפול קוסמטי פעם אחת ואחרי הטיפול נישארו לי המון כתמים כאלה,הקוסמטיקאית אמרה לי שהעור שלי יותר מדי רגיש ואסור לי לגעת בו. אני משתמשת במשחה שמייבשת פצעים שהקוסמטיקאית הביאה לי קוראים למשחה double action ובסבון אסותא..יש לי ממש יובש בפנים מתוצאה של התכשירים האלה אז הפסקתי לתתקופה וכרגע אני שמה קרם פנים על בסיס אלוורה ומדי פעם ואזלין.. אני מתחננת בבקשה שתעזרי לי למצוא את הפיתרון שיעלים לי את החורים בפנים ואת הכתמים!!!אשמח אם תעני בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים וכתמים
אורית בן יהודה12/10/2008הי:)
ברוכה הבאה לפורום.
אתסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס -היפותירואידיזם., דבר כשלעצמו קשור למערכת ההורמונאלית
ויכול לגרום לעור שמן ואקנה(פצעי בגרות). דאגי להיות כל הזמן מאוזנת מבחינת התרופות.
לגבי היובש, לא להשתמש באלוורה ווזלין ,גשי לבית מרקחת וקני משחה בשם "ויטה מורפן"
או "בפנטן+" ,שתי המשחות אנטיספטיות ומריחתם למשך מספר ימים על האיזורים המקולפים
והמגורים יחזירו את מצב העור לקדמותו.
קוסמטיקאית פרא רפואית טובה יכולה בהחלט לבצע טיפול פנים גם בעור רגיש
בלי להשאיר סימנים וכתמים.
ממה שכתבת הייתי ממליצה על שימוש בסבון המכיל חומצות אלפא וביתא וכמו כן שימוש
בחומר הנקרא "אזלק ", המפחית את הפרשת השומן בכ 40% , החומר גורם לקילוף עדין
שיכול לעדן את הנקבוביות החומר מכיל חומצה אזלאית שיכולה גם לסייע בהבהרת הכתמים .
ניתן למרוח בצורה נקודתית "אקטיב ג'ל" על פצעים קיימים ולהשתמש בעדינות כדי לא לגרום ליבוש
ייתר בפנים . חשוב למרוח קרם הגנה לעור שמן יחד עם חומרים אלו.
לאחר שתגיעי לריפוי הפצעים ישנו חומר מצויין בשם ליין קונטרול המכיל חומצה אלפא ליפואית
וDMAE החומצה האלפא ליפואית גורמת לקילוף בתוך נקבוביות העור ולצמצומם.
את צריכה הפניה לאבחון טיפול והדרכה אצל קוסמטיקאית פרא רפואית טובה.
כתבי לי את מקום מגורייך ואנסהלמצוא בשבילך קוסמטיקאית מומלצת.
בברכת חג שמח.
אורית בו יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית..שאלה נוספת
תאיר14/10/2008המשחה "אנזק" מעלימה גם את החורים?או שבשביל זה דרוש טיפול אחר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית בן יהודה14/10/2008היי:)
"אזלק" מטפלת העור השמן ובפצעי הבגרות, היא גורמת למרקם עור קצת יותר חלק,
אך כמו שכתבתי לך , קראי שוב את תשובתי הקודמת על ה שימוש ב"ליין קונטרול" ותכונותיו, לאחר
ריפויהאקנה .
חג שמח
אורית בו יהודה אורמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים קוסמטייםאלה12/10/2008
שלום אורית, רציתי לשאול האם את מוכרת בקליניקה שלך את המוצרים של חווה זינגבוים? תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים קוסמטיים
אורית בן יהודה12/10/2008הי:)
ברוכה הבאה לפורום.
כן ,ניתן להשיג בקליניקה שלי מוצרים של חווה זינגבויים.
בברכת חג שמח.
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראטין א והנקהsara11/10/2008
אני סובלת מצלקות עקב אקנה באזור הלחיים וגם פגמנטציה עקב לידה. לאחרונה התחלתי לקבל טיפול יהלום אצל קוסמטיקאית ( מין שיוף של העור) בשילוב עם ראטין א במינון של 0.25%. השאלה היא האם באמת הטיפול יעיל ? והאם מותר להשתמש בראטין א במהלך ההנקה ? תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין A הנקה והבהרת כתמים
אורית בן יהודה11/10/2008היי שיר:)
ברוכה הבאה לפורום.
לגבי רטין A , בשאלה זו רצוי להתייעץ עם לרופא, אני כמעט בטוחה כי בדף התרופה רשום להתייעץ
עם רופא במקרה של הריון או הנקה.
לגבי טיפול יהלום בשילוב רטין לטיפול באקנה ופיגמנטציה:
השילוב של יהלום עם רטין במינון נמוך יכול להועיל , רק ע"י הוספה של חומרים לדיכוי המלנין.
המלנין הוא החומר המופרש מתאים עמוקים יותר בעומק העור ומיועד ליצור שיזוף
המגן עלינו מפני קרינת השמש, אך כמו במקרה שלך (הריון) פיזור המלנין אינו אחיד
ונוצרו כתמי עור.
כדי להשיג הבהרה של כתמים צריך שילוב של קילוף , אותו את מקבלת ע"י טיפול בפילינג יהלום
וגם ע"י רטין במינון נמוך. יחד עם חומרים מדכאים פיגמנטציה (כתמי עור).
אותם חומרים גורמים למלנין לשקוע שוב לעומק העור ורק כך ניתן להבהיר כתמים!
