מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באומנותנילו09/02/2011
שלום רב,
בני בן 6 וחצי עובר שינויים והתמודדות לא פשוטה עם המעבר לכיתה א', ומגלה סימני מצוקה ורגרסיות התנהגויות.
הוא מצליח מאוד בלימודים והקושי שלו הוא יותר רגשי חברתי.
במסגרת בית הספר הציעו לי טיפול על ידי סטאז'רית שמטפל במשחק כהגדרתה בהתאם לתיאוריה של פוירשטיין, והטיפול יערך בזמן הלימודים.
אני חשבתי לקחת אותו לטיפול באומנות, במיוחד מכיוון שהוא נהנה מאוד לצייר ומגיע גם לתוצאות יפות, כל זאת מתוך הידיעה שהתבטאות בע"פ קשה לו יותר.
תחילה אני שואלת לגבי שתי אופציות הטיפול שהצעתי - איזו עדיפה?
והייתי שמחה לקבל המלצה על מטפל/ת באומנות באיזור מבשרת ציון שבירושלים.
תודה!
ושמחה על מציאת היריעה הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באומנות - תגובה
מיה גל M.A.10/02/2011נילו שלום,
ראשית אני שמחה על הקשבתך למצוקתו של בנך ועל נכונותך לסייע לו רגשית.
באשר לשאלתך, שתי האופציות טובות, אולם קודם כל חשוב לדעת שטיפול בתוך ביה"ס הוא מעט שונה מטיפול מחוץ לביה"ס. הטיפול בתוך ביה"ס כפוף לצרכי ביה"ס, אם יש טיול או הצגה או כל פעילות אחרת ביום של הטיפול, הרי שהטיפול מתבטל, וכמובן שבכל החופשים מביה"ס לא מתקיים טיפול. השעה הטיפולית היא 45 דקות אולם בפועל הרבה פעמים עד שהילד מגיע לטיפול עוברות מס' דקות כך שהטיפול גם קצר יותר. בנוסף בד"כ בטיפולים בביה"ס מתקיימות מעט פגישות עם ההורים, כך שההורים פחות מעורבים בתהליך הטיפולי.
בטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס מגבלות אלה לא מתקיימות, ובד"כ ההורים בעצמם נפגשים מדי פעם עם המטפלת לקבלת הדרכה ויעוץ ולשיתוף הדדי.
לגבי העובדה שבביה"ס זו סטאז'רית - אין הדבר מעיד על איכות הטיפול, אולם ברור שיש לה פחות נסיון מאשר למטפלת ותיקה.
לגבי התלבטותך בין טיפול באמנות לטיפול במשחק - מטפלים רבים ואני ביניהם משלבים בין סוגים שונים של תרפיות להשגת הבעה מיטבית, בהתאם לנטיותיו ולצרכיו של הילד. אינני מגבילה את עצמי לסוג אחד של אומנות. גם ילד שמתקשה להתבטא מילולית יכול להביע את עצמו בדרך של משחק, וכמובן שגם דרך אמנות פלסטית. למיטב הבנתי שיטתו של פוירשטיין אינה תרפיה במשחק אלא שיטה מובנית וקוגניטיבית להתמודדות עם מצבים חברתיים, שנעשית בקבוצה ולא בטיפול פרטני. אינה מכירה אותה לעומק אולם זה שונה מאד מטיפול דינמי פרטני באמנויות - משחק או אמנות פלסטית. הטיפול באמנויות עובד לעומק, כמו טיפול פסיכולוגי, ואינו מתרכז במתן אסטרטגיות. את מוזמנת לפנות אלי במידה ואת זקוקה ליעוץ נוסף. בהצלחה!
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים MA טיפול באומנותנטע08/02/2011
שלום,
קראתי קצת בפורום וראיתי שיש הרבה שאלות על תואר שני בטיפול באומנות אך עדיין נשארתי תוהה.
בדקתי את נושא הלימודים בטיפול באומנות לעומק בכל המוסדות האקדמאיים בארץ ואני מרגישה טובעת.. לא מצליחה להבין מה עדיף??
בית ברל וסמינר הקיבוצים נותנים רק תעודה, בלי תואר 2.
לסלי- צריך למשכן את עצמך וגם לא בטוח שזה תואר מוכר בארץ
חיפה- דרישות ממש גבוהות.
