מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודי השלמה באומנות מעשית לתרפיהרחל05/05/2011
אני מחפשת מקום טוב ומוכר להשלים שעות אומנות מעשית בקורס אינטנסיבי,בחודשי הקיץ,לקראת לימותי תרפיה באומנות, עדיף באזור המרכז.
מה ההמלצה שלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי השלמה באומנות מעשית לתרפיה - תגובה
ד``ר עפרה קמר05/05/2011יש קורסים במוזיאון נחום גוטמן, בבית האמנים בתל אביב, אני מניחה שיש עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בבית ברל
שרה06/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנותאור03/05/2011
שלום רב,
יש לי תואר ראשון במדעי החברה, ואני מאוד רוצה ללמוד תרפיה באומנות. איפה אפשר ללמוד את המקצוע הזה? ואיפה אפשר לקבל בהרחבה יותר פרטים על המקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תרפיה באומנות - תגובה
ד``ר עפרה קמר03/05/2011שלום אור
אתה יכול ללמוד באוניברסיטת חיפה, סמינר הקיבוצים, מכללת דוד ילין בירושלים, בית ברל ולסלי קולג'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכונות המטפל באמנותשירה02/05/2011
אני מתעניינת בלימודי תרפיה באמנות: בדרמה או בטקסט, ואני שואלת את עצמי מה מבחין מטפל טוב מאחרים?
ברור שמטפל טוב צריך להיות רגיש ולאהוב לעבוד עם אנשים. אלו עוד תכונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכונות המטפל באמנות - תגובה
מיה גל M.A.03/05/2011שירה שלום,
אכן רגישות (הן כלפי עצמו והן כלפי הזולת) ואהבת אדם הן תכונות מהותיות של מטפל טוב. בנוסף לכך למטפל טוב נדרשת יכולת אמפטית גבוהה, מודעות עצמית מפותחת מאד והיכרות טובה עם עולמו הפנימי, יכולת הכלה, יכולת אבחנה ודיוק, יכולת להיות ולשהות במקומות קשים ולא לרוץ מיד לפתרונות או למקומות קלילים יותר, יצירתיות, דמיון, אומץ, עדינות, ורצון לעזור לאנשים לשנות את מה שמפריע לבם וחוסם אותם. . מעבר לכל אלה - ידע, נסיון, השכלה, סקרנות ויכולת להעמיק גם הם חשובים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת לימודים בשנה הקרובהמיכל01/05/2011
שלום רב!
אני מעוניינת אולי להתחיל ללמוד טיפול באומנות בשנה הקרובה. יש לי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ואני עומדת בתנאי הקבלה. הבנתי שכעת יהיה ניתן ללמוד רק לתואר שני. מה קורה לגבי שנת הלימודים הקרובה ובאילו מוסדות אפשר ללמוד תוכנית לתואר שני? האם ישנם עוד מקומות כעת מלבד לסלי ואונ' חיפה? ואם לא מה קורה עם כל אותם מוסדות בהם כעת יש לימודי תעודה בלבד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת לימודים בשנה הקרובה - תגובה
מיה גל M.A.03/05/2011מיכל שלום,
כרגע רק אונ' לסלי ואונ' חיפה מקנות לימודי תואר שני (ובר אילן - בטיפול במוסיקה).
אינני יכולה להשיב לך לגבי המוסדות האחרים. יתכן שחלקם יקנו תואר שני בעתיד. כרגע לימודי תעודה עדיין מאפשרים לעבוד כמטפל באמנויות אולם כאמור החוק כנראה ישנה זאת לאחר שיעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תעודה- תרפיה בציורתמי01/05/2011
שלום, אני מעוניינת לקבל מידע איך והיכן ניתן ללמוד תרפיה בציור / באמנות.
יש לי תעודת הוראה+ התמחות באנגלית, ואני עוסקת באיור כמקצוע משני.
כיון שאני אם חד הורית ועובדת למחייתי, אין לי אפשרות להשקיע בלימודים לתואר ראשוןף לא מבחינת זמן ולא מבחינה כלכלית.
אשמח לשמוע איפה ניתן ללמוד לימודי תעודה של תרפיה בציור. מה הם תנאי הסף וכולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלית..
קרן01/05/2011כלכלית זה יוצא עוד יותר יקר. לשנה כמעט 20000 ולימודים 3 שנים:בית ברל,סמינר קיבוצים,תואר שני באונ' חיפה,לסלי,יש גם בירושלים ובספיר אם אני לא טועה.
תנאי קבלה לתעודה:תואר ראשון,300 שעות במכינה:ציור,רעשום ופיסול ו חובה 4 קורסים בפסיכולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית ברל
ת01/05/2011הכשרת מדריכים לאמנות
רכזת המסלול: צלילה מלניק
המחלקה להכשרת מדריכים לאמנות נוסדה בשנת 1977 ומציעה שני מסלולי לימוד: מדריך מוסמך ומדריך בכיר.