את צריכה לבקש מהקוסמטיקאית שלך להוסיף לך חומר המדכא מלנין.
הטיפול הנוכחי אותו את מקבלת יכול במקרה הטוב ,להחליק מעט את מרקם העור ולתת לעור
הפנים זוהר וחיות,צלקות לא ניתן להעלים.
מריחת קרם הגנה משמש כל זמן הטיפול ולאחריו בתדירות גבוהה , משמעותית מאוד
במקרה שלך.
מקווה שעניתי לשאלותיך.
אורית בן יהודה אורמדיקס
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ועוד בירור
sara12/10/2008כמה זמן ניתן או צריך להשתמש ברטין A ובאיזה מינון. מתי צריך להעלות את המיון ? כמו כן באיזה תדירות ניתן לעשות פילינג יהלום ? והאם את ממליצה על עוד משהוא? לגבי צלקות הבנתי שכבר ענית בפורום על השיטה היעילה ביותר לטשטושם אך לא הצלחתי למצוא - האם תוכלי להפנות אותי לתשובה? תודה שוב שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור
אורית בן יהודה12/10/2008היי שיר:)
ברטין A ניתן להשתמש ללא הגבלה עם הפסקות קצרות מידי מס' חודשים כדי שהעור לא יתרגל ייתר
על המידה, ניתן להעלות את המינון כאשר המינון הנוכחוי כבר לא גורם לגירויים בעור.
(אסור להשתמש בהריון)
חשוב להזכיר ולציין את חשיבות קרם ההגנה מפני השמש כל עונות השנה ומס' פעמים ביום!
פילינג יהלום ניתן לעשות גם בסדרות בתדירות של פעמיים בשבוע.
יחד עם זאת הקוסמטיקאית המטפלת צריכה לדעת על השימוש ברטין כדי לא לגרום
לגירוי ייתר.
לגבי צלקות, זוהי שאלה החוזרת על עצמה בפורום ומציקה לאנשים רבים.
לצערי לא ניתן להעלים צלקות, רק במקרה של צלקת ממש טרייה ניתן להשתמש בחומר
הנקרא קלו קט המורכב מסילקון, במידה והצלקות לא טריות, לא ראיתי שום שינוי גם בחומר זה.
תמיד אפשר לשקול פילינג עמוק אצל רופא עור או פלסטיקאי, פילינג כזה חודר עד הדרמיס
האמצעי, יכול להעלים כתמים לטשטש צלקות הרבה יותר מפילנגים שאנו הקוסמטיקאיות
עושות. קוסמטיקאיות למעשה עושות " קילוף משמעותי" זהו פילנג העובד רק בשכבה הראשונה
של העור האפידרמיס. הדרמיס היא השכבה השניה העמוקה יותר , זאת אומרת שפילינג רפואי
חודר עמוק יותר ומניב תוצאות מרשימות יותר, יחד עם זאת זהוא פילינג שאינו מתאים לכל סוג עור
וגורם לאדמומיות לזמן רב ולא כל אחת בנוייה לזה.
גם בפיליג רפואי הצלקות לא יעלמו לגמרי , רק יוחלקו מאט מאחר ולא ניתן להגיע עם פילינג
לשכבות עמוקות יותר בעור , לשם הגיעו הדלקות כתוצאה מפצעי הבגרות שלך ולכן גרמו
לצלקת.
בכל אופן בהצלחה בשיפור מרקם העור, אשמח לעזור עם יש עוד שאלות.
שיהיה חג שמח.
אורית בן יהודה אארמדיקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתרוית08/10/2008
אורית רציתי להתייעץ איתך אני מתכננת ללמוד קוסמטיקה ואני נמצאת בשלב שבו אני מתלבטת לגבי מקום הלימודים אני לא מתכוונת להישאר בארץ ועל כן איני בטוחה באיזה מוסד כדאי לי ללמוד על מנת שיוכל להעניק לי תעודה בינלאומית חשוב לי שהמוסד יעניק יחס חם ואישי, שהלימודים יהיו ברמה גבוהה ושהמוסד יעניק תעודה בינלאומית ונחשבת איכותית בתחום הקוסמטיקה המוסדות שאני שוקלת בתור אופציה הם ג'יג'י אקדמי המכללה לקוסמטיקה רפואית איב סנטר אני מאמינה שאת בקיאה מאוד בתחום ותוכלי להמליץ לי על המוסד שהכי יתאים לי. אני מודה לך, רוית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוללת
אורית בן יהודה08/10/2008היי רוית:)
אני באופן אישי הייתי ממליצה לךתחילה ללמוד במכללה לקוסמטיקה רפואית,בדימול אזור
הבורסה ,שם תקבלי תעודה של משרד הבריאות הישראלי.
כדי לעבוד בחו"ל שום מוסד מאלו ששאלת עליו, אינו נותן לך רישיון עבודה בחו"ל.
כדי לקבל תעודה המאפשרת לך ללעבוד בחו"ל, עלייך אחרי סיום לימודי הקוסמטיקה
של משרד העבודה, ללמוד לימודי סידסקו דרך ארגון הקוסמטיאיות שם תקבל תעודה בינלאומית.
כדי לקבל יותר פרטים והכוונה היתקשרי לארגון הקוסמטיקאיות , דברי עם
רחל הטלפון הוא: 03-7959109, היא תיתן לך את כל הפרטים.
מקוה שעזרתי, שיהיה בהצלחה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה.
אורית בן יהודה אורמדיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)