בת"א- אפשר לשלב עם אחת המכללות ואז יש תואר שני באומנויות- ללא תיזה.
בנוסף, בכל הנ"ל לא ממש מתאפשר לעבוד ושכ"ל די גבוה.
בן גוריון והעברית בירושלים- יש תואר שני בעו"ס (יש לי BA בעו"ס) עם התמחות בטיפול בכלים אומנותיים- השאלה אם זה מכשיר להיות מטפל ואם בשטח מכבדים את זה כטיפול באומנות.
בקיצור,
אני ממש מבולבלת וזקוקה לייעוץ ולא ממש מוצאת מישהו שיכול לייעץ לי..
יש מצב שמישהו כאן יכול לעזור??
ממש אשמח לתגובה,
תודה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים MA טיפול באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר10/02/2011נטע שלום
אנסה לעשות קצת סדר בבלבול.
כיום תוכניות ההכשרה למטפלים בסמינר הקיבוצים, בית ברל ומכללת דוד ילין מעניקות בתום הלימודים תעודה.
לסלי קולג' ואוניברסיטת חיפה מעניקות תואר שני.
התואר באוניברסיטת תל אביב מיועד לבוגרי אחת התוכניות המוכרות לטיפול, התואר הוא לא בטיפול באמנות.
התוכניות לעבודה סוציאלית בבאר שבע ובירושלים אינן תוכניות ללמוד טיפול באמנות אלא תוכנית לתואר שני לעו"ס עם התמחות של מספר קורסים בנושא טיפול באמנות, הן לא מכשירות מטפלים באמנות.
מקווה שעשיתי סדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהI think you forgot the...
עלמה 115/02/2011Jerusalem College Bait Va Gan
who issue a diploma in expressive Art Therapy
Alma* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרפיה באומנותפנינתיה07/02/2011
אני למדתי ח"מ והתמחתי באומנות כתואר ראשון במכללת דוד ילין.
כרגע אני מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות. האם לימודי התרפיה באומנות במכללת דוד ילין נחשב כתואר? תואר ראשון או שני? האם עליי להשלים קורסים על מנת להתקבל לתרפיה באומנות? האם אני חייבת לתואר שלי (בח"מ) סטאז' על מנת להתקבל לתרפיה באומנות.?
אשמח לתשובה
פנינתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרפיה באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר08/02/2011פנינתיה שלום
לימודי התרפיה בדוד ילין הנם לימודי תעודה. בשנה הבאה נפתח מחזור חדש וההרשמה אליו כבר החלה. את לא צריכה לעשות השלמות בפסיכולוגיה. בקשר להשלמות באמנות אני מציעה שתיתקשרי אתי לקביעת פגישה ונוכל לעבור על תוכנית הלימודים שלך באמנות ונראה אם את צריכה השלמות .0547279744.
בימים אלו המכללה מגישה את התוכנית למל"ג לתואר שני, אין לדעת כמה זמן זה יקח עד שהמל"ג יאשר את התוכנית לתואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דרמה תרפיהבובה04/02/2011
מתענינת בלימודי דרמה תרפיה . אני מורה לתאטרון בובות 18 במערכת החינוך. בהמלצת מנהלת ביה"ס יאושרו לי לימודי דרמה תרפיה ואקבל עזרה בחלק מהסכום בתנאי שבסופו של דבר הדבר יוביל לתואר שני.בדקתי ודווקא בכפר הירוק יש לי סיכוי להתקבל מאשרים לי שכל 600 שעות ההתנסות בדרמה מצויות בגיליון הציונים שלי בתואר הראשון שלי חינוך ודרמה יוצרת.ואצטרך כנראה להשלים שני קורסים של 30 שעות כל אחד בפסיכולוגיה ואולי עוד אחד של 60 זה בבדיקה. זאת אומרת אני מתקבלת במקום שלא נותן תואר שני ובמקום קצת פחות יקר מלסלי אבל עדיין יקר מאד עבורי. מה הצעתך לחכות שתל חי ושלוחותיה יאושרו לתואר שני או לבקש אישור להתחיל ללמוד בשנה שנתיים הקרובות (לאחר השלמת קורסי הפסיכולוגיה)תוך מתן הבטחה שאשלים את לימודי בלסלי ? האם ניתן להשלים את לימודי לתואר שני בלסלי?מדובר בהרבה קורסי השלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי דרמה תרפיה - תגובה
מיה גל M.A.06/02/2011שלום רב,
שאלות בנושא לימודים אינן מטרתו של פורום זה ואינני ברת סמכא לענות בשאלות אלה. בכ"ז אנסה לענות לך ככל יכולתי.