הלימודים מכשירים מדריכים לאמנות לעבודה בקהילה ובמערכות החינוך הבלתי פורמליות: החינוך המשלים, מרכזים קהילתיים, עיריות, מועדונים, בתי-אבות ומסגרות משקמות.
לאורך שנים רבות פועלת המחלקה בשיתוף פעולה עם החברה למתנ''סים, המוסד לביטוח לאומי ואגף השיקום במשרד הביטחון המפנים ללימודים אנשים שעבור חלקם מסלול הלימודים מהווה תוכנית שיקום.
תכנית הלימודים
הלימודים במחלקה משלבים יסודות עיוניים ויישומיים, אשר ייעודם הוא להכשיר מדריכי אמנות לקהילה.
התכנית משלבת בין הקניית כלים אמנותיים וטיפוח השפה האישית לצד פיתוח אישי של הלומד כמדריך לאמנות, ומקומו ותפקידו בקהילה.
במהלך הלימודים מתקיימת עבודה מעשית במסגרות החינוך הבלתי פורמאלי או מסגרות משקמות.
בנוסף, מתקיימים סיורים מודרכים בתערוכות ובמוזיאונים.
מסלולי הלימוד ומשך הלימודים
מדריך מוסמך לאמנות
אפשרות א': משך הלימודים - שנתיים, כ- 20 שעות שבועיות בכל שנה.
אפשרות ב': משך הלימודים - 4 שנים, 10 שעות שבועיות בכל שנה.
מדריך בכיר לאמנות
המסלול מיועד לבוגרי המסלול מדריך מוסמך לאמנות.
משך הלימודים - שנת לימודים אחת, 20 שעות שבועיות.
לימודים מתקדמים
מיועדים לבוגרי המסלול "מדריך מוסמך לאמנות" וכוללים שתי סדנאות בחירה.
משך הלימודים: שנה, עד 10 שעות שבועיות.
מגמות ההתמחות
הדרכת אמנות משקמת (לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים)
הדרכת אמנות (לאוכלוסייה ללא צרכים מיוחדים)זמני הלימוד
יום ד' 13.45-21.00
יום ה' 13.00-21.00
תעודה
תלמיד המסיים את לימודיו זכאי לתעודת גמר "מדריך מוסמך לאמנות" או "מדריך בכיר לאמנות" מטעם המכללה האקדמית - בית הספר לאמנות-המדרשה.
צבירת שעות ללימודי תואר אקדמי
בוגרי המחלקה להכשרת מדריכים לאמנות בעלי תעודת "מדריך מוסמך לאמנות" או "מדריך בכיר לאמנות", המעוניינים בלימודים לקראת תואר B.Ed.F.A במחלקה להכשרת מורים-אמנים במדרשה, חייבים לעמוד בתנאי הקבלה של המסלול האקדמי.
עבור לימודיהם הקודמים ניתן יהיה להכיר ב- 15 נקודות זכות לכל היותר, בהתאם לשיקול דעתם של וועדת הקבלה וראש תחום האמנות, ובהתאם לנתוניהם.
הכשרת מדריכים לאמנות
מרכזת המסלול: צלילה מלניק
המחלקה להכשרת מדריכים לאמנות נוסדה בשנת 1977 ומציעה שני מסלולי לימוד: מדריך מוסמך ומדריך בכיר.
הלימודים מכשירים מדריכים לאמנות לעבודה בקהילה ובמערכות החינוך הבלתי פורמליות: החינוך המשלים, מרכזים קהילתיים, עיריות, מועדונים, בתי-אבות ומסגרות משקמות.
לאורך שנים רבות פועלת המחלקה בשיתוף פעולה עם החברה למתנ''סים, המוסד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תעודה- תרפיה בציור - תגובה
ד``ר עפרה קמר03/05/2011שלום תמי
גם ללימודי תעודה את חייבת בתואר ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפל או מטפלתאפרת דרור27/04/2011
שלום,
שמי אפרת והייתי מטופלת במספר טיפולים בעבר (פסיכולוגיים ואחד עם בעלי חיים) וכעת אני מחפשת דבר שונה.
הסיבה שחיפשתי טיפול היא שהיו לי התקפי חרדה. כרגע אני גם בטיפול תרופתי, אבל אני מחפשת טיפול שהוא אלטרנטיבי לפגישה עם פסיכולוג משום שלא הסתדרתי בטיפול מסוג זה.
