מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יישום חוק תרומת ביציותמיכל07/10/2011
שלום, אני מיכל, סטודנטית למשפטים, כותבת עבודת סמינריון בנושא עידוד ילודה בישראל. הייתי רוצה לדעת האם חוק תרומת ביציות עדיין לא מיושם ולמה?
אם אינני טועה, החוק הינו חוק משנת 2010 והיה אמור להיכנס לתוקף תוך 6 חודשים מיום הוצאתו. הייתי שמחה לדעת מדוע לדעתך (ד"ר יואל שופרו) החוק בעייתי ליישום?
המון תודה,
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישום חוק תרומת ביציות - תגובה
ד``ר יואל שופרו10/10/2011שלום רב,
אני חושב שלמרות כוונה טובה של כל מי שעמד מאחורי החוק, הרי שהחוק אינו מיושם, למרות הביקוש הגדול בארץ, מכמה סיבות:
1. מחייב קיום מנגנון פיקוח ובקרה יקר ומסורבל. יותר פשוט וגם זול, לרבות למטופלות, להמשיך בתוכניות בחו"ל.
2. מחייב רישום מרכזי ממוחשב של התרומות (בניגוד לתרומות זרע). המשמעות היא שהמידע הזה בסופו של יום עלול להיחשף ולהוות מטרד בחייה העתידיים של התורמת. אין כל צורך אמיתי במנגנון כזה והוא הוקם ע"מ להפיג חששות של גורמים דתיים.
3. הפיצוי המתוכנן לתורמות אינו כנראה אטרקטיבי.
אם תרצי להרחיב בנושא אשמח להיפגש איתך בהדסה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאכ.05/10/2011
שלום,
אני אחרי תרומת ביציות.
יום 12: בטא 95
יום 14: בטא 266
1) האם תקין?
2) האם הערכים מרמזים להריון עם עובר יחיד? (הוחזרו שלושה).
3) ביום ה- 14 להחזרת העוברים לרחם, איזה שבוע בהיריון זה? (ממתי מתחילים
לספור את שבועות ההריון? מהמחזור? מהביוץ? מההחזרה?)
4) עד מתי לערך צריך להמשיך לקחת את התרופות? (פרוגינובה, אוטרוגסטן).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד``ר יובל בדולח06/10/2011מזל טב!
תחילת הריון תקן.
וסת אחרונה -17 יום לפני החזרת עוברים (בני 3 ימים). מכאן שבעת ההחזרה "ההריון " כבר בן יותר משבועיים - כך מקובל לספור.
תרופות - עד שבוע 10-12, לפי הוראת הרופא שלך.
בהצלחה
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופי התינוק שנולד מתרומת ביציתקטי01/10/2011
אני כמעט בת 42 רווקה ועדיין לא ניסיתי להרות בחיי.
לפי הגיל שלי ידוע לי שתרומת ביציות עשוי להיות האפשרות שלי ללדת תינוק
ואני עדיין שואלת את עצמי שאלות אתיות כמו מי בעצם האם הביולוגי של התינוק הנולד
האם זה תורמת הביצית בלבד עם זרע של בן זוגי ואני בעצם נושאת ההריון ואם לכל דבר לאחר מכן או שבתהליך ההריון הדנא של העובר מתערבב איכשהו עם הדנא שלי
ייתכן שהשאלה נראית לכם טיפשית - כי מה זה משנה בסופו של דבר אבל לי התשובה חשובה כדי להיות שלמה עם כל דבר שאבחר בסופו של דבר
תודה על התשובה
קטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופי התינוק שנולד מתרומת ביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח01/10/2011שלום רב,
ראשית כדאי לקבוע מפגש עם מומחה לפוריות, כיוון שבגילך יתכנו אופציות נוספות להרות.
אשר לתרומת ביצית-המטען הגנטי של העובר יהיה אמנם חציו מבן הזוג וחציו מתורמת הביצית. למרות זאת אנו יודעים היום שההשפעה של סביבת הרחם על העובר, המושפעת ממצב בריאותך, התזונה שלך וכו' - היא מכרעת על התפתתחותו של הילד העתידי.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתשרית26/09/2011
היי... אני בת 28,יהודיה, בריאות תקינה לחלוטין, + אמא לילד מדהים!
