מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה על מדריכהנירית24/03/2011
היי
אשמח לקבל המלצה על מדריכה מטפלת באמנות או פסיכולוגית בעלת ניסיון עם עבודה בגיל הרך וטיפולים דיאדיים
תודה נירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזור השרון שכחתי לציין
נירית24/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מדריכה - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/03/2011נירית שלום
כדאי להכנס לאתר של יה"ת , לרשימת המדריכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני אשמח לדעת על תואר שני בתרפיהלירון22/03/2011
בעלת תואר ראשון לחינוך והוראה לגיל הרך. בוגרת מסלול חינוך יצירתי בסמינר הקיבוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני אשמח לדעת על תואר שני בתרפיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/03/2011לירון שלום
כפי שכתבתי בעבר , כיום שני מוסדות מעניקים תואר שני, אוניברסיטת חיפה ולסלי קולג'. ובר אילן בתחום המוסיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באמנותren22/03/2011
אני מתעניינת בלימודי תעודה בתרפיה באמנות במכללת ביטוי, האם היא מכללה מוכרת ז"א זה לא ישפיע לרעה במציאת עבודה בהמשך?
ומה פחות או יותר שכר מטפל באמנות שחדש בתחום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה באמנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר23/03/2011אינני יכולה לענות לך בקשר למכללת ביטוי אינני מכירה את המכללה.
תלוי היכן את עובדת - שכר מטפלים במשרד החינוך זהה למשכורת של מורה בכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומנות אקטיביסטית בלסליגלית22/03/2011
היי,
רציתי לדעת אם שמעתן/ם על הכנס שהולך להתקיים באוניברסיטת לסלי בנתניה ב-7/4?
הכנס הוא בנושא אומנות אקטיביסטית, והייתי שמחה לדעת אם מתארגנת קבוצה או משהו שהולכת באופן מרוכז אליו?
יום טוב,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנות אקטיביסטית בלסלי - תגובה
מיה גל M.A.22/03/2011גלית שלום,
אכן הוזמנתי לכנס, לדאבוני אינני יודעת על קבוצה שהתארגנה להגיע אליו, אולם ללא ספק ניתן להגיע גם שלא כחלק מקבוצה.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי טיפול באמנותליז יעקובסון22/03/2011
שלום,
אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה והשנה עשיתי השלמות באמנות על מנת ללמוד תואר שני בטיפול באמנות.אני מתלבטת האם כדאי ללמוד תואר שני בטיפול באמנות או בעבודה סוציאלית שכן רבים מעידים כי מבחינת תעסוקה למטפלים באמנות יותר קשה למצוא עבודה ודלתות רבות נסגרות בפניהם.רציתי לדעת מה דעתך על כך מתוך נסיונך?
ברצוני לדעת מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרת תואר שני בטיפול באמנות
והאם יש מקומות ציבוריים המאפשרים לעבוד במשרה מלאה או שבד"כ זה שעתי
האם בעיניך יש יותר אפשרויות תעסוקה לבוגרי עבודה סוציאלית שסיימו תואר שני בעבודה סוציאלית בשילוב כלים באמנות (תואר של בן-גוריון)?
תודה מראש
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי טיפול באמנות - תגובה
מיה גל M.A.22/03/2011ליז שלום,
באופן כללי אוכל לומר לך שלא חסרים מקומות עבודה למטפלים באומנויות. דרך טובה להתחיל ולצבור נסיון היא במשרד החינוך, שם ניתן בדרך כלל לקבל גם משרה מלאה למי שמעוניין בכך (כפוף כמובן למספר השעות המאושרות במוסד החינוכי). בד"כ מי שמעוניין במשרה מלאה עובד במספר מוסדות חינוכיים על מנת לצבור את מלוא השעות.
בנוסף קיימים מוסדות ציבוריים רבים נוספים המעסיקים מטפלים באומנויות. אפשר לשלב בין משרה חלקית במשרד החינוך למשרה חלקית במוסדות אחרים.
אינני יודעת לומר לך אם אפשרויות התעסוקה טובות יותר בעבודה סוציאלית בשילוב כלים באמנות. אינני בטוחה שהמדובר בתואר קליני המכשיר מטפלים, כדאי לך לבדוק שאלה זו מול אונ' חיפה.