רציתי לשאול האם יש מטפלים/ות באיזור המרכז (עדיפות לאיזור ראשון לציון). אני מתעניינת בעיקר בטיפול בציור או מוזיקה (אני לא בטוחה איך זה הולך, אבל ראיתי בכותרות של הפורום)
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפל או מטפלת - תגובה
מיה גל M.A.03/05/2011אפרת שלום,
תתקשרי אלי ואנסה לעזור לך.
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת לימודיםשירה26/04/2011
שלום,
האם אפשר להתחיל ללמוד תרפיה באומנות כבר בשנה הרביעית של סיום תואר ראשון בחינוך מיוחד? ז"א, בשנה שאני עושה בה את הסטאז' בחינוך מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת לימודים - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/04/2011יש להניח שהחל משנת הלימודים הבאה, רוב מקומות הלימוד יפעלו לפי הדרישות החדשות של המל"ג . כלומר, את צריכה לסיים תואר ראשון בממוצע של 85 ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת...
ענת27/04/2011ואני נרשמתי כבר למכינה ושילמתי ובשנה הבא רוצה להתקבל לטיפול באומנות ובכלל לא קרובה ל85..אז אני עושה סתם מכינה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת... - תגובה
ד``ר עפרה קמר28/04/2011לכל מוסד הכשרה יש אפשרות לקיים וועדת חריגים, כדאי שתיבדקי עם המכללה/אוניברסיטה אליה נרשמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ענת28/04/2011אני שאלתי לגבי מה שכתבו לפני זה שבשנה הבא כנראה כל המוסדות יהיו רק תואר שני בטיפול באומנות ואז תנאי קבלה יהיו יותר גבוהים בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד``ר עפרה קמר29/04/2011כפי שכתבתי יש להניח שבשנה הבאה רוב מוסדות הלימוד ילמדו לפני הנחיות המל"ג החדשות כולל דרישות הקבלה (מבלי שעדיין קיבלו את האישור לתואר שני). ודרישות הקבלה החדשות הם ממוצע של 85 בתואר הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שאני אספיק
ענת29/04/2011אם לא,חבל יהיה על כסף שאני מבזבזת על מכינה עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכשרות..מינה26/04/2011
שלום.
לאיזה הכשרות יכולים להתקבל מטפלים באומנות בלי תואר שני(פסיכותרפיה וכו')? האם למי שאין ציונים להתקבל לתואר שני ועושה תעודת מטפל יהיה יותר קל להתקבל אחר-כך לתואר שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכשרות.. - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/04/2011לא כל כך ברור למה את מתכוונת בשאלתך על 'ההכשרות'.
גם כאן לא ברור היכן את רוצה לעשות תואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות סטאז'...?לילך25/04/2011
כמה שעות מחייבים לעשות סטאז' במכללה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שעות סטאז'...? - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/04/2011ברוב המכללות מחייבים סטאז' של 960 שעות במשך תקופת הלימודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיה גל שלום...ענת23/04/2011
אני רואה שאת סיימת את לסלי,האם את יכולה להמליץ מכללה זאת?האם מוצאים עבודה אחריה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה גל שלום... - תגובה
מיה גל M.A.25/04/2011ענת שלום,
אני בהחלט יכולה להמליץ על לסלי, לפחות לגבי התקופה שאני למדתי שם, אני יודעת שהיום הלימודים נעשים בשנתיים ולא בשלש שנים כפי שהיה בתקופתי, מה שעושה את התהליך אינטנסיבי יותר ומאפשר לסטודנטים פחות זמן להפוך למטפלים.
לא היתה לי בעיה למצוא עבודה לאחר הלימודים. הדבר תלוי כמובן לא רק במוסד שבו למדת אולם לא מן הנמנע כי הדבר משפיע. אגב, לסלי היא אוניברסיטה ולא מכללה אולם למיטב הבנתי ייערך פיצול בין אוניברסיטת האם לבין השלוחה הישראלית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנגלית..
