מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיה גל --עלמה 127/11/2010
שלחתי לך מייל לפני כמה ימים
מקווה שקיבלת
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה גל
עלמה 128/11/2010החזרתי לך e mail
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיה גל - תגובה
מיה גל M.A.30/11/2010בשמחה ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוט לגבי שעות האמנות המעשיתימית26/11/2010
רציתי לדעת אלו סוגי אמנות, פרוט תחומי האמנות הנכללים במסגרת 300 השעות שנדרשות כתנאי קבלה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוט לגבי שעות האמנות המעשית - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/11/2010רישום, ציור , פיסול וטכניקות צבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשלמת שעות כתנאי קבלה לסולי24/11/2010
האם מישהו יודע כמה שעות עליי להשלים כתנאי קבלה לתואר שני בתרפיה בתנועה ומחול של אונ' חיפה- האם מדובר ב300 ש' או 500 ש'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להשלמת שעות כתנאי קבלה ל - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/11/2010כדאי להתקשר לאוניברסיטת חיפה ולברר שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות השלמה - תשובה
שי12/01/2011למיטב ידיעתי אונ' חיפה דורשת 244 שעות אמנות מעשית
ו-56 שעות בתולדות האמנות
וגם תיק עבודות ובו 15 עבודות נבחרות
את השעות המעשיות ובניית תיק עבודות אפשר להשלים במוזיאון נחום גוטמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי מתאים טיפול שכזהמיכל23/11/2010
שלום ,
למי מתאים טיפול כזה ?
האם הוא שווה ערך לטיפול פסיכולגי מבחינת התוצאות
מה עושים בדיוק בטיפול ואיך ממקדים את הטיםול לבעיה הסיציפית של כל מטופל ומטופל
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי מתאים טיפול שכזה - תגובה
מיה גל M.A.24/11/2010מיכל שלום,
טיפול בהבעה ויצירה יכול להתאים לכל אדם המבקש לעצמו ו/או הזקוק לטיפול רגשי-נפשי. לא צריך לענות על קריטריון כלשהו כדי להיות מטופל בהבעה ויצירה על צורותיה השונות. הטיפול יכול להיות אפקטיבי ביותר. לא אכנס להשוואות ערך לעומת טיפול פסיכולוגי מאחר ולא ניתן לעשות השוואות שכאלה. אינני מכירה נתונים סטטיסטיים ובכל מקרה כל מקרה נבחן לגופו.
כל מטופל הוא עולם ומלואו ואין טיפול אחד דומה למשנהו. הדבר תלוי במטופל, בעולמו הפנימי, במה שהוא מביא לטיפול, באינטראקציה בינו לבין המטפל, בקשר הטיפולי שנוצר, וגם בסוג הטיפול בהבעה ויצירה (פסיכודרמה, דרמה תרפיה, אמנות פלסטית, תנועה או שילוב בין כמה תחומים). הטיפול בנוי על הכלה, הקשבה, קבלה, הבנה, מרחב, התבוננות ופיתוח מודעות. אמצעי האמנות השונים מאפשרים למטופלים להביע את עולמם הפנימי ולהתחבר לעצמם באמצעים שהם לא רק מילוליים, אלא יצירתיים וחווייתיים. דרכים עוקפות מילים אלה מחברות את המטופלים באופן עוצמתי ביותר לעצמם ומובילים, בעזרת המטפל, להבנה עצמית טובה יותר, להתחזקות ולקבלה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיה גלעלמה 122/11/2010
האם יש לך e mail ? אני רוצה לשאול אותך משהו שלא מתאים להישאל בפומבי מעדיפה לשאול בדרך יותר פרטית.
זה אפשרי?
תודה
עלמה 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה גל - תגובה
מיה גל M.A.23/11/2010לעלמה 1,
המייל שלי הוא [email protected]
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תגובה
עלמה 125/11/2010שלחתי לך e mail
תודה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת סעדון22/11/2010שוב תודה רבה לך על ההתייחסות, מקווה שאצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
מיה גל M.A.22/11/2010בשמחה,
אני מקווה גם בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת באומנות ללא ניסיוןליאת סעדון21/11/2010
אני סיימתי את לימודי תואר שני שלי בטיפול באומנות לפני 5 שנים כשלקראת סוף לימודיי היתי בהריון, ילדתי ניסיתי לחזור לעבוד אך היתי שוב בהריון ילדתי ועכשיו אחרי 5 שנים אני לא יודעת מהיכן להתחיל. אני חברה בי.ה.ת אני לא יודעת כמה זה עוזר , אני מחפשת עבודה בטיפול באומנות כבר מספר חודשים אך העניין של חוסר ניסיון מרתיע את המעסיקים. אני צריכה עזרה דחוףףףףףףףףףףףףףףף.
