מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביצית - לוגיסטיקות ועלויותדנה30/11/2011
שלום וברכה,
אני ישראלית שמתגוררת בארה"ב, לאחרונה קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שמראות על סבירות נמוכה מאוד לכניסה להריון עם ביציות שלי. עלויות למחזור טיפולים עם תרומת ביצית כאן הוא 30.000 דולר ואני מעוניינת לבדוק אלטרנטיבות בארץ. יש לי ביטוח מכבי זהב + ביטוח פרטי של הפניקס. מה העלויות הכרוכות בתהליך כזה? האם ניתן לבצע את ההכנה לתרומה כאן ולהגיע לארצ רק לתהליך ההפריה (כלומר למספר ימים)? האם יש עוד נושאים שצריך לתת עליהם את הדעת? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - לוגיסטיקות ועלויות - תגובה
ד``ר יובל בדולח30/11/2011תרומת ביצית בארץ מתבצעת עדיין בשיתוף עם יחידות באירופה, לאור העובדה שחוק תרומת ביצית עדיין אינו מיושם בארץ.
העלויות בתכניות מעין אלו, של מרכזים רפואיים כאן נמוכות בהרבה ממה שציינת.
מומלץ לברר בכל מרכז, באופן פרטני. חלק מן ההכנה יכול להיעשות בחו"ל.
(לדוגמא: להדסה, תוכלי להתקשר ל 02-5844956 וללבקש לשוחח עם אחת האחיות העוסקות בתחום, לקבלת פרטים ראשוניים.)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ההחזרהרנית29/11/2011
שלום רופאים יקרים,
תוכלו להסביר לי מבחינת התרופות לקראת תרומת ביצית מה בדיוק עושים?
אני מבינה כי לוקחים פרוגינובה מהיום השלישי למחזור, ואחרי מס' ימים מתחילים לבדוק את הרירית. ובדיקות דם. הבדיקות דם לפי הבנתי בודקות שעדיין אין ביוץ. הבנתי נכון?
הרופא שלי לא ממליץ על אוביטרל, אז איך הגוף "יודע" שזה הזמן לקבל את העובר? שהרי אני מבינה שהפרוגינובה בין השאר מונעת ביוץ, אז איך מתפתח הריון אם הביוץ נמנע?
כלומר....אשמח לקבל תשובה לגבי איך נעשה תזמון הגוף ע"י הפרוגינובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון ההחזרה - תגובה
ד``ר יובל בדולח30/11/2011הפרוטוקולים להכנת הרירית - מגוונים ולכל רופא "מתכון" משלו.
בכל אופן העקרון הוא - העדר ביוץ בדר"כ. מכינים את הרירית עם תכשירי אסטרוגן ולבסוף מוסיפים תכשיר פרוגסטרון למספר הימים התואם את גיל העוברים ןכך "משכנעים" את הרירית שהיא 2-3 (כגיל העוברים) ימים לאחר הביוץ והעוברים מונחים על רירית תואמת.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת תרומת ביציתרנית28/11/2011
שלום רופאים יקרים,
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מדוע רצוי שאקח דגימת דם של התורמת איתי ארצה. מדובר בתרומת זרע.
מה זה יעזור שאבדוק את הד.נ.א של התורמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח29/11/2011שלום רב,
מחלות גנטיות מתחלקות למספר אופנים בהם הן מורשות:
1. מחלות המורשות מאחד מההורים הביולוגיים. במקרה כזה - אם יש מחלה כזו לתורמת - הרי שניתן לבדוק אותה בדגימה שבידך.
2. מחלות המורשות רק אם 2 ההורים הביולוגיים נושאים את השינוי הגנטי.
במקרה כזה - ניתן לבדוק את הדגימה של התורמת - ואם אמנם מוצאים שינוי מהסוג הזה - אז ניתן, עקרונית, לבדוק את אותו הגן בתורם הזרע.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי תרומת ביציתping23/11/2011
שלום,
בת 44 (מזה כשבוע -:)
בעברי כ 15 הפריות מבחנה , שלא הנבו תוצאות, בין סבבי ההפריות נקלטי פעמיים להריון ספונטני, שאחד לא התפתח אבל מהשני יש לי בת מדהימה בת 4 .
