מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת עבודה מעשית בירושלים, שנה ברחל08/11/2010
אני מחפשת עבודה מעשית בירושלים בטיפול באומנות, אני סטודנטית שנה ב במכללת בית וגן בירושלים, תמורת הדרכה בלבד, מכירים ארגון שמחפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית וגן
לרחל27/12/2010אני מתלבטת אם ללמוד שם שנה הבאה תרפיה באומנות.
זה מוכר מתאם משרד החינוך?
אשמח אם תרחיבי.
תודה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההכרה והבעיתיות
אלון האס31/12/2010שאלת לגבי ההכרה של משרד החינוך.
הנושא כואב מאוד.
בעקבות בג"צ שהיה ב 2004, הפסיקו לפקח על המסלולים, ומה שקרה היה שהשתמשו ברשימה הישנה כאילו רק מי שלמד במסלולים שהיו לפני 2004 הוא לגיטימי.
לאחר הרבה מאוד מאמצים, הצליחו להוציא ממשרד הבריאות חוזר מתוקן שביטל את הרשימה והבהיר שכל מי שלמד במוסד שמוכר על ידי המל"ג ועומד בשורה של דרישות, הרי הוא רשאי לעבוד במשרד הבריאות.
הסיבה שלקח כל כך הרבה זמן, היה שהמתינו לראות לאן החוק מכוון. כעת שהחקיקה כבר התקדמה, הצליחו במשרד הבריאות ליישר קו ולהוציא חוזר מתוקן,
אבל משרד החינוך, עדיין לא תיקן את דרכיו וממשיך עד לרגע זה להתשמש באותה רשימה ישנה, הדבר כמובן מנוגד להוראת בג"צ, (לפי הבנתי) אבל משרד החינוך עובד לאט ועדיין לא יצא חוזר מנכ"ל מתוקן.
הבעיה היותר משמעותית היא, מה יקבע המחוקק ?
לשם כך, צריך לעקוב אחרי החקיקה, לראות איך מתייחסים ל"תקופת המעבר" - כלומר לכל אלו שילמדו לפני שהחוק החדש יכנס לתוקף, כי אז כבר נראה שידרש תואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יפעת08/03/2011אז מה זה אומר?
אם אני מתחילה למוד במקום שהלימודים שם זה רק תעודה יכול להיות שלא יכירו בזה אחר כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רחלי18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלבות מקצועית כמטפלת באומנותשואלת08/11/2010
שלום,
יתכן וזה אינו המקום המתאים לשאילת שאלות אלה ועל כן אני מראש מסייגת את תהיותי/שאלותי:
סיימתי את לימודי לפני כשנה כמטפלת באומנות -בוגרת לסלי.
מסיום לימודי השתלבתי במערכת החינוך ובמרכז טיפולי אחה"צ- השכר עגום ומתסכל לאור ההשקעה המרובה והאנרגיה הנפשית, מעבר לכך שההשתלבות במערכת החינוך כאשת טיפול ,התנאים הפיזיים,ההבנה הטיפולית ומפגש השפות השונות מורכב וקשה מאוד .
הגעתי למקצוע הטיפול לאחר שינוי מתחום אחר וממקום אמיתי של נתינה ואהבה לתחום אבל ! אני חשה שהרבה מאוד משתנים לא היו ידועים לי אז :
כשעובדים עם אוכ' ילדים -בבקרים העבודה היא בבתי ספר ושם התנאים לא פשוטים
על מנת לעבוד אחה"צ -ערב נדרשת גמישות רבה כשמדובר במשפחה
והשכר העלוב-כל אלו יחדיו יוצרים תמונה מתסכלת עבורי..
פנייה לאפשרות של קליניקה לא נראית לי כרגע באופק ואני רוצה להגיע אליה ממקום בשל-אך אני תוהה מהו פרק הזמן הסביר לעבוד כעצמאית? אילו אפשרויות נוספות פתוחות בפני מטפלים באומנות שעובדים עם ילדים בתנאים הולמים את המקצוע ואת היותי אדם בעל ידע ,ניסיון( גם אם מועט בשלב זה)?
