מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בחרוזיםעדי11/04/2011
שלוםרב
אני מחפשת מאמרים בנושא טיפולבחרוזים ועדיין לא מצאתי.
האם ישנ מאמר המדבר על נושא זה?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרוזים - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/04/2011עדי שלום
אני לא מכירה מאמרים שמדברים על עבודה בחרוזים, אשמח לקרוא אם תמצאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מקומות עבודהמיכל09/04/2011
שלום,
אני מטפלת בתנועה בתחילת הדרך. עד כה עבדתי במשרד החינוך, אני מנסה למצוא מסגרות העסקה אחרות. מה הן האפשרויות שעומדות בפני ? הייתי שמחה לעבוד עם מבוגרים, האים ישנו גוף אשר מעסיק מטפלים בהבעה ויצירה עם אוכלוסיית מבוגרים ??
בתודה ובברכה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם מבוגרים
יונית11/04/2011יש את עמותת מלב"ב שמטפלת בקשישים עם דמנציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מקומות עבודה - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/04/2011מיכל שלום
תנסי לפנות לבתי אבות, בתי חולים פסיכיאטרים, בתי סוהר, מרכזי שיקום וכ"ו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכודרמהבוגרת09/04/2011
שלום רב,
אני אחות מוסמכת במקצועי, בעלת תואר ראשון בסיעוד.
שקלתי ללמוד לימודים לתואר שני בפסיכודרמה, מכיוון שהנושא מאוד מעניין אותי ויש מקום לשלב שני תחומים שאני מוצאת בהם עניין.
קראתי אודות הצעת החוק, למיטב הבנתי לא השתנה עדיין כלום.
ממה שידוע לי בסיעוד לגבי עבודה בתור אחות ישנה אופציה לעשות הסבה מתואר ראשון אחר (שמקנה את האופציה לגשת לבחינת הסמכה). אמנם לא מקבלים תואר ראשון בסיעוד לאחר ההסבה, אך התואר שאיתו מגיעים (לדוגמא חינוך) נחשב לתואר לכל דבר, ניתן לעבוד איתו ולקבל תוספת לשכר.
אם כך יהיו הדברים גם לאחר הצעת החוק המדוברת, האם ייתכן שלא יהיה צורך בתואר שני ספציפי, אלא רק בהשלמות/ הסבה/ או תואר שני נושק? וכן ברשיון (בחינת הסמכה של משרד הבריאות).
האם משתלם אם כך להתחיל תואר שני בתיאטרון בינתיים?(ואולי בהמשך ללמוד לימודי תעודה/ להשלים לטיפול בפסיכודרמה)
האם ייתכן כי תואר זה מזכה בקורסים כלשהם באם ארצה להשלים לפסיכודרמה בעתיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פסיכודרמה - תגובה
מיה גל M.A.09/04/2011שלום רב,
מאחר והחוק טרם עבר הרי שקשה להשיב לשאלתך באופן וודאי, אולם אני בספק רב אם אלה יהיו פני הדברים. טיפול באמנויות הוא מקצוע שעל העוסקים בו לעבור הכשרה מאוד מעמיקה ומסודרת, הן מבחינה תאורטית, הן מבחינה חוויתית (תהליך אישי שעוברים במהלך הלימודים) והן מבחינה מעשית - עבודה טיפולית בשטח. המגמה היום היא שכל העוסקים בכך יהיו בעלי תואר שני במקצוע זה. קשה לי להאמין שיאפשרו לעשות הסבה כפי שתארת. אולם, כאמור, אינני יכולה לצפות את הדברים בטרם קרו.
לגבי תואר שני בתאטרון - הדבר יקנה לך את שעות לימודי המשחק הנדרשות ללימודי פסיכודרמה (600 שעות).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בפסיכודרמה לתואר שניבוגרת09/04/2011
מאחר ודובר על כך שייתכן ויכנסו לתוקפם כל הרעיונות שעלו בהצעת החוק, אשמח ללמוד במקום שיספק תואר שני בת"א/ בר אילן, במחיר ריאלי, בהתאם לכל הדרישות עוד בקרוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בפסיכודרמה לתואר שני - תגובה
מיה גל M.A.09/04/2011שלום רב,
כרגע בבר אילן יש תכנית של לואר שני לתרפיה במוזיקה (בלבד).