אני מוכנה לעבוד בקליניקה של משהו בתור התחלה וצבירת ניסיון , אני ממש צריכה הנחייה ,כיוון ועזרה תודה מראש ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת באומנות ללא ניסיון - תגובה
מיה גל M.A.21/11/2010ליאת שלום,
אמליץ לך לפנות למשרד החינוך. לעיתים הם לוקחים מטפלים גם באמצע השנה, ואם לא - נסי בקיץ לקראת שנת הלימודים הבאה. כך תוכלי לרכוש נסיון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר?
ליאת סעדון21/11/2010תודה רבה על התגובה , מיה,
האם ידוע לך לאילו משרדים עליי לפנות במשרד החינוך או מי איש הקשר שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת אם אפשר? - תגובה
מיה גל M.A.22/11/2010במשרד החינוך ברח' השלשה בת"א יושבות מפקחות רבות של אזור המרכז ואזורים נוספים. את יכולה להגיע ולמסור להן קורות חיים.
אני מניחה שגם בירושלים קיים סניף של משרד החינוך ואולי גם בערים נוספות. נסי לברר לפי איזור מגורייך מהו הסניף הקרוב אלייך.
אופציה נוספת היא לנסות דרך מתי"א - מרכז תמיכה ישובי אזורי, גוף השייך למשרד החינוך ועוסק בעבודה טיפולית לפי חוק השילוב. בררי מהו הסניף באיזור מגורייך ופני לשם עם קורות חיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשירונית20/11/2010
שלום,
אני בדילמה אתית (אלכס עם כל הכבוד אני מצפה מהמנהלות לרשום תשובה ולא אתה)
אני סיימתי לפני שנה את הלימודים של בטיפול באומנות, אימא שאני לא מכירה שמעה עלי ורוצה להגיע אלי לטיפול.
יש לי 10 שנים של ניסיון בעבודה עם ילדים מהחינוך המיוחד קיבלתי המלצות חמות מכל מקום שעבדתי או התנדבתי בו עם ילדים מהאוכלוסיה המדוברת.
היא רוצה להגיע בגלל שהיא שמעה עליי ושסיימתי ללמוד טיפול רגשי וזה מה שהיא מרגישה שהילד שלה צריך, האם אני יכולה לקבל אותה ולטפל בה ולהגיד לה שזה לא יהיה טיפול רגשי פרופר כי אין לי ניסיון ולתת לה להחליט, או להגיד לה לפנות למטפל רגשית.
הקושי של הילד שלה מוכר לי ויש לי ניסיון והצלחה בטיפול האם כדאי לי לקחת אותה לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי - תגובה
ד``ר עפרה קמר21/11/2010שלום רונית.
אין ספק שהניסיון שלך בעבודה בחינוך המיוחד הקנה לך ידע שאולי אין להרבה מטפלות, יכול להיות גם שאת עושה ותעשי עבודה טיפולית נפלאה.
אבל , מבחינה אתית ( י.ה.ת) לא נכון להתחיל ולעבוד באפן פרטי אחרי סיום הלימודים.
נכון לעבוד כ- 3 שנים במגזר ציבורי עם צוות והדרכה ורק אחר כך לעבור ולעבוד פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהאושרית17/11/2010
שלום לכן
אני כותבת סמינר על לכלוך ומשמעותו בטיפול
אני כותבת את ההיבט התיאורטי ותוהה מלבד פרויד, קליין, אריקסון , גוליה קריסטובה האם יש עוד תיאורטיקנים נוספים שעוסקים בלכלוך
בנוסף חשבתי על תאוריות שעוסקות בגוף כמו אנזייה ומקדוגל האם זה קשור לכך?
האם יש עוד מאמרים טאו תיאורטיקנים שעוסקים בנושא האם יש מאמרים רלוונטים מתחום התרפיה?
אשמח לעזרתך אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
מיה גל M.A.21/11/2010אושרית שלום,
אינני מכירה ספציפית תאורטיקנים נוספים העוסקים ספציפית בלכלוך אולם אני מניחה שיונג ומושג הצל שלו יכולים להתקשר לנושא, הלכלוך כמייצג את הצל של האדם, החלקים הלא רצויים, מוכחשים ולא מקובלים אצלו. בהסתכלות כזו על הלכלוך ניתן לקשר את כל התאוריות והמאמרים העוסקים במהותו של הטיפול כדרך לעשיית אינטגרציה בים כל חלקי הנפש, כולל החלקים המוכחשים, האפלים והבלתי רצויים.