חבל לי שבשום מקום אקדמי לא מכינים אותך באופן אמיתי לקשיים שבחוץ בתחום זה ולקושי האמיתי להתפרנס באופן מכובד וראוי.
אשמח אם תוכלו מעט להתייחס לדברים שציינתי,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס08/11/2010לצערי, תנאי השכר העלוב במקצעות טיפוליים במגזר הציבורי זה דבר רע כשלעצמו אך ידוע בדרך כלל מראש למי שמתחיל ללמוד...
האם את מקבלת(קיבלת) הדרכה כאשר עבדת בבית הספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן.....
שואלת08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלבות מקצועית כמטפלת באומנות - תגובה
מיה גל M.A.08/11/2010שלום לך,
את מתארת מצב מוכר, עצוב ומתסכל. אכן העבודה הטיפולית במקומות ציבוריים אינה מתוגמלת כראוי, לא כל שכן ביחס להשקעה הרגשית, לידע וליכולות הנדרשות.
אני מציעה לך לנסות לברר אפשרויות עבודה דרך עמותות שונות, כפרי- לנסרית, לעיתים השכר דרכן עשוי להיות גבוה יותר. לצערי איני יכולה להמליץ על עמותות ספציפיות. לעיתים עבודה קבוצתית היא מתגמלת יותר, נסי לבדוק בבתי אבות למשל.
קיימים גם מרכזים טיפוליים פרטיים שהשכר בהם גבוה יותר.
השנים הראשונות הן אכן קשות, אך אם ליבך מצוי בטיפול אני מקווה שתעברי משוכה זו ותצליחי להגיע גם לקליניקה פרטית, שהעבודה בה מתגמלת יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה מטפלת באומנותסילבי07/11/2010
למרכז רב תחומי לילד ולמשפחה באור יהודה דרושה מטפלת באומנות עם תואר ראשון, נסיון של שנתיים לפחות במוסד מוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תצרו קשר במייל - תגובה
ד``ר עפרה קמר07/11/2010נעביר את ההודעה שלך למטפלות באמנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סילבי07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות באירופהיעל06/11/2010
שלום רב...
פניתי אליכן כבר לפני מספר שבועות\ימים ולא קיבלתי מענה. אז, אני מנסה שנית
אני מבררת בימים אלה על לימודי תואר שני בחו"ל או יותר נכון בגרמניה. למישהו יש המלצה ? מלבד זאת, האם למישהו יש מושג האם יש פער מבחינת התואר (אם אתה מגיע עם תואר שני בתרפיה באומנות מאירופה או תואר שני מלסלי קולג נגיד?) אני שואלת כיוון שאני יודעת שבארץ יש רק 2 תוכניות לתואר שני בתרפיה באומנות -חיפה ולסלי. ביררתי מה המוניטין של כל אחת מהאוני' וגיליתי כי לסלי קצת פחות מוכרת בארץ וזה משמעותי בנוגע למקומות עבודה ועל כן, אני שואלת בנוגע להיכרות שיש למקומות עבודה בארץ כאשר מציגים בפניהם תואר שני מאירופה.
מישהו יכול לעזור אולי?
אוני' שאני מבררת במיוחד עליה. אם למישהו יש הארות,הערות או כל מה שיכול לסייע לי , אני מאוד אודה לו.
שבועטוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס06/11/2010אני חושב שאת צריכה לבדוק במועצה להשכלה גבוהה, משרד הבריאות, משרד החינוך האם התואר מחו"ל שאת רוצה ללמוד מוכר בישראל. ואם כן, אז האם יש צורך בהשלמות(תאוריה, פרקטיקה) לפני תחילת העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרפיה באומנות באירופה - תגובה
מיה גל M.A.07/11/2010יעל שלום,
לדאבוני אינני מכירה מוסדות לימוד באירופה. לגבי אוניברסיטת לסלי אני יכולה לומר לך שזהו מוסד מאד מוכר בארץ ולבוגריו אין כל בעיה (הקשורה למוסד הלימודים) למצוא עבודה בתחום.