באונ' לסלי ובאונ' חיפה יש תוכניות של תואר שני לטיפול באמנויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה זה עומד? אני הייתי שמחה להירשםאושרית05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איפה זה עומד? אני הייתי שמחה להירשם - תגובה
ד``ר עפרה קמר06/04/2011אפרת שלום
האם את יכולה קצת לפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לשמוע פרטים..נגה חן05/04/2011
מסיימת תואר ראשון בפסיכולוגיה באקדמית ת"א יפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת לשמוע פרטים.. - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/04/2011נשמח אם תפרטי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה לילדה בת 4אורית04/04/2011
מיה גל שלום
בעקבות תצפית על בתי בת ה- 3.9 בגן הילדים, אבחנה הפסיכולוגית כי קיים פער בין הרמה הקוגניטיבית שבה היא נמצאת (שגבוהה מאוד לגילה) ובין הרמה הרגשית שבה היא נמצאת (שתואמת לגילה), ולכן קיים קושי בהכלה של דברים ובקשרים עם בני גילה בגן. המלצתה הייתה להתחיל בטיפול בתרפיה כלשהי "אחד על אחד".
היינו מעוניינים לדעת כיצד ניתן לדעת אילו בכל היצע התרפיות יכול להתאים לה, שכן על פניו נראה שכל אחת מהתרפיות תוכל לסייע לה? כיצד גם ניתן לדעת על איכות וטיב הטיפול ועל תרומתו לילדה? בנוסף היינו מעוניינים לקבל המלצה על מטפל/ת באזור עין שריד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה לילדה בת 4 - תגובה
מיה גל M.A.05/04/2011אורית שלום רב,
את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני ואנסה לסייע לך בשאלותייך ולהפנותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי לימודיםטלי ג03/04/2011
שלום לכולם
אני עובדת סוציאלית עם עם תואר ראשון ואני רוצה ללמוד טיפול באמנות פלסטית. הבעיה היא עכמובן עם הצעת החוק שמתגבשת לגבי אישור עיסוק בתחום ללא תואר שני, דבר שמוצא רק באונ' חיפה ובאונ' לסלי.
אוניברסיטת חיפה לצערי לא כל כך באה בחשבון, גם בגלל שהוסיפו השנה בהתאם למסמך הנ"ל את הקורס פסיכופיזיולוגיה שחסר לי. וגם האמת שהתוכנית שם פחות נראית לי מהשאר. ולסלי קולג' מאד מאד יקרה ולא שמעתי כל כך המלצות חיוביות לגביה..
שאלתי היא דווקא בנוגע למכללת סמינר הקיבוצים,
האם שווה לי להתחיל ללמוד שם שנה הבאה? אני מניחה שיהיו השלמות במסגרת התוכנית בהמשך אם החוק יצא תוך כדי.
אני פשוט מפחדת שאני אלמד שם ואז אאלץ לעשות השלמות באונ' (שכמובן קפצו על ההזדמנות לייקר את תוכנית ההשלמות ב150 אחוז שכר לימוד).ואני סתם אבזבז כסף וזמן יקר
מה דעתכם בעניין? אנ יודעת שאין תשובה וודאית ואני פשוט אשמח לחוות דעת מקצועית ממשהו מתוך התחום...בלי נדר:)
האם גם יש תוכנית שמומלצת במיוחד?
תודה רבה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת לגבי לימודים - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/04/2011לגבי הקורס בפסיכופיזיולוגיה.
היום בגלל הצעת החוק והדרישה העתידית לתואר שני כל המכללות יידרשו ממך קורס בפסיכופיזיולוגיה. אני מניחה שגם סמינר הקיבוצים ידרוש זאת וכך גם לגבי בית ברל ודוד ילין.
מציעה לך לגשת לסמינר הקיבוצים ולדבר שם עם האחראים ולהבין מה תוכניות שלהם.
לפי מיטב ידיעתי , המכללות המוכרות שעדיין אין להם תואר שני מתכננות לפתוח את שנת הלימודים הבאה כבר לפי דרישות המל"ג לתואר שני, למרות שעדיין אין להן את
אישור המל"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשימת בוגרי תור שני בפסיכודרמה אונימיכל02/04/2011
היכן אוכל למצוא את רשימת הבוגרים של התואר שני בפסיכודרמה באוניברסיטת חיפה?
בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשימת בוגרי תור שני בפסיכודרמה אוני - תגובה
מיה גל M.A.03/04/2011אפשר לנסות באתר של אוניברסיטת חיפה ואם לא נסי דרך המזכירות שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינתנטע ארזי01/04/2011
בתואר שני בתרפיה בבר אילן
למדתי פסיכולוגיה וחינוך מיוחד במכללת תל חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/04/2011בבר אילן יש תוכנית לתואר שני בטיפול במוסיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיות
מרקוס03/04/2011היי,
למה שלא תבדקי תרפיה באומנות בתל חי הם ממש מעולים שם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעודת הוראה?לימור29/03/2011
שלום,
רציתי לדעת האם מטפל באמנות בעל תואר שני שמעוניין לעבוד במשרד החינוך, מחוייב גם בתעודת הוראה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעודת הוראה? - תגובה
מיה גל M.A.30/03/2011איילת שלום,
למיטב ידיעתי, הקבלה לעבודה במשרד החינוך אינה מותנית בתעודת הוראה, אולם לאחר שאת משתלבת בעבודה את נדרשת לעשות "השלמה לתעודת הוראה לעובדים פארא-רפואיים" (לימודים של שנה, אחה"צ אחד בשבוע). רק לאחר שיש לך תעודה זו את יכולה לצבור גמולי השתלמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמה למטפלים ותיקיםריטה27/03/2011
שלום,
אני פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית ותיקה. בשנים האחרונות, באופן אינטויטיבי משלבת כלים הבעתיים לא מילוליים בעבודתי.
אני מעוניינת ללמוד באופן מסודר את תחום הטיפול באומנות, אך מרגישה שלא רלוונטי מבחינתי להירשם לקורס "הכשרה למטפלים".
אשמח לקבל הכוונה לאן לפנות...
תודה,
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמה למטפלים ותיקים - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/03/2011ריטה שלום
כל מקומות ההכשרה המוכרים מלמדים תוכנית מלאה, יכול להיות שתוכלי לקבל פטור מהרבה שעורים . (אוניברסיטת חיפה, לסלי קולג', בית ברל, סמינר הקיבוצים ודוד ילין בירושלים.)
מציעה שתיפני למקום ההכשרה שמתאים לך ותדברי אתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות - מחפשת מטפלתרויטל27/03/2011
שלום רב,
אני מחפשת מטפלת באומנות לבני בן ה 6 באזור גבעת שמואל.
אשמח לקבל המלצות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה באומנות - מחפשת מטפלת - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/04/2011תיתקשרי אתי בתחילת השבוע אנסה לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
רבקה05/05/2011שלום,
האם מתאים לך טיפול במוסיקה?
רבקה1324* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רויטל05/05/2011המליצו לי על טיפול באומנות אבל אני לא באמת יודעת. מה זה טיפול במוזיקה? האם הילד צריך לאהוב מוזיקה במיוחד? אינני יודעת אם בני הוא כזה. זה באזור גבעת שמואל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במוסיקה
רבקה05/05/2011שלום רויטל,
טיפול במוסיקה הינו טיפול רגשי (סוג של אומנות). אין צורך בידע מוסיקלי כלשהו, ולפעמים זה אפילו עדיף. המוסיקה משמשת כאמצעי להשגת מטרות תקשורתיות, חברתיות וכדומה. אחד היתרונות בטיפול במוסיקה הוא בהיותו בלתי מילולי ולכן הוא מתאים מאוד גם לילדים צעירים.
אני נמצאת בפתח תקוה.
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מרפאה באומנות בי-םיהונתן27/03/2011
מחפשת מרפאה באומנות באיזור ירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מרפאה באומנות בי-ם - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/03/2011תיתקשרו אתי ל- 0547279744.
אנסה לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכר תרפיסטית במשרד החינוךבובה25/03/2011
יש לי שאלה. כרגע אני מורה לתאטרון בובות 18 שנים במשרד החינוך עם תואר ראשון בחינוך ודרמה ויש לי כנראה כמה השלמות בפסיכולוגיה לעשות לקראת קבלה ללימודים בדרמה תרפיה האם כשאסיים את לימודי וארצה לעבוד כתרפיסטית במשרד החינוך , אקבל שכר של מורה בכיר למרות שיהיה לי תואר שני? האם שכרי כתרפיסטית יתחיל כאילו התחלתי לעבוד במשרד החינוך שנה א'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר תרפיסטית במשרד החינוך - תגובה
מיה גל M.A.28/03/2011שלום רב,
אני סבורה (בבטחון כמעט מלא) שאם את עובדת כמורה במשרד החינוך 18 שנה תקבלי שכר של מורה בכירה לפי ותק של 18 שנה (גם כתרפיסטית). ליתר בטחון אני מציעה לך לברר זאת מול משרד החינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבובה
מיה גל28/03/2011במקרה שלך אני חושבת שאת צודקת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכר תרפיסטית
בובה28/03/2011אני אברר זאת תודה. בעצם כדאי אם כך להתחיל לעבוד במשרד החינוך ולא להתחיל מאפס בביתחולים או במקום פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)