לילך26/04/2011אבל ידע בשפה אנגלית זה תנאי הכרחי..כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנגלית.. - תגובה
ד``ר עפרה קמר26/04/2011מאחר והרבה מאוד מהמאמרים הם באנגלית חשוב מאוד שתהייה לך היכולת לקורא מאמרים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עם מכללת ביטוי?לילך23/04/2011
האם יש להם עכשיו אישור מל''ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם מכללת ביטוי? - תגובה
מיה גל M.A.25/04/2011האם כוונתך לאישור של תואר שני? אינני סבורה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
מינה26/04/2011אני מתכוונת האם תעודת מטפל באומנות שמקבלים במכללת ביטוי הוא באישור של מל''ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא - תגובה
מיה גל M.A.26/04/2011אינני יכולה להשיב לך תשובה ודאית. נסי לבדוק מולם ישירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דרמה תרפיה בכפר הירוקבובה15/04/2011
אני מתחילה הקיץ השלמות בפסיכולוגיה שדרשו ממני בכפר הירוק כדי להתקבל ללימודים בדרמהתרפיה. כנראה שההשלמות יתארכו גם לשנת הלימודים הקרובה. יש סיכוי שבשנת הלימודים לא זאת אלה הבאה שאחריהדהיינו אוקטובר 2012 יוכרו לימודי דרמה תרפיה במכללת הכפר הירוק לתואר שני? ע"י המל"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי דרמה תרפיה בכפר הירוק - תגובה
מיה גל M.A.16/04/2011צר לי, אינני יכולה לצפות את התשובה לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בבר אילןרינת שחר12/04/2011
מעוניינת ללמוד תואר שני בתרפיה באמנות בבר אילן. יש לי תואר ראשון מאונ' ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תואר שני בבר אילן - תגובה
מיה גל M.A.14/04/2011רינת שלום,
למיטב ידיעתי בבר אילן ניתן ללמוד תואר שני רק בתרפיה במוסיקה. אולם את מוזמנת לברר יותר פרטים באוניברסיטה כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלה ללימודי תרפיה במחולזהבית12/04/2011
שלום רב,
השנה בע"ה אני אסיים את התואר הראשון בחינוך מיוחד ובלשון, ברצוני להתמחות בתחום התרפיה במחול\ תנועה. רציתי לדעת מהם התנאים לקבלה, האם אני צריכה להיות רקדנית מלידה או מספיק שיש רקע בתחום הספורט כגון אימון כושר ועוד..
ואם יש צורך בליממדוי מחול מראש, האם צריכים ללמוד כמה שנים בכדי להתקבל. הייתי שמחה לדעת כיצד זה עובד.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי קבלה ללימודי תרפיה במחול - תגובה
מיה גל M.A.14/04/2011זהבית שלום,
המוסדות השונים דורשים 600 שעות של לימודי המסלול (במקרה שלך - מחול או תנועה), כאשר 300 מתוכם צריכות להיות כתנאי לקבלה ו - 300 מתוכם צריכות להיצבר במהלך הלימודים. אינני יודעת אם גם חינוך גופני יכול להיחשב, בררי זאת מול המוסדות השונים.
בנוסף נדרש תואר ראשון ובמידה והתואר הראשון אינו מתחום הפסיכולוגיה - גם השלמות של קורסים שונים בפסיכולוגיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על טיפול בתנועהאסף11/04/2011
שלום רב
שמי אסף, אני מטפל במים בשיטת טיפול שנקראת וואטסו (שיאצו במים) כמו כן למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומאז סיום הלימודים אני עובד מזה מספר שנים עם אוכלוסיות מיוחדות כמדריך והיום על תקן עובד סוציאלי. במהלך התנדבות שילבתי עבודה במים עם אוכלוסיות מיוחדות יותר בפן הפיזי של התמודדות.
ככל שאני מעמיק בתחום הטיפול במים אני רואה כל העת את הצורך שלי להתמקצע במשולב יותר ויותר בשני האפיקים, גם האפיק המקצועי של הטיפול במים וגם האפיק המקצועי של הטיפול הריגשי.
חשבתי אולי לשלב את שני האפיקים הללו במסלול לימודים אחד ועלה במוחי המחשבה על טיפול בתנועה (תואר שני כהמשך לתואר הראשון שלי בפסיכולוגיה וללימודי ההידרותרפיה והטיפול במים ). אולם מברור קצר נוכחתי לדעת כי טיפול בתנועה מתמקד היום בעיקר סביב מחול, מוזיקה וריקוד. רציתי לשאול האם ישנה אפשרות לבחון שילוב במסלול לימודי הטיפול בתנועה גם את הטיפול במים (הסבר מפורט כיצד יינתן על ידי אם זה יהיה רלוונטי), אם לאו האם יש מסלול חילופי שיאפשר לי לעשות עבודת מחקר אקדמאית מקצועית שתשלב את שני תחומי הידע הללו שאני עוסק בהם במקביל. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית על טיפול בתנועה - תגובה
ד``ר עפרה קמר11/04/2011אסף שלום
אנסה לברר עבורך את האפשרויות ואכתוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסף11/04/2011לילה נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר עפרה קמר25/04/2011אסף שלום
להלן התשובה שקיבלתי ממנהלת התוכנית לטיפול בתנועה ומחול בדוד ילין " טיפול בתנועה ומחול כבר משולב בעבודה במים מזה מספר עשורים. כמו כן, בהחלט קיבלנו אנשים שעבדו בהידרותרפיה ושילבו את התנועה אחר כך בעבודתם הטיפולית בהיבטים רגשיים. בקיצור – אפשר לרקוד גם במים!!!"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)