שם האוניברסיטה שכנראה כתבת נמחק.
בכל מוסד שתתענייני בו, אני מציעה לך לבדוק מבעוד מועד אם המועצה להשכלה גבוהה מכירה בו, שלא תמצאי את עצמך עם תואר שאינו מוכר בארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר פרארפואיגול03/11/2010
האם במכללת בית וגן קיבלו אישור של משרד הבראות לתראפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס04/11/2010הרשימה של משרד הבריאות, שלא הכילה את מכללת וגן, בוטלה, אך אין עדיין רשימה חדשה, אם בכלל. מדובר במוסדות שהוכרו ע"י מל"ג ומכללת בית וגן נימנת עם המוסדות האלה. מחכים לתגובה של משרד הבריאות, וכנראה משרד הבריאות מחכה להתפתחויות של חקיקת החוק החדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!אריג'03/11/2010
שלום רב,
רוצה עזרה דחופה בשמות מקומות לעשות 300 שעות מעשיות בציור, פיסול ורישום בבאר שבע והדרום...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס04/11/2010ביה"ס לאמנות, חברה ותרבות
מכללת ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות לימוד אמנות במוזיאון גוטמן
הילי04/11/2010אמנם לא בדרום אבל תוכנית מעולה וזולה להשלמת השעות, פתחנו במוזיאון נחום גוטמן מסלול יעודי לתלמידי תרפיה באמנות. מטרת המסלול, מלבד שיעורי אמנות ברמה גבוהה היא להתחשב בצרכים שלכם כסטודנטים: לאפשר מחירים וזמנים נוחים. בשלישי הזה נפתח קורס, מדובר ב25-30 מפגשים של 12 שעות אקדמיות כל אחד, בימי ג' מ13:00 עד 21:00, ניתן לצבור את כל ה300 שעות אקדמיות או את חלקן.
בנוסף בחנוכה מתקיים מרתון רישום ציור פיסול, מה5 עד ה9 בדצמבר סה"כ 40 שעות אקדמיות במרתון. העלות לכל המרתון היא 940 ש"ח, ניתן להירשם לחצי מרתון, כמו כן ניתנת הנחה להתארגנות של 5 תלמידים יחד.
ליצירת קשר: 0545499742
או במייל של ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה מוצאים עבודה בטיפול באמנות?לי02/11/2010
שלום רב,
סיימתי זה עתה לימודי תואר שני בטיפול באמנות פלסטית באוניברסיטת חיפה.
איפה אני יכולה למצוא עבודה במקצוע?
תודה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה מוצאים עבודה בטיפול באמנות? - תגובה
מיה גל M.A.03/11/2010לי שלום,
נסי במשרד החינוך, בפנימיות, במרכזים טיפוליים, בעמותות שונות, בבתי חולים וכדומה.
אני מציעה לך לחשוב באיזו אוכלוסיה את רוצה להתמקד ולפי זה לפנות למקומות עבודה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ
עלמה103/11/2010במשרד החינוך את תצתרכי תעודה הוראה בחינוך מיוחד .
בתי חולים פסיכיאטרים אותו כנ'ל לדעתי
מכוון שכיום משרד הבריאות לא נותן ראשיונות זה בעייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ - תגובה
מיה גל M.A.03/11/2010הרשי לי לתקן את עלמה.
במשרד החינוך את יכולה לעבוד בתחילה ללא תעודת הוראה. במשך הזמן, אם תישארי לעבוד שם, תידרשי לעשות השלמה לתעודת הוראה לעובדים פארא-רפואיים, לימודים במשך שנה, אחה"צ אחד בשבוע.
