סרטן הערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הערמונית
    אני
    29/07/2011

מבקש ייעוץ לאור הממצאים הבאים:

אולטרה סאונד טרנס רקטלי - "הערמונית קטנה מרקמה אחיד איזואקואי. בסריקות חוזרות לארכה ולרחבה של הבלוטה לא זוהה אזור החשוד לשאתי אך בנוכחות ערכי PSA מוגברים מומלץ השלמת בירור באמצעות ביופסיות מונחות סונר