מאמר שאני ממליצה עליו שעוסק בין היתר בנושא זה (ומדבר על משחק, לא על לכלוך, ועל האינטגרציה של חלקים מוכשחים בנפש דרך המשחק) הוא The play is the thing של פרנקל. מומללץ לכל איש טיפול באשר הוא וודאי וודאי לעוסקים בנושא זה.
לגבי אנזיייה ומקדוגל - לא זכור לי שהתאוריות שלהם עוסקות בלכלוך, ודאי שלא כמוקד התאוריה, אולם ייתכן שקיימת התייחסות לכך באחד הספרים או המאמרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיה תודה רבה לך!! עוד דבר אחד...עדי15/11/2010
לגבי לסלי- עברתי על שרשורי הפורום הנוכחי ויצאתי עם תחושה שדווקא לתואר של לסלי יש בעיות רבות מאשר התואר באונ' חיפה..
שללסלי אין אישור מהמל"ג וכשהחוק יעבור בכנסת הלימודים בלסלי לא ייחשבו..וניתן הרושם שכדאי חיפה... לכן- איך יכול להיות שהלימודים בלסלי הם קליניים??
תוכלי לפרט לי את המסלול שייוצר לי לאחר הלימודים? (כמה שנים לימודים, פרקטיקום, איזה סוג סטאז', איפה ניתן להתקבל לסטאז', מבחנים מסכמים/ מעבר, ולימודים פיכותרפיה ?)
תודה על העזרה!!! נורא נחמד מצידכם!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה תודה רבה לך!! עוד דבר אחד... - תגובה
מיה גל M.A.16/11/2010היי עדי,
הלימודים בלסלי הם קליניים מאחר וזהו תואר קליני לכל דבר וענין, כולל פרקטיקום, סופרויז'ן והסכמה להיות מטפל.
לא היתה שום בעיה עם התואר בלסלי. מה שכן - הולך להיות שינוי והמוסד בארץ הולך להתנתק מאוניברסיטת האם בארה"ב ולהיות מוסד אקדמי עצמאי. אינני יודעת מה יהיו ההשלכות של הדבר.
בזמני הלימודים היו במשך 3 שנים וכיום הם נמשכים שנתיים. הפרקטיקום נעשה בשנה האחרונה ללימודים. לאור החוק החדש שיהיה אינני יודעת אם יהיו מבחני מעבר ואיזה.
ניתן להתקבל ללימודי פסיכותרפיה שפתוחים למטפלים בהבעה ויצירה לבוגרי לסלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה לכל שאלותי!!עדי14/11/2010
שלום לכל מומחי הפורום- אודה לכם/לכן אם תעזרו לי: יש לי מספר שאלות בוערות בתחום ואני צריכה עזרה של מקצוענים אשר עובדים בתחום- שיענו לי.
אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה שרוצה לעבוד בתחום הטיפולי (עם דגש על קליני) בבני אדם. מכיוון שמבחן ה "מתא"ם" יוצר קושי וזמן רב להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, התעניינתי בלימודי תואר שני בתרפיה באומנות באוניברסיטת חיפה.. הנה שאלותי (ואודה לכם אם תענו לי עליהם ולא תפנו אותי לפורומים נוספים...תודה):
1.האם התואר הוא בהגדרתו גם קליני? כלומר הם אסיים כמטפלת קלינית? האם אוכל להמשיך משם ללימודים בביה"ס ללימודי הפסיכותרפיה כפי שהחבר'ה של לימודי תואר שני בקלינית/רפואית יכולים?
2.האם התואר הוא טיפולי או מחקרי? כלומר- האם אוכל לפתוח קליניקה פרטית ו/או להשתלב במוסדות עם דרישה קלינית מעובדיה? או שהתואר לא מאפשר לי זאת?
3.אני בוגרת תיכון "תלמה ילין" באומנות פלסטית -מצד אחד, ורקדנית בלהקות כל חיי- מצד שני..-האם יש אפשרות לשלב בין השתיים או שאצטרך לבחור: ריקוד או אומנות?