אני לא מכירה לימודי השלמה לתואר שני בלסלי. את מוזמנת לבדוק מולם ישירות אם יש אפשרות כזו.
במצב העניינים כיום לדעתי כדאי יותר ללמוד ישר תואר שני, מאחר ובסופו של דבר כנראה שהחוק שיעבור ידרוש זאת. אינני יודעת מה תהיה הדרישה ממטפלים שהחלו ללמוד לפני שיעבור החוק, אולם קיימת אופציה שהם יידרשו להשלים לתואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמה תרפיה
בובה06/02/2011ראשית,מרבית ההודעות עוסקות בשאלות לגבי לימודים בתחום כי אנחנו בתקופת ביניים עד שמעמק התרפיסטים בארץ יוסדר מבחינה חוקית בכנסת..שנית תודה בדקתי. יש תוכנית השלמה באוניברסיטת חיפה. רק שם יש תואר שני המוכר ע"י משרד החינוך ויזכה לתמיכה (בימי חופש ומילגות). אני גרה בראשל"צ זה בלתי אפשרי בשבילי להגיע לחיפה 3 פעמים בשבוע. דבר נוסף ואחרון אני יכולה לחכות עד שבכפר הירוק תאושר התוכנית לתואר שני. החשש שלי שדרישות הקבלה יהיו שונות מהיום ולא אצליח לעמוד בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבובה
מיה גל06/02/2011לצערי אינני יכולה לחזות בודאות מה תהיינה הדרישות לפי החוק. מטבע הדברים, עד שהחוק יאושר עשויים לחול בו שינויים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין בית ברל לסמינר?עלמה30/01/2011
שלום
ברוצני לדעת האם יש הבדל בתפיסה בין בית ברל לסמינר הקיבוצים?
הבנתי שיש תפיסה המתמקדת יותר בנפש ויש המתמקדת יותר בפרקטיקטום? האם זה נכון??
וכיצד טרפיסט יכול להיכנס למשרד החינוך? כי התעודה בסיום הלימודים אינה מאושרת במשרד החינוך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד החינוך כרגע אינו מקבל מטפלים
דברת31/07/2011משרד החינוך כרגע אינו מקבלי מטפלים חדשים לעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין בית ברל לסמינר? - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/02/2011בענין ההבדל בתפיסה בין בית ברל לסמינר הקיבוצים, כדאי ללכת לימים פתוחים בשני מוסדות אלו ולראות את ההבדלים בניהם.
כיום משרד החינוך מקבל מטפלים באמנויות שסיימו לימודיהם בכל המוסדות שהוכרו על ידי משרד הבריאות. עד היום משרד החינוך דרש שמטפלים פרא רפואיים יעברו הכשרה נוספת של שנה אחרי 3 שנים של עבודה בכדי לקבל רישיון הוראה.
אינני יודעת אם דרישה זו עדיין קיימת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת להמלצה בנוגע לימים הפתוחים
אורית08/02/2011הי,
אני לא מכירה את סמינר הקיבוצים אלא רק את בית ברל. התפיסה של התכנית פה היא שכדי להיות מטפל טוב צריך ללמוד לעומק את נושא הפסיכותרפיה וגם להתנסות הרבה מאוד "בשטח". שני התחומים מקבלים חשיבות בלימודים ואף אחד לא מקבל דגש על חשבון השני.
אני מצטרפת להמלצה של ד"ר עפרה קמר. יום חמישי הבא יש פה יום פתוח (פרטים באתר של המכללה) וכדאי לך לבוא להתרשם באופן אישי, לשאול ולברר את כל הנושאים שאת מתלבטת לגביהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה כמטפלת באומנותרות 77029/01/2011
שלום,
האם כדי לעבוד כמטפל באומנות המטפל חייב להיות רשום במשרד הבריאות עפ"י חוק?