בהצלחה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותדנה18/03/2011
עפרה שלום
אני מאוד אשמח לתשובה...
לפי מה שקראתי בתגובותייך בפורום ,אם ההצעה תעבור בכנסת,אזי כדאי ללמוד במוסד מוכר לתואר שני(טיפול באומניות).
שאלתי ישירה-אם ארשם בשנה הבאה לבית ברל אני לוקחת סיכון??
יכול להיות שאלמד לחינם??
האפשרות ללמוד בחיפה פחות קוסמת לי
וללסלי קולאז' אין לי את הכסף הדרוש
תודה מראש-דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/03/2011דנה שלום רב
קשה לי לענות בעניין הסיכון שאת לוקחת.
כפי שכבר כתבתי היום המכללות לא נותנות תואר שני, החוק עדיין בשלבים מתקדמים , אבל עדיין לא עבר.
כדאי לבדוק עם מקומות ההכשרה אליהן את רוצה להרשם מה קורה במידה והחוק עובר תוך כדי הלימודים ומה קורה אם התוכנית תאושר לתואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דנה22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התואר לטיפול באומנויות באוני' חיפהבטי18/03/2011
הינו תואר טיפולי או לא ?
אני קוראת שאינו טיפולי אז מדוע נקרא "לטיפול באומנויות" ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התואר לטיפול באומנויות באוני' חיפה - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/03/2011מציעה לבדוק את הנושא עם אוניברסיטת חיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים לתרפיה באומנות במכללהיפית17/03/2011
הי,
אני מעונינת להתחיל ללמוד לימודי תרפיה באומנות במכללת תל חי.
האם המכללה נחשבת לטובה בתחום? אני יודעת שהיא מוכרת ומוערכת מאד בתחום העבודה הסוציאלית אך האם גם בתחום התרפיה באומנות?
אילו עוד מוסדות מלמדים את התחום לתואר 2?למעט אוניברסיטת חיפה?
בלסלי זה אולי תואר 2 אבל לא מוכר בארץ אז מה ההבדל בינם לבין מכללה שנותנת לימודי תעודה בתחום-כמו תל חי?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים לתרפיה באומנות במכללה - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/03/2011ענת שלום
מקומות ההכשרה היחידים שמעניקים היום תואר שני, הינם לסלי קולג' ואוניברסיטת חיפה. ובר אילן בתחום הטיפול במוסיקה.
האתר שלנו אינו יכול להעריך את איכות הלימודים במכללות השונות.
הצעתי היא לגשת למקומות הלימוד ולבדוק את התוכנית את רשימת השעורים ולהשוות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה עם הצעת החוק???לימור14/03/2011
שלום לכולם,
רציתי לדעת האם למישהו יש מושג היכן עומדת הצעת החוק כרגע, והאם היא צפויה לעבור בקרוב ולהכנס לתוקף מהשנה הבאה?....
לאחרונה אני שומעת יותר ויותר סברות על חידוש הטיפול ועל העלאת העניין לסדר היום בכנסת, האם זה כבר קורה???
אשמח לכל מידע בעניין, כמתעניינת בלימודים, אני שוקלת את צעדי כעת, בהתאם לכך..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה עם הצעת החוק??? - תגובה
ד``ר עפרה קמר16/03/2011כל מה שאני יכולה לומר לך כרגע , שביום שלישי האחרון הוועדה היתה צריכה להפגש ולהמשיך לדון בהצעת החוק, ברגע האחרון הודיעו על דחיית הישיבה כנראה לשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת מהדרוםליאור14/03/2011
שלום רב.