4. האם שעות הלימודים בתיכון( 5 יח' בתולדות האומנות, 4 יח' באומנות-מעשי, וכן כל שיעורי הציור/רישום/פיסול/צילום שעברתי... ו/או כל חיי בשיעורי ריקוד ובהופעות על במות ישראל יחשבו לי כאותם שעות שצריך להשלים לפני התואר??
תודה על העזרה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופה לכל שאלותי!! - תגובה
מיה גל M.A.15/11/2010עדי שלום,
1. למיטב ידיעתי התואר באונ' חיפה הוא קליני ותוכלי להמשיך ללימודי פסיכותרפיה. למען הסר ספק ודאי זאת עם האוניברסיטה. התואר באונ' לסלי הוא קליני.
2. התואר הוא טיפולי.
3. הלימודים מתקיימים לפי מסלולים עם התמחויות, כך שבזמן הלימודים לא תוכלי לשלב בין שני סוגי האמנות, אולם במהלך העבודה המעשית בהחלט תוכלי להשתמש בשני סוגי האמנות.התואר הוא "מטפלת בהבעה ויצירה" וכולל את כל סוגי הטיפול באמנויות.
4. אני מניחה שהשעות ייחשבו לך. עלייך להשיג אישורים על מה שלמדת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלים בתנועהמרים14/11/2010
שלום
אני מחפשת מטפלת בתנועה בדרום בבאר שבע אשמח לדעת אם יש בבאר שבע כי מחיפוש קצר לא ממש מצאתי ואין לי דרך טובה לדעת למי אפשר לפנות אשמח לעזרה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלים בתנועה - תגובה
מיה גל M.A.15/11/2010שלום מרים,
אני בטוחה שקיימות מטפלות בתנועה באזורך אולם לצערי איני מכירה מישהי כזו. נסי באלפוני המטפלים השונים (בטיפולנט, אתר אונ' לסלי וכדומה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בתרפיה באומנות באזור הנגבדפנה13/11/2010
שמי דפנה דישי ואני תרפיסטית באומנות. אני עוסקת בתחום מזה כ-5 שנים. למדתי תרפיה באומנות תואר שני, מסטר, באוניברסיטת לה-טרוב במלבורן אוסטרליה,שם אני מיתגוררת ברגע זה
אני עובדת בבית חולים פסיכיאתרי ושיקומי לאנשים עם בעיות היתמכרות לסמים ואלכוהול במלבורן אוסטרליה.
בעוד כשנה אנחנו מתחננים לחזור לארץ, והייתי רוצה לברר על עבודה בתחום בדרום הארץ באיזור הנגב:
אלו מוסדות אני יכולה ליפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בתרפיה באומנות באזור הנגב - תגובה
ד``ר עפרה קמר14/11/2010דפנה שלום
שלב ראשון הייתי מציעה לך לפנות למשרד החינוך לוועדת תארים בכדי שיאשרו לך את התעודות והתואר , וזאת במידה ואת מעוניינת לעבוד במשרד החינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישור ךחוזר מנכ"ל משרד הבריאותנוגה11/11/2010
שלום רב
האם מישהו יכול לשלוח לי קישור לחוזר מנכ"ל משרד הבריאות האחרון, הכולל את מכללת בית וגן במסגרת המוסדות היכולים להכשיר תראפיה באומנות?
תודה מראש, נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישור ךחוזר מנכ"ל משרד הבריאות - תגובה
ד``ר עפרה קמר14/11/2010http://www.health.gov.il/
download/forms/
a3818_mk19_2010.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור ךחוזר מנכ"ל משרד הבריאות - תגובה
ד``ר עפרה קמר14/11/2010שלחתי לך את הקישור, לידיעתך חוזר המנכ"ל לא מזכיר את מכללת בית וגן או כל תוכנית הכשרה אחרת בשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתסיוון09/11/2010
מה תדירות המפגשים המומלץ.בני מטופל בתמיכה רגשית עקב סרבנות בית ספר.עד עתה המפגשים נערכו אחת לשבוע,הנני להדגיש כי בני עדיין בבית. ונראה לי,שכדאי לשנות את תדירות הטיפולים לפעמיים בשבוע.בני נהנה מהטיפולים ומוכן לשינוי.
הטיפולים פרטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס09/11/2010כמה פעמים בשבוע שבנך רוצה, אפילו כל יום...
כמובן, בהתאם ליכולותיכם הכלכליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
מיה גל M.A.10/11/2010סיוון שלום שוב,
באופן עקרוני ניתן להעלות את המפגשים לפעמים בשבוע, אולם מאחר והמטפלת כבר מכירה את בנך (אני מבינה שהוא כבר בטיפול אצלה) כדאי לך להתייעץ איתה וגם עם בנך כמובן.