מוכנה לתרום ביצית. אנא צרו קשר במייל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
ד``ר יובל בדולח27/09/2011עד כה לא הוחל החוק לתרומת ביצית בארץ.
בכל מקרה זה יהיה אנונימי.
נבקש ממך ומשאר הקוראות לא להשתמש באתר זה למטרות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת בייצית
בן פרידמן06/10/2011היי
אשמח אם תצרי איתי קשר טלפוני לגבי ההודעה שלך
0523668105 - בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון תרומה ראשונהגל26/09/2011
לפני שלשה חודשים נכשל הניסיון השלישי של התרומה . מאז לא החלטתי את המשך דרכי. שאלתי מה צריך לעשות מבחינה רפואית כדי לדעת האם כדאי לשוב לתרומה מספר שתיים, האם יש סיכוי -אני בת 42.7 ?בברכת שנה טובה וחג שמח גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון תרומה ראשונה - תגובה
ד``ר יובל בדולח27/09/2011שלום רב,
צר לי לשמוע על כשלוןנות התרומות עד כה.
כדאי לעשות רביזיה של כל הנתונים שלך ולשקול בדיקות נוספות (אם לא נעשו) כגון הדמיית חלל הרחם, קרישיות יתר וכו'.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחנו זוג גייז, שחושבים להוליד ילדמייק22/09/2011
באמצעות פונדקאית ותרומת ביצית. שמענו קצת על האפשרויות השונות. האם יש הבדל משמעותי בשימוש בביצית טריה? מה הסיכונים בשימוש בביציות מוקפאות? האם יש הבדל משמעותי בסיכויי ההפרייה בין ביציות שאובות למוקפאות?
מה הסיכויים בטיפולים כאלה? כלומר, כמה זמן ונסיונות עד שיושג הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו זוג גייז, שחושבים להוליד ילד - תגובה
ד``ר יואל שופרו23/09/2011שלום רב,
כעקרון אחוזי ההריון הגבוהים ביותר הם עם ביציות טריות אלא שקשה לפעמים שהביציות והפונדקאית יהיו מאותו מקום וזמן.
הפתרון הוא הקפאת עוברים או ויטריפיקציה של ביציות. הקפאת עוברים היא טכנולוגיה ותיקה יותר הנשלטת ע"י רוב מעבדות ההפריה החוץ גופית בעולם. שיעור ההריונות הוא כ 25% במקום כ 50% כשהעוברים טריים מביציות טריות.
ויטריפיקציה של ביציות מבוצעת בצורה טובה במעט מקומות בעולם. במקומות אלו יש כ 90% שרידות של ביציות "צעירות" מתורמת, ואיכותן לאחר ההפשרה היא כשל ביציות טריות- כלומר נותנות 50% הריונות.
ה catch הוא שרק במקומות מעטים יודעים להגיע לתוצאות כאלה. גם המעבדה שמבצעת ויטריפיקציה וגם המעבדה המפשירה צריכות להיות בעלות המיומנות והידע לבצע את התהליך- קצת קשה עם הפונדקאית וההחזרה נמצאים במדינות פחות מפותחות.
לכן בשורה התחתונה ברוב המקרים כדאי לבצע הקפאת עוברים בנסיבות אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מה הסיכויים להשגת הריון
מייק24/09/2011בהליכים האלה? כלומר - כמה נסיונות נצטרך עד שיש הריון (או ילד בריא)?
איך יודעים שקליניקה היא טובה? אם מציעים לנו ביציות מוקפאות, איך יודעים שהמעבדה מסוגלת לבצע את זה באופן מוצלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מה הסיכויים להשגת הריון - תגובה
ד``ר יואל שופרו24/09/2011שלום
המספרים שננתי הם למחזור טיפול בודד- והם מתחברים כסדרה מתמטית.