הפרופיל ההורמונלי שלי ,תקין לחלוטין, צילום רחם והיסטוסקופיה תקינים.
כבר די בשלה לנושא תרומת ביצית, אבל תוהה אם יש לזה סיכוי, האם יכול להיות שהגוף שלי לא מוכן לקבל "גוף זר " ולגדל אותו?
בעבר היו לי הפריות מדהימות, בכל טיפול כ 6-9 עוברים שגדלו אף לבלסטוציסטים ובכל זאת היתה בטא שלילית.
האם כל מה שמפריע פה הוא פקטור הגיל?
יש לציין שגם הזרע לא מצטיין אבל עדיין ולמרות הכל העוברים שלנו תמיד קיבלו דירוג מקסימלי.
יש מקום לאופטימיות בתרומת ביצית במקרה הזה?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו23/11/2011שלום רב
נשמע לי שאכן גורם הגיל הוא הדומיננטי. בגיל 44 גם כשהכל יפה ותקין- זה לרוב נשאר על הנייר. מאידך הסיכויים בתרומת ביצית להרות הם כ 50%.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FD ותרומת ביציתמאיה21/11/2011
שלום רב,
בעלי נשא של דיסוטונומיה משפחתית. אני בהריון מתרומת ביצית ("ממזרח ארופה"), שבוע 29. בצענו בדיקה לדם של התורמת לשתי מוטציות אופייניות ליהודים - בדיקות תקינות. נבצע גם בדיקה למוטציה השלישית, לא אופיינית ליהודים, שדווחה פעם אחת (נקבל תשובה תוך שבועיים). האם אנחנו יכולים להיות רגועים? או שכדאי לבצע בדיקה (לתורמת) של כל הרצף לאותו הגן הבעייתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FD ותרומת ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו21/11/2011שלום
זו שאלה לגנטיקאי/ת, אך אנסה לעלות עליה כמיטב יכולתי.
אין מחלה ששהמוטציות הנבדקות מכסות אותה ב 100%.
נראה לי שלא תקבלי תשובת ריצוף בזמן. אם קיים רצון להגיע ל 100% היה מקום לשקול הכל מוקדם יותר או לבצע דיקור מי שפיר.
אנא קבלי ייעוץ גנטי פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיה...
יעל29/11/2011באותו מצב שבועיים לפני תרומה. איפה ביצעת בדיקה לנשאות מוטציה אצל לא יהודים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לתרום ביציתעדי20/11/2011
אני בחורה רווקה בת 22 בריאה מעוניינת לתרום ביצית בעבור 10000 ש"ח הסכום שיצא בחוק לתרומת ביצית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת לתרום ביצית - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011שלום רב
אנא ראי תגובתי הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיע הזמן לתרומת ביצית?גילי19/11/2011
בת קרוב ל- 44. ניסיתי להרות ב- 4 הזרעות ,1 -IVF כולם שליליים, פרופיל הורמונלי תקין (FSH-5.7 מחדש זה) וצילום רחם תקין.
האם לאור גילי והסטטיסטיקות ולמרות פרופיל הורמונלי תקין, כדאי להתחיל לפעול בכוון תרומת ביצית?
מה הסיכוי שלי להרות מביציות שלי ? מה הסיכוי להרות מתרומת ביצית?
אינני רוצה להאריך בתהליך ולחוות תיסכולים ואכזבות נוספים, ד"ר,מה אתה ממליץ- ללכת על תרומה? (אין לי קושי נפשי להיעזר בביצית של אשה אחרת כל עוד אני משיגה את מטרתי והוא צאצא חמוד ובריא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיע הזמן לתרומת ביצית? - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011שלום רב
הסיכוי להריון מביציותיך בגילך, עם כל הצער הכרוך בדבר הינו נמוך מאוד- אחוזים בודדים בלבד.
אם יעשה שימוש בביציות תורמת ובהנחה שלא קיימת אצלך בעיה רחמית או אחרת- כ50%.
לכן המעבר לטיפול זה בגילך נשמע נכון והגיוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה יש לי בחילות ורצון להקיא ?אמא19/11/2011
תשובת בטא = 6 : 12 יום מההשתלה, שבוע לאחר אוביטרל.