אנו גרים ביישוב ליד באר שבע. מחפשת מטפלת באומנויות עבור בתי בת - 6. ילדה מקסימה וחכמה, אך נראית לי עצורה. אני חשה כי תוכל להרתם רבות ממטפלת באומנויות מוזיקה/אומנות/תנועה? האם יש שם מומלץ באזור באר שבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפלת מהדרום - תגובה
ד``ר עפרה קמר16/03/2011אנסה לברר עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מטפלת מהדרום - תגובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר22/03/2011ליאור שלום
בבקשה תיתקשרי אתי ל- 0547279744.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת עבודות בוועדת קבלהאלה10/03/2011
שלום
ברצוני לדעת מהי מטרת הגשת העבודות ב5 טכניקות שונות בוועדת הקבלה לתרפיה באמנות בדוד ילין? האם יש חשיבות לרמת הביצוע בעבודות הללו שיכולה להקשות את עלי להתקבל למסלול?
אשמח לתשובה מעודדת שאין זו הכוונה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת עבודות בוועדת קבלה - תגובה
ד``ר עפרה קמר13/03/2011הכוונה היא לראות את יכולת ההבעה האישית שלך בטכניקות השונות, רמת הביצוע לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת באומנות, מוסיקה לביתיניקול10/03/2011
שלום, יש לי ילדה בת 5.5 מקסימה, לאחרונה עם בעיית משמעת בגן וקשיים נוספים, אני מחפשת טיפול אישי ע"י מטפלת מוסמכת עם גישה לעבודה עם ילדים בירושלים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפלת באומנות, מוסיקה לביתי - תגובה
ד``ר עפרה קמר13/03/2011בבקשה תיתקשרי אתי ואשמח להמליץ על מטפלות. 0547279744.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מסלול לתואר שני בטיפול באומנואורית10/03/2011
שלום
הנני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותעודת מטפל באומנויות ואני מחפשת מסלול לתואר שני טיפולי.אודה לכם מאד על מידע חדש והתיחסות.המון תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מסלול לתואר שני בטיפול באומנו - תגובה
ד``ר עפרה קמר13/03/2011לא הבנתי איזה מסלול לתואר שני את מחפשת. האם בטיפול באמנות ? אם כן, כיום רק לסלי קולג' ואוניברסיטת חיפה מעניקות תואר שני. אוניברסיטת בר אילן מעניקה תואר שני בטיפול במוסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודהאושרית07/03/2011
אשמח אם תוכלי לעזור
אני צפויה ללדת בספטמבר ועובדת השנה במשרד החינוך, האם כשאחזור מחופשת לידה יהיה לי קל למצוא עבודה במשרד החינוך?
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שמישהו יכול לענות לך
שרה07/03/2011על השאלה הזאת. אף אחד כאן לא נביא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הההבדל בין דרמה תרפיה לפסיכודרמהבטי07/03/2011
בנוסף, אשמח לשמוע דעתכן המקצועית על הלימודים בסמינר הקיבוצים ובמכון כיוונים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הההבדל בין דרמה תרפיה לפסיכודרמה - תגובה
מיה גל M.A.13/03/2011בטי שלום,
ניתן לכתוב עמודים רבים ואף ספרים על ההבדלים בין פסיכודרמה ודרמה תרפיה. באופן כללי אומר שדרמה תרפיה היא צורת עבודה מורחקת יותר, המשתמש באמצעים השלכתיים כגון הצגות, סיפורים, תאטרון בובות וכיוצ"ב בכדי להביע תכנים פנימיים ולעבדם. לעומת זאת פסיכודרמה היא צורת עבודה טיפולית ישירה יותר, העוסקת "בדבר עצמו" ומשתמשת בטכניקות שונות כגון חילופי תפקידים, כסא ריק, דיאלוג עם חלקים שונים בתוך המטופל, כפיל ועוד ועוד. המטרה הטיפולית של שתי שיטות הטיפול דומה אולם הדרך שונה, וכמובן שיש נקודות רבות נוספות הן של דמיון והן של שוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תואר שני בפסיכודרמה
מיה גל13/03/2011ניתן ללמוד תואר שני בפסיכודרמה באוניברסיטת לסלי ובאונ' חיפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאם מטרתי הוא טיפול קבוצתי ופרטני ,
בטי13/03/2011אני מבינה מדברייך כי עליי לפנות ללימודי פסיכודרמה ולא דרמה תרפיה, וגם לא ללימודי תואר שני בטיפול באומנוצת אלא להתמקד בפסיכודרמה. אך יש רק לימודי תעודה לכך.
אני קצת מבולבלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)