השיקולים בענין הם לא רק לפי "מבחן התוצאה" (הולך לבי"ס או לא הולך לבי"ס) אלא שיקולים טיפוליים נוספים שאני מניחה שהמטפלת תוכל לשקול מתוך ההיכרות הטיפולית עם בנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה "כפולה"סיוון09/11/2010
בני נמצא בתחילת טיפול ביביליותרפי וכהוריו אנו אמורים להגיע למפגש עם המטפלת.הבעייה,שבעלי לא מהתומכים בטיפולים רגשיים בכלל,יתירה מזאת,אני ובעלי במצב יחסים שלא היה מזיק לנו בכלל טיפול זוגי ושאלותי הן
האם הטיפול בבני יהיה פחות טוב אם אגיע לבד מחוסר ברירה ?
מאחר והמטפלת של בני היא גם מטפלת זוגית כדאי להגיע אליה לטיפול זוגי,אבל לבד? או שכדאי לבחור מטפלת זוגית אחרת?,
התלבטותי רבה ביותר מאחר והמטפלת אישה מקסימה ונוצרה כימיה עמה במפגשי עם בני בקליניקה שלה ?.מאחר ובעלי לא הגיע למפגש הראשון שהיה אמור להיות מפגש הורי,הרי שהמטפלת אינה יודעת דבר על יחסינו ונשאלת השאלה אם אני אמורה ליידע אותה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס09/11/2010הדבר העיקרי זה הטיפול בבנך. מטפל טוב יודע להגיע למה שקורה בבית גם דרך טיפול בבנך. כמובן, זה יכול לעזור אם תגיעי אפילו לבד, אך מומלץ להיות פתוחה וכנה ולספר בדיוק מה קורה בבית
אם את מרגישה נוח עם המטפלת של בנך אין שום מניעה שתגיעי אליה ליעוץ זוגי גם ללא בעלך שלא משתף איתך פעולה לפי דברייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
מיה גל M.A.10/11/2010אלכס שלום,
אבקשך להשאיר את המענה לשאלות מקצועיות- טיפוליות שאינן שאלות הקשורות ללימודים למנהלות הפורום, על מנת שלא להטעות את הפונים לפורום זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה "כפולה" - תגובה
מיה גל M.A.10/11/2010סיוון שלום,
את שואלת שאלות חשובות ביותר ולהלן תשובותיי:
1. כאשר מטפלים בילד ודאי שעדיף להפגש לפני כן עם שני הוריו ולהכירם, אולם פעמים רבות הדבר אינו מתאפשר, אם מפאת קושי בתיאום לוחות זמנים ואם מהסיבה שתיארת את, או מסיבות נוספות. בהחלט אפשר להפגש קודם כל עם אחד ההורים, ויש לנסות בהמשך להיפגש גם עם הורה השני.
טיפול בילד כרוך גם בפגישות הדרכה עם הוריו וחלק מעבודתה של המטפלת יהיה לנסות ולקרב את האב גם כן לטיפול.
2. מאד מאד לא מומלץ שהטיפול הזוגי שלך ושל בעלך (וגם אם תתחילי אעותו לבד בהתחלה) ייתקקים אצל אותה מטפלת של בנך. הכימיה שנוצרה ביניכן נהדרת והיא בהחלט תעזור לטיפול בנך, אולם אין לבלבל פה. אם היא תטפל גם בנך הדבר עלול לפגוע בטיפול של בנך, שזקוק למקום משלו, שלו בלבד, מבלי שתהיה שם חדירה לתחומו הפרטי. היותך בטיפול אצל אותה מטפלת עלולה לגרום לו להרגיש חשוף יותר בטיפול, או בהוא מתחלק במטפלת שלו איתך או איתכם.
מאד מאד חשוב לעשות הפרדה בענין זה. את מוזמנת לפנות אלי טלפונית אם תרצי לשמוע עוד בענין זה.
3. בהחלט חושב ליידע את המטפלת של בנך בכל מה שקורה במשפחה, כולל יחסייך עם בעלך. הרי הדבר רלבנטי מאד לחיי הרגש של בנך. חשוב להיות גלויה ופתוחה ככל האפשר בכל מה שקשור לבנך ולמשפחתך, ככל שלמטפלת יהיה יותר מידע ותמונה יותר רחבה - כך ייטב.
בהצלחה
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)