בבתי חולים פסיכיאטריים אינך נדרשת לתעודת הוראה.
ניתן לעבוד בטיפול גם בבתי חולים רגילים - במחלקות של ילדים וכו'.
ניתן גם לעבוד עם קשישים בבתי אבות, עם אוטיסטים, עם ילדים עם קשיים רגשיים, במרפאות של בריאות הנפש ועוד ועוד.
כאמור, יש מקומות עבודה רבים וכדאי שתחליטי קודם מהו סוג האוכלוסיה שעמו את רוצה לעבוד, ולהתחיל לחפש לפי החלטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
עלמה104/11/2010הייתי במשרד של מתי'א באליכין ונאמר לי במפורש שצריך תעודת הוראה וחינוך מיוחד + ראשיון משרד הבריאות.
למרות שזה מפלה ולא הוגן כלפי מי שסיים ללמוד אחרי 1995
לגבי כל השאר. בתי חולים פסיכיאטרים, תחנות לבריאות הנפש , תחנות להתפתחות הילד וכו.. נכון שלא צריך תעודת הוראה אבל אני מניחה שכן צריך ראשיון ממשרד הבריאות.
מה שמוציא את כל מי שסיים ללמוד אחרי 1995 מלעבוד במקומות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
מיה גל M.A.04/11/2010מאחר והחל משנת 2005 ולפי החלטת בג"צ משרד הבריאות אינו מורשה להוציא תעודות הכרה במעמד למטפלים בהבעה ויצירה (ולא רשיונות - התחום לא היה רשוי מעולם), הרי שאסור בעקרון להתנות קבלה לעבודה בתעודה שלא ניתן לקבל. התעודות הישנות לדעתי ממילא חסרות תוקף כבר. לא כל המוסדות מודעים לענין זה. החוק החדש שיצא אמור להסדיר את הנושא.
משרד החינוך ודאי וודאי שלא דורש תעודה ממשרד הבריאות וכנראה שהמשרד שהיית בו אינו מעודכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עלמה104/11/2010על הנייר בתיאוריה את צודקת בהחלט
אבל בשטח הדברים נראים אחרת לגמרי
שהארתי לאישה שם שמה שהיא עושה זאת הפלייה .. היא ענתה שככה זה ולמי שאין ראשיון יכול לחפש עבודה במכונים פרטיים .
למיטב ידיעתי מתי"א הוא האירגון שיש בו הכי הרבה מטפלים בהבעה ויצירה
כמעט כל מי שמתחיל לעבוד בתחום מתחיל משם
זה די מטריד שמקום כזה שבו עובדים הכי הרבה מטפלים בהבעה ויצירה מפלה ככה .
וכן היא אמרה שהיא מודעת לנושא הזה שמשרד הבריאות לא מוציא ראשיונות מ1995 היא פשוט אמרה שככה זה.
ששאלתי את יהת לגבי זה והאם יש להם יכולת לברר את הנושא הם די התחמקו מתשובה.
עצוב שעל הנייר הכל כלכך ברור ופשוט ושיוצאים לשטח מתברר כמה זה מורכב ומסתכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שנייעל01/11/2010
שלום לכולם אני מחכה בסבלנות , האם יש התפתחויות לגבי התואר השני?
ישאיזה ידיעות מדוד ילין? שם אני רוצה ללמוד.
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס01/11/2010דוד ילין הגישו בקשה למל"ג להכרה לתואר שני.
בגרע שתהיה להם תשובה אני בטוח שאת ראשונה שתדעי על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר02/11/2010יעל שלום
כפי שאלכס כתב ברגע שהמל"ג יאשר את התוכניות לתואר שני במכללות. נפרסם זאת בראש חוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמנות בחו"ללנא30/10/2010
סיימתי תואר שני בטיפול באמנות פלסטית, מה צריך לעשות או למי צריך לפנות על מנת שאוכל לעבוד במקצוע בקנדה או ארה"ב.