האם אסור לו לעבוד בעבודה, זו אם הוא אינו מטפל באומנות מוסמך אלא מוסמך בתחום הקרוב לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה כמטפלת באומנות - תגובה
מיה גל M.A.29/01/2011רות שלום,
הכשרה כמטפל באמנויות הינה הכשרה ספציפית הכוללת ידע עיוני רב, לימודים חווייתיים והכשרה קלינית תוך כדי עבודה בשטח וניתוחה. אינני יודעת מהו "תחום קרוב", אולם ברור שאם אינך מטפלת באמנויות בהכשרתך, אינך יכולה לעבוד ככזו ולהציג את עצמך ככזו.
החל משנת 2005 משרד הבריאות אינו מורשה להוציא תעודות הכרה במעמד למטפלים באמנויות וכרגע לא ניתן להיות רשום במשרד הבריאות.
קיימת הצעת חוק חוק בהליכי חקיקה מתקדמים למדי האמורה להסדיר את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במתי"אותאני24/01/2011
שלום,
אני מסיימת השנה תואר שני בטיפול באומנות עם 600 שעות הכשרה מעשית. באונ' חיפה פתחו שנה ג' ומבקשים שנשלים עוד כ 900 שעות על מנת שנהיה עם מספיק הכשרה מעשית לכשיצא החוק.
כמה שאלות:
1. האם זה נכון שאכן צריך 1500 שעות מעשיות כדי לקבל הכרה ממשרד הבריאות כמטפלת?
2. אנו רשאיות בשנה"ל תשע"ב ללעשות פרקטיקום בשכר. אני עובדת משרד החינוך כבר 13 שנים ומעוניינת למצוא עבודה דרך מתי"א. האם העבודה היא רק בבתי ספר או במתי"א אחה"צ?
3. שמעתי שעל כל 10 שעות טיפול מקבלים שעת הכנה אחת, זה נכון?
4. האם אפשר לפצל בכמה בתי ספר?
5. מי משבץ לבתי ספר - מנהלות מתי"א, מפקחות חנ"מ או מנהלות בתי ספר?
6. אנו צריכות למסור פרטים על מקום הפרקטיקום לאוניברסיטה עד תחילת חודש מאי. פניתי למתי"אות ואמרו לי שם שרק ביוני ידעו, זה אכן כך?!
אשמח לקבל תשובות...
יום נפלא ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במתי"אות - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/01/2011לאני שלום
אנסה לענות על שאלותיך לפי הסדר.
1. כרגע אין דרישה של משרד הבריאות ל- 1500 שעות הכשרה מעשית.
2. העבודה דרך מתי"א היא גם בשעות הבוקר בבתי ספר וגנים וגם בשעות אחר הצהרים במרכזים טיפוליים השייכים לבתי ספר.
3. עד כמה שידוע לי, אכן על כל 10 שעות מקבלים שעת הכנה.
4.כן, אפשר לפצל למספר בתי ספר.
5. בדרך כלל השיבוץ נעשה במתי'אות.
6. נכון, בהרבה מתי"אות לא יודעים את מערך השיבוץ עד חודש יוני יולי, לפעמים עד אוגוסט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני רוצה ללמוד תואר שני בתראפיה.שירן23/01/2011
גם אני אשמח לדעת עם משהו התחדש בבר-אילן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שירה24/01/2011היי שירן,
גם אני הייתי באותה דילמה בשנה שעברה, היה ברור לי שאני הולכת רק על תואר שני. ניסיתי כל מיני קיצורי דרך ולחכות לזה ולזה..., בסוף הלכתי על לסלי, הכי בטוח, גם תואר שני וגם פרקטיקום, קיבלתי מאנשי מקצוע שהתייעצתי איתם המלצה, גם מכאלו שלא למדו שם. עכשיו אני בשנה א', אם את צריכה לדעת משהו אני אשמח לעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסלי
עלמה 124/01/2011מאה אלף ש'ח אם יש לך סכומים כאלה שיהיה בהצלחה
לי יש שאלה האם לסלי מוכנה להתחייב שהתואר II שלה עומד בתנאים של החוק תואר II שכנראה יצא?
האם לסלי מתכוונת "להתגייר" ולהפך למוסד אקדמי ישראלי ואיפה הנושא הזה עומד?