יש לי בחילות ורצון להקיא , כבר כמה ימים (לאחר כל פירור שנכנס לפי).
ממשיכה בתמיכה למרות שהרופא שלי אמר לי להפסיק תמיכה.
יש סיכויי להריון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה יש לי בחילות ורצון להקיא ? - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011שלום
נראה לי שרמת ה HCG שנמדדה אצלך היא זנב מהאוביטרל. אני מציע לך לעשות כהוראת רופאך. לבחילות- אין קשר להריון, כי ע"פ נתונים אלו אינך הרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבדוק בטא ?אמא17/11/2011
בתאריך 6.11 הוחזרו לי עוברים תרומת בצית בני 3 ימים
בתאריך 8.11 הזרקתי אוביטרל
בתאריך 11.11 (5 ימים לאחר החזרה) -הזרקתי שוב אוביטרל
היום (11 יום לאחר החזרה) - תשובת בטא = 6
מתי לבדוק בטא ??
12 יום מסיום האוביטרל ? כלומר ביום 17 לאחר ההחזרה ??
הגיוני ??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבדוק בטא ? - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011שלום
אוביטרל נמדד בדם כ"בטא חיובי".
ערך 6 הינו זנב של התרופה ואינו מייצג הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותאנונימית17/11/2011
שלום רב
לאחר ארבע הפלות חוזרות שנשלל קרישיות יתר, כרומוזומים, בדיקת רחם וכו' והוחלט על טיפול בפרוגרסטרון , קלקסן ואספירין שעדיין לא ניסיתי אותם, (התחלתי לנסות רק החודש שוב להיכנס להיריון) הגעתי לרופא פרטי שעוסק בתרומת ביציות שאמר לי "הביציות שלך לא טובות" כי אף פעם לא נוצר עובר רק שק היריון ועל כן אל תנסי להיכנס להיריון כי כלום לא יעזור רק תרומתביצית. מה דעתכם על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011צריך יותר פרטים ע"מ להתרשם מהמקרה שלך. אנא פני לייעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעניינת לתרום ביצית בתשלוםליאת14/11/2011
מעוניינת לתרום ביצית בתשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניינת לתרום ביצית בתשלום - תגובה
ד``ר יואל שופרו20/11/2011אנא ראי תגובה קודמת בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומה שלישית שנכשלהEima213/11/2011
שלום,
כיוון שאני גרה באירופה בחרתי לעבור טיפול תרומת ביצית בברנו שבצכיה לצערי פעמם שלישית טריים שנכשלו פעם אחת קפוא שגם נכשל, יש לציין שייש לי בן מתרומה ראשונה ברומניה בן 3.5(סאביק)
מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות גם אחרי הוספת אספירין היפרין וסטרואידים בנוסף לפרוגסטרון ואסטרוגן
אגב הרופא המטפל אומר שהוא לא רואה סיבה במיוחד שכבר ילדתי
מודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה שלישית שנכשלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו13/11/2011שלום רב
יש בברנו יותר ממרפאה אחת. היכן בדיוק טופלת? מי היה הרופא שהכווין את הטיפול?
הבירור המקובל במקרים אלו הינו:
ביצוע היסטרוסקופיה לוידוא תקינות חלל הרחם +- ביופסיה מרירית הרחם
בדיקת כרומוזומים לבן זוגך ולתורמת- מראש כמובן
בירור קיום של קרישיות יתר אצלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומה שלישית שנכשלה
Eima214/11/2011דר שופרו שלום
תודה על תשובתך, אני מטופלת ברפרופיט אצל Dr Stephan Machac
וכאמור הוא אומר שהוא לא רואה שום סיבה לכשלונות במיוחד כשכבר ילדתי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומה שלישית שנכשלה - תגובה
ד``ר יואל שופרו14/11/2011זה הרופא שאנו עובדים עימו- רופא מצוין ואחראי.