תודה
לנא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס30/10/2010בכדי לעבוד במדינה אחרת יש לבדוק מהם תנאי ההכשרה המעשית באותה מדינה והאם יש לעבור מבחן רישוי מקומי.
לא יודע בדיוק איפה, אך אולי תנסי בשגרירויות של ארה"ב וקנדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר עפרה קמר01/11/2010כדאי לך לפנות לאיגוד המטפלים באמנויות בארצות הברית ובקנדה , אני מניחה שיוכלו לעזור לך. מצרפת את הקישורים לאיגוד בארצות הברית ובקנדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן ללמוד תראפיה באומנות?ורד כהן27/10/2010
היכן ניתן ללמוד תראפיה באומנות, כך שניתן יהיה לעבוד גם במוסדות ציבוריים כמוסדות משרד החינוך והבריאות ? (גם לאחר החוק החדש)
תודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס27/10/2010אונ' חיפה, שלוחת אונ' לסלי בישראל, סמינר הקיבוצים, בית ברל, מכללת דויד ילין.
יכול להיות שעוד מקומות לימוד בהתאם להתפתחות החוק החדש - מכללת תל-חי, מכללת בית וגן בירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במקומות שציינת ניתן לעבוד במ
ורד כהן28/10/2010ה אם במקומות שציינת, ניתן יהיה לעבוד דרך משרד החינוך, או הבריאות ו/ עלולה להיות בעיה בעקבות החוק החדש בקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס28/10/2010הרי שאלת את זה בשאלתך הראשונה...
התשובה היא - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת הנקרא
ורד כהן29/10/2010רשאית, אני מודה לך על התשובות.
שנית, בהחלט שאלתי זאת בשאלתי הקודמת, אך לא התייחסת לנקודה זו בתשובתך, אלא פירטת את שמות מקומות הלימוד.
שלישית, מדוע התגובה חייבת להיות צינית חסרת סבלנות. אם לא רצית להשיב, לא הוכרחת!
בכל אופן, תודה על המידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס29/10/2010לא ציינתי כי כתבתי בכותרת של ההודעה "תשובה"
בכל אופן לא הייתה ציניית וחוסר סובלנות...
אגב, אם לא הייתי עונה - לא בטוח שהיית מקבלת תשובה. אבל זה לדיון אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכללת ביטוי, האם אלו לימודי תואר?ורד כהן26/10/2010
שלום,
שמי ורד ואני בעלת תואר ותעודת הוראה בחינוך המיוחד.
אני מתכוונת להשלים שעות אומנות, בכדי ללמוד תראפיה. שוטטתי באינטרנט וקראתי על מכללת ביטוי. לא הצלחתי לקבל מידע לגבי סוג התעודה (תואר שני, או תעודת הסמכת מטפל )כמו כן, האם בסיום התואר שם, ניתן לעבוד במוסדות ציבור, דרך משרד החינוך, או הבריאות???
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס26/10/2010בסיום תקבלי תעודה, אך למוסדות לימוד אסור להנפיק תעודה שאומרת שעם סיום לימודייך תקראי מטפלת עם רשיון.
לגבי עבודה - תוכלי אולי להתקבל למקומות עבודה פרטיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרהאפרת26/10/2010
שלום,
קראתי את הדיונים שהתנהלו פה על הסדרת נושא התרפיות בחקיקה והאם כדאי ללמוד באחת המכללות למרות שהחוק החדש יחייב תואר שני. ראש אחת המכללות, שיושב בכל הדיונים, אמר לי שכשיחקק החוק החדש (ולא ברור לדבריו מתי זה יקרה), הוא לא יחול על מי שכבר סיים או החל את לימודיו, מאחר וחוקים אף פעם לא חלים רטרואקטיבית אלא מאותו היום ואילך. כלומר, שמטפלים עם תעודה שהתקבלה עד לחקיקת החוק (או שכבר החלו בלימודים), יוכלו לעבוד כמטפלים ולדבריו, לא יצטרכו להשלים לתואר שני (אלא אם כן ירצו מיוזמתם). מה דעתכם? האם דבריו מדוייקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס26/10/2010שאלת שאלת 'מליון הדולר'
אין לדעת מה ייזמן העתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אפרת27/10/2010גם אם היא לא ממש תשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפרת, אני מקווה שהוא צודק אבל
מרוה30/10/2010מה שאני חושבת זה על הענין שלחלק מהמטפלים יהיה תואר ולחלק לא ואולי זה ישפיע על איך שהם נראים בעיני המעסיק או מי שמחפש מטפל באופן פרטי.