לגבי איכות המרפאה- דרך אחת היא ללכת למקומות מפורסמים בספרות הרפואית- כגון IVI בספרד. דרך שניה היא להתרשם מרצינות האנשים העומדים מולך ובלי בושה לבקש את הנתונים שלהם לגבי הפרוצידורה הספציפית הזו: כמה הפשרות היו להם מה שיעור השרידות ומה שיעור ההריונות. אם הם טובים זה צריך להיות קרוב למה שאמרתי לך. יחידה שלא תתן לך נתונים- תתרחק ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לי ולבן זוגיאורן22/09/2011
היי,
אני נמצא במערכת יחסים הומוסקסואלית כבר 10 שנים.
אני ובן זוגי מעוניינים להרות. אחותו של בן הזוג הסכימה להשתתף בתהליך וכעת אנחנו רוצים לדעת מה עלינו לעשות כדי לקבל ביצית מופרית כדי שתוכל לשמש כמען פונדקאית? מהו בדיוק התהליך, למי ניתן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לי ולבן זוגי - תגובה
ד``ר יואל שופרו22/09/2011שלום
עם כל הצער הכרוך בדבר חוק הפונדקאות הנוכחי נותן רק מענה לזוגות הטרוסקסואליים נשואים במסגרת המוכרת ע"י משרד הפנים.
מהיכרות עם האג'נדה הציבורית של הנפשות הפועלות במערכת הבריאות ברמה הפוליטית- זה לא ישתנה בקרוב.
אני מבין שהכוונה היא שהביצית תהיה מתורמת ולא מהאחות, אשר רק תישא את ההריון. איני מתמצא בכל החוקים- אך מהיכרותי את הפעילות בארה"ב - נראה לי ששם לא צריכה להיות מניעה חוקית במדינות היותר מתקדמות (ניו יורק, קליפורניה וכד').
תוכל לקבל ייעוץ מדוייק יותר בארגון משפחה החדשה העושה עבודה ברוכה בסיוע בהסדרת הסוגיות והקשיים המשפטיים במקרים אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בארץסיוון22/09/2011
כמה זמן נמשכת ההמתנה לתרומת ביצית בישראל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית בארץ - תגובה
ד``ר יואל שופרו22/09/2011כרגע אף תכנית בארץ אינה פועלת באופן סדיר
החוק החדש בעייתי ביותר ליישום
אם התרומה לא תהיה בסל העלויות לא בהכרח יהיו נמוכות יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דם שבועיים לפני החזרהשחר14/09/2011
שלום רב,,
TSH-3.3
LH-34.1
E2- 5815
פרוגסטרון-פחות מ0.8 איך אפשר לדעת את הערכים התקינם לכל בדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם שבועיים לפני החזרה - תגובה
ד``ר יואל שופרו15/09/2011שלום
בדיקות אף פעם אינן מנותקות ממטופל/ת. אנא פני לרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותשני13/09/2011
מהם הסיכונים שיכולים להיות בשלבי הטיפול בתרומת ביצית?
הבנתי שיש חשש לנזק בכבד.
יש אירגוני צדקה יהודיים באר'הב שמחפשים תורמות רלוונטיות.
מה דעת המומחים?
תודה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות - תגובה
ד``ר יואל שופרו15/09/2011לנתרמת או לתורמת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםהשנה אני אמא11/09/2011
שלום רופאים יקרים
אני אחרי טיפול תרומה
שאלתי האם מותר לקחת ויטמינים
אומגה 3
B קומפלקס
סידן - קלמדין
ויטמים D -
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
ד``ר יואל שופרו12/09/2011שלום
ויטמינים אלו במינונים המומלצים לאוכלוסיה הכללית אינם אסורים בהריון.
מצד שני היסודות/ויטמינים היחידים שקיימת לגביהם המלצה מוצקה לנטילה בהריון הם חומצה פולית וברזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית בתעריף מוזלnati16411/09/2011
שלום רב,
קרובת משפחתי טיפלה באביה עד שנפטר בשיבה טובה. עקב הטיפול בו עבדה במשרה חלקית, ולכן הכנסתה היתה נמוכה מספר שנים.
מכיון שהיה דתי מאוד, לא העזה לבצע הפריית מבחנה כשהיה חי, וכעת הפנו אותה לתרומת ביצית עקב גילה.