אני מציע בכ"ז שתעשי את הבירור למרות שאינו מקובל ברוב אירופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים
Eima214/11/2011דר שופרו תודה על המלצתך
קראתי באיזה מקום שאתם לא נותנים סטרואידים בטיפולי פוריות
יש לציין שההריונות לא נקלטו וקיבלתי סטרואידים ובנוסף אספירין והיפרין לדילול הדם
(לא נדרשתי לעשות בדיקת קרישות קודם)
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים - תגובה
ד``ר יואל שופרו15/11/2011יש הנוהגים לתת את אלו גם ללא בירור.
סטרואידים- סימן שאלה גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בדולחיעל10/11/2011
לד"ר בדולח שלום רב,
מה הזמן המינימלי לאחר ניתוח קיסרי לתרומת ביצית?
מודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר בדולח - תגובה
ד``ר יובל בדולח13/11/2011יעל שלום,
בין ניתוח קיסרי אחד לבא אחריו - כדאי שיהיה מרווח של יותר משנה.
לפיכך מספר צודשים אחרי הלידה ניתן לחשוב על מחזור תרומת ביצית נוסף.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעת מנהל לכל משתתפות הפורוםד``ר יואל שופרו07/11/2011
שלום רב,
לאחרונה הופיעו פניות רבות של תורמות פוטנציאליות. בשלב זה רק אושרו תקנות משלימות לחוק שהוא מסורבל ובעייתי ליישום.
למרות הרצון הטוב והאלטרואיזם של הפונות, פניות בנושא זה עדיין אינן רלוונטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להסבר - מדוע בעייתי ליישום?
מילה30/11/2011אני בת 40 ועם פרופיל הורמונלי שהתדרדר בחודשיים האחרונים (FSH 94) ובודקת אפשרות של הריון מתרומת ביצית כמוצא אחרון.
מתלבטת האם להירשם לתור עבור תרומה בחו"ל או לחכות ליישום בארץ.
האם יש צפי ללו"ז תחילת הפרוצדורה בארץ? (חודש-חודשיים, חודשים? שנה?) מדוע החוק מסורבל וקשה ליישום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמילה שלום
שרונה30/11/2011לדעתי על תמתיני שימצאו לך תורמת והאם היא מתאימה בדיקות גנטיות וכו' מציעה לך כפי שאני אכן עשיתי תורמת מקייב זמין נשים צעירות בריאות ויפות. חבל על כל יום בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להסבר - מדוע בעייתי ליישום? - תגובה
ד``ר יובל בדולח30/11/2011החוק לא הגדיר מי יממן את הטיפול, כיצד תתבצע בדיקה שאין קרבה בין התורמת לנתרמת ועוד שאלות פרקטיות כהנה. מכאן, שאין עדיין מרכזים רפואיים המסוגלים לישם את החוק בהעדר תמיכה לוגיסטית מתאימה.
מוצלץ לפחות לברר אפשרויות של תכניות בשיתוף יחידות בחו"ל ואז להחליט.
בהצלחה,
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מילה01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה טליה
מילה01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית ICSI מול הפרייה רגילהנטעלי06/11/2011
אנו בהתליך של תרומת ביצית בארה"ב.
מהתורמת נשאבו 20 ביציות. 12 הופרו בצורה רגילה ונוצרו 7 עוברים,
8 הופרו ב ICSI ונוצר עובר אחד שלא שרד את שלושת הימים.
הייתכן? האם לא נראה כי מדובר בכשל מרפאתי? כשל טכני? האם דווקא ב ICSI
לא אמורים תאורטית להיות יותר עוברים?
נשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריית ICSI מול הפרייה רגילה - תגובה
ד``ר יואל שופרו07/11/2011שלום רב,
נכון מאוד, ב ICSI תיאורטית אמורים להיות יותר עוברים, למעט מקרים חריגים.
לפעמים הזרע תקין "על הנייר", אך יש בו פגם מסויים שלא ניתן לאתרו. במקרים אלו הסלקציה של הזרע שמבוצעת ב IVF באופן "כאילו טבעי" מאפשרת הפריה ע"י תאי הזרע הנורמליים. יש מטופלות שהביציות שלהן לא עומדות ב ICSI מאיזושהי סיבה. במקרה של תורמת אי אפשר לדעת את זה מראש.
בהצלחה עם העוברים שנוצרו ב IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)