ז"א - לתואר שני יש איזו יוקרה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס30/10/2010אם יש לך 100 אלף ש"ח את מוזמנת ללמוד בלסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלכס, לא התכוונתי אל המצב כיום
מרוה31/10/2010אלא הגבתי על דבריה של אפרת לגבי העתיד המעורפל של התחום כפי שמצטייר מדבריו של האיש איתו היא דיברה. בכל מקרה, אין צורך להטיח בפני "אם יש לך 100 אלף ש"ח תלמדי בלסלי". תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס31/10/2010בגלל שהמצב מעורפל למי שיש 100 אלף ש"ח שילך ללמוד בלסלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי בעיסוקמתעניינת מאוד25/10/2010
האם מרפאה בעיסוק יכולה ללמוד תואר שני בתרפיה באומנות או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אלכס25/10/2010בהחלט כן. כמו כן, כנראה גם לא יהיה צורך במקצועות השלמה בפסיכולוגיה אלא רק התנסות מעשית באומנות(אם לא הייתה) - 600 שעות(300 לפני לימודים, 300 עד לסיומם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
מתעניינת מאוד26/10/2010האתור יחשב כתואר שני, כי הראשון הוא ריפוי בעיסוק?
והיכן ניתן ללמוד את זה?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/10/2010כן, ניתן ללמוד לתואר שני
כרגע ניתן ללמוד לתואר שני באוניברסיטת חיפה ובשלוחת אוניברסיטת לסלי בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תראפיה באומנות בלי בגרותנרקיס24/10/2010
היי, שמי שירה אני בת 32 ורק עכשיו מצאתי את שאהבה נפשי, לימודי תראפיה באומנות.
מאד הייתי רוצה לקבל מידע לגבי מוסדות לימוד שיאפשרו לי לקבל תעודה בתחום, אם מישהו מכיר גם מוסדות לימוד בניו יורק, אשמח לשמוע על כך, הבעיה היא שאין לי תעודת בגרות מלאה... האם זה אמור להוות בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תראפיה באומנות בלי בגרות - תגובה
מיה גל M.A.24/10/2010שירה שלום,
מוסדות הלימוד בארץ דורשים תואר ראשון מוכר כתנאי לקבלה. אינני יודעת מה המצב במוסדות בחו"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס25/10/2010תנסי בבית ברל:
מדריך מוסמך - מגמת אמנות משקמת
מרכזת המסלול: צלילה מלניק
הלימודים במגמה נועדים להכשיר מדריכי אמנות שישתלבו במסגרות לאוכלוסיות מיוחדות. מדריכי אמנות אלו עוסקים בשיקום וסיוע באמצעות אמנות לאוכלוסיות של אוטיסטים, פגועי נפש, לסובלים מפיגור, לקויי למידה והתנהגות, נכים, משותקים, מתמכרים, נגמלים ועוד.
מסלול הלימודים הוא דו שנתי והוא מבוסס על תהליך המשלב בין הקניית כלים אמנותיים, ופיתוח הלומד כמדריך לאמנות משקמת הפועל במסגרות לאוכלוסיות מיוחדות.
הלימודים מתקיימים בימי רביעי וחמישי בשעות 13:45 - 20:45.