כעת היא עובדת ככל הניתן, אך עלות תרומת הביצית, שנקובה באירו, גבוהה מדי.
היש אפשרות לתעריף מופחת באופן כלשהוא או במקום ספציפי?
אשמח להשיב לה שהדבר אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית בתעריף מוזל - תגובה
ד``ר יואל שופרו11/09/2011שלום רב
מאחל קודם כל בהצלחה.
מטרת פורום זה היא מתן מידע רפואי ופארא רפואי.
אני מציע לפנות פרטנית לרכזי תכניות שונות ולברר האם קיימת אפשרות להנחה.
אף אחד לא יפרסם זאת מפחד שיוצף בבקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לתורמת מקייבתחילית31/08/2011
שלום רב,
אני בשבוע 8 מתורמת ביצית ותרומת זרע (יש לי ילדה מאותו תורם עם ביצית שלי).
הבנתי שעכשיו הזמן לעשות בדיקות ל- DNA של התורמת אותו שמרתי.
אילו בדיקות עליי לבצע - אנא כמה שיותר מפורט, אני מעוניינת בקשת הרחבה ביותר של הבדיקות האפשריות (לתורם עשו רק איקס שביר ו-CF.
תודה, תחילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לתורמת מקייב - תגובה
ד``ר יובל בדולח05/09/2011כפי שאומרים:
The sky is the limit
דהיינו יש אינספור בדיקות שניתן לבצע.
כדאי לך להיוועץ ביועץ גנטי ולקבל את המלצותיו לפי מוצאך וכו'.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית25/08/2011
שלום,
אודה לכם, אם תוכלו לומר לי
א. מה המשמעות של הפרופיל ההורמונלי שלי ורמת האסטרוגן הגבוהה מאוד שקיבלתי. ב. וגם מה ההשלכות של התוצאות לתרומת ביצית.
ג. והאם יש עוד בדיקות שאני צריכה לבצע לפני תרומת ביצית.
) 1616 pmol/L 1616 - E2 E2
TSH =1.28 /
T4- FREE = 15.2
LH = 19.5
FSH= 7.7
PROLACTIN = 308.1 ( את הבדיקה ביצעתי אחרי שעת ערות אחת בלבד)
PROGESTERONE= <1.7 nmol/L
DHEA SULPHATE = 1.81 .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יובל בדולח28/08/2011שלום,
רמת האסטרוגן הגבוהה אומרת שהבדיקה לא נעשתה בוסת - ולכן קשה להקיש ממנה על מצב השחלות.
יש לחזור על אסטרדיול, פרוגסטרון, LH ו- FSH בין היום ה- 2 ליום ה- 5 לוסת ועם התוצאות לפנות למומחה לפריון.
בהצלחה!
דר. בדולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בפרוגסטרון לפני החזרהלב22/08/2011
שלום רב,
מדוע צריך שתהיה התאמה בתיזמון העלייה בפרוגסטרון של הנתרמת לבין יום שאיבת הביציות של התורמת. סמוך לשאיבה מודיעים להתחיל נרות פרוגסטרון. מה קורה אם למשל היה ביוץ של השחלה אצל הנתרמת והיתה עלייה בפרוגסטרון שהתחילה בהדרגה כשבוע לפני יום השאיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בפרוגסטרון לפני החזרה - תגובה
ד``ר יובל בדולח23/08/2011שאלה יפה.
הרעיון העומד בבסיסו של הטיפול בתרומת ביצית הוא תזמון מושלם בין "גיל" רירית הנתרמת לבין "גיל" העוברים. על מנת לחקות בצורה הטובה ביותר את אשר מתרחש באופן טבעי - אז העובר בן כ- 5 ימים מגיע לרחם עם רירית ש"הוכנה" לשלב של 5 ימים- יש להחזיר עובר בן 3 ימים לרירית שהיא "חושבת" שהיא 3 ימים לאחר הביוץ. לצורך כך היא צריכה "לראות" פרוגסטרון 3 ימים לפני החזרת העובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
לב24/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)