לסלי כיום היא השלוחה היחידה (כולם התגיירו כבר לפני כמה שנים -- ראי למשל דרבי שהתגיירה והיום היא המרכז האקדמי)
לא בטוח שלסלי עומדת בתנאים של חוק תואר שני שכיום נמצא בדיונים בכנסת וכנראה יכנס לתוקף בשנים הבאות
אני אישית לומדת באחת המכללות.. שכר לימוד לא מאלץ אותי למשכן את הבית או להכנס לחובות.
למה (שוב אני לתוהה) לסלי עושה כזה קמפיין אגרסיבי לשווק את עצמה ?
אותי (אישית) זה ממש לא מרשים.
ההפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בנוגע לקבלה ללימודיםנעה22/01/2011
שלום,
אני בעלת תואר ראשון בהפרעות בתקשורת ומתעניינת בלימודי המשך בתרפיה באמנות.
כמובן ששוטטתי באתרים של המוסדות השונים וגם באתר של י.ה.ת, אך כמה שאלות נשארו לא ברורות.
ראשית, רק באתר של בית ברל מצויין תואר בהפרעות בתקשורת כתואר ראשון אפשרי שאם הוא קיים אין צורך בהשלמת הקורסים בפסיכולוגיה. האם כך גם בשאר המוסדות?
שנית, באתר של י.ה.ת מפורט לגבי תנאי קבלה (לא ברור אם ללימודים או לאגודה עצמה), ושם כתוב שעד 400 שעות מתקופת התיכון יתקבלו. האם לימודים במגמת אמנות לבגרות יתקבלו במוסדות השונים כחלק מהשעות המעשיות?
ושאלה אחרונה- לא ברור לי מהאתר של אונ' חיפה מה המשמעות של "שעות נסיון בשדה"? מה ההבדל בינן לבין הקורסים המעשיים?
בתודה,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בנוגע לקבלה ללימודים - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/01/2011נעה שלום
כן, תואר ראשון בהפרעות תקשורת הוא תואר ראשון אפשרי. במידה ולמדת את הקורסים בפסיכולוגיה הנדרשים בתנאי הקבלה יהיה לך פטור.
לגבי יהת, אפשר להתקבל לאגוד רק אם סיימת את לימודיך או כסטודנטית.
בנוגע לשעות לימוד מהתיכון - מגמת אמנות שווה ל - 50 שעות אמנות. בית ספר לאמנויות שוה ל- 150 שעות אמנות. (כך זה לפחות בדוד ילין בירושלים).
בקשר לאוניברסיטת חיפה כדאי לפנות לאוניברסיטה ולבבר אתם את השאלה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נעה30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות אמנות ללימודי תרפיה
נחום גוטמן08/02/2011על פי הבנתי מאונ' חיפה, הכוונה ב"שעות שדה" היא לפעילות אמנותית שלקחת בה חלק - הצגה שעשית יחד עם הילדים או משהו כזה.
את שעות האמנות ניתן להשלים במוזיאון נחום גוטמן - מסלול ייעודי לתלמידים המתעתדים ללמוד תרפיה באמנות. קורסים בציור רישום ופיסול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במשרד החינוךבת חן22/01/2011
שלום,
ברצוני לשאול מהי הפרוצדורה לעבודה במשרד החינוך?
בתודה מראש,
בת חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במשרד החינוך - תגובה
ד``ר עפרה קמר27/01/2011את צריכה לפנות למשרד החינוך באזור מגוריך ולקבוע פגישה עם המפקחת לחינוך מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ללמוד...נגה21/01/2011
שלום,
אני בת 22, חושבת מה ללמוד לתואר ראשון, כאשר המטרה היא כרגע ללמוד אח"כ תרפיה באמנות.
לא הצלחתי להבין בשום מקום מה בעצם הדרישות- האם לימודי חינוך הם אופציה לתואר ראשון ואחר כך תרפיה באמנות (הכוונה לתעודת הוראה בסמינר, כלומר משהו מעשי, לא חינוך באונ'), או שהתחום אינו אפשרי?
בנוסף הבנתי שיש דרישות שונות במקומות שונים ושהתחום הולך להיות מוסדר בקרוב, האם יש דרך לשער מה יהיו דרישות הקבלה בעוד מספר שנים?
תודה
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מקפיצה06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ללמוד... - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/02/2011נגה שלום
כרגע כל תואר ראשון ממוסד מוכר מתקבל על ידי מקומות ההכשרה לתרפיה באמנות.
כאשר הדרישה היא להשלמות בפסיכולוגיה ואמנות.
עדיין לא ידוע אם החוק החדש יידרוש תואר ראשון במקצועות טיפוליים + חינוך מיוחד, או שישאיר את הדרישה כמו היום כלומר שכל תואר ראשון מתקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות לילד מגמגם?זהבה21/01/2011
האם תרפיה באומנות לילד שהתחיל תגמגם בגיל 10 יעזור? מה ואיך עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרפיה באומנות לילד מגמגם? - תגובה
מיה גל M.A.21/01/2011זהבה שלום,
מאחר ונראה על פניו כי הרקע להופעת הגמגום בגיל 10 הוא רגשי יש להניח שטיפול באמנות יוכל לעזור. הגמגום הוא סימפטום של קושי רגשי כלשהו. טיפול באמצעות אמנויות יאפשר לבנך להביע תכנים רגשיים ולעבדם. לא ניתן להשיב לשאלה "מה ואיך עושים", כל טיפול הוא אינדיוידואלי מאד בהתאם לילד, לנטיותיו, למידת פתיחותו, לתכנים המעסיקים אותו ולקשר שנוצר. אין "מרשם" לטיפול בגמגום. את מוזמנת לפנות אלי טלפונית להסבר מפורט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה תרפיהשירי20/01/2011
שלום לכן, אני מעונינת ללמוד דרמה תרפיה לתואר שני, ניסיתי לברר את השוני בין פסיכודרמה לדרמה תרפיה והבנתי שהדרמה תרפיה מרחיקה כביכול את המטופל מהחוויה העצמית ע"מ שבהמשך יגיע ליכולת לדבר על הנושא הטעון באופן גלוי, זאת לעומת הפסיכודרמה בה הפרוטגוניסט מדבר על עצמו ועל החוויות באופן גלוי, מכך נראה לי שענין הדרמה תרפיה היא נגזרת של הפסיכודרמה והיא משמשת ככלי להגיע לבשלות ולטיפול בפסיכודרמה, אשמח אם תוכלו להבהיר לי את השוני ביניהם, את האפיונים של דרמה תרפיה וכן הכוונה לקבלת פרטים נוספים אודות דרמה תרפיה.
כמו"כ מתעוררות לי מס' שאלות, האם הכלי של דרמה תרפיה מספיק עמוק, ישיר ומדויק?
מה המודעות והביקוש בציבור לטיפול בדרמה תרפיה מול תרפיה באומנות פלסטית?
אשמח אם תשיבו לי..
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמה תרפיה - תגובה
מיה גל M.A.21/01/2011שירי שלום,
התשובה לשאלתך ארוכה ומורכבת ואין מקום לענות לה כאן.
את מוזמנת לפנות אלי טלפונית.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכריעל20/01/2011
אני אשמח לדעת אם מישהו יוכל לומר לי מהו טווח השכר של תרפיסטית באומנות במגזר הציבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר - תגובה
מיה גל M.A.21/01/2011יעל שלום,
קשה לענות על שאלתך מאחר והשכר משתנה בהתאם לכמות השעות שעובדים ולמקום העבודה. גם במגזר הציבורי קיימים פערים בין מקומות שונים.
אוכל לומר לך שהשכר במגזר הציבורי אינו גבוה והוא בדרך כלל מסתכם בכמה אלפי שקלים. שוב, מאד תלוי כמה שעות עובדים והיכן ולכן לא אוכל לתת סכום מדויק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללימודיםשגית19/01/2011
אם אני לומדת במוסד אקדמי שאינו מעניק M.A בתרפיה באומנות לא אוכל לעבוד כמטפלת באומנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע ללימודים - תגובה
ד``ר עפרה קמר19/01/2011היום אין שום מניעה שתעבדי כמטפלת באמנות למרות שאין לך תואר שני.
החוק החדש ידרוש מתוכניות ההכשרה להעניק תואר שני.
יש להניח שמי שסיים את לימודיו לפני אישור החוק בכנסת לא ידרשו ממנו תואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)