בימי חמישי, תלמידי שנה ב' מתחילים בשעה 13:00.
תעודה
המסיימים את מסלול ההכשרה מקבלים תעודה מקצועית של מדריך מוסמך לאמנות משקמת מטעם בית הספר לאמנות - המדרשה, מכללת בית ברל. התעודה מקנה את האפשרות לעבוד במסגרות רבות של אוכלוסיות מיוחדות.
בעלי תעודת מדריך מוסמך לאמנות משקמת זכאים להגיש את מועמדותם ללימודי המשך, לקבלת תעודת מדריך מוסמך בכיר.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים הינה דו-שנתית בהיקף של 20 שעות שבועיות.
ניתן לפצל כל אחת משנות הלימוד לשתי שנות לימוד.
הלימודים במסלול משלבים יסודות עיוניים ויישומיים.
היא מציעה התנסות באמנות החזותית הכוללת ציור, רישום ופיסול, במגמה לטפח את שפתו האישית של הלומד.
לצד ההכשרה כמדריך לאמנות, מקבל התלמיד כלי עבודה דידקטיים שיקומיים עבור אוכלוסיות בעלות לקויות פיסיות, פיגור, מחלות נפש, אוטיזם, שיתוק ועוד.
נושאי הלימוד
שנה א': ציור, רישום, פיסול, הכרת אוכלוסיות מיוחדות, מתודיקה, תולדות האמנות, פסיכולוגיה, אימוני הדרכה - צפייה, ביקור בתערוכות.
שנה ב': ציור, אמנות אוטוביוגרפית, פיסול/ פיסול קרמי/ תיאטרון בובות, מתודיקה, תהליכי קוצ'ינג, הכרתץ אוכלוסיות מיוחדות, סדנא בתהליכים קבוצתיים, תולדות האמנות, אימוני הדרכה, עבודה מתודית, ביקור בתערוכות.
אימוני הדרכה
במהלך הלימודים מתקיימת עבודה מעשית באחת המסגרות המשקמות. אימוני ההדרכה מתקיימים בזמנו החופשי של התלמיד, בנוסף לשעות הלימודים.
בשנה א' : צפיה בהיקף של 1-2 שעות שבועיות.
בשנה ב': עבודה מעשית בהיקף של שתי שעות שבועיות.
סיורים וימי עיון
הסיורים וימי העיון מהווים חלק מהלימודים הסדירים וחלה עליהם חובת השתתפות. במקרים מיוחדים תידון בקשת פטור מהשתתפות בסיור או יום עיון.
עבודת גמר
בשנה ב' התלמיד מגיש עבודה מתודית, שמסכמת את עבודתו המעשית.
הכרה בלימודים קודמים
בשל אופייה של תוכנית הלימודים אין אפשרות לקבלת פטור משיעור מסויים על סמך לימודים קודמים. במקרים מיוחדים ניתן לדון במתן פטור על סמך לימודים שנלמדו במהלך 6 השנים האחרונות בלבד.
בקשה לפטור יש להגיש בכתב למרכזת המחלקה בצירוף האישורים המתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס, תודה רבה.
נרקיס26/10/2010אלכס תודה רבה, כמעט שאמרתי נואש...
אני מקווה שהמידע יעזור לי בהמשך. אגב, מה המשכורת הממוצעת של מדריך לאומנות משקמת,האם ידוע לך?
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס26/10/2010שיהיה בהצלחה,
לגבי משכורת - אני מניח כמו שכר של מדריכים - תבדקי בתחומים שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- question to Maia GalDr. Loifer V21/10/2010
שלום!
אני רופא משפחה וגם אומן, עובד ב גרפיקה ממוחשבת, רציתי לדעת על טיפול באומנות כלל ואולי על יכולת לעבוד בזה.
עובד בראש העין במרפאת נווה אפק כרופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר question to Maia Gal - תגובה
מיה גל M.A.21/10/2010מה רצית לדעת על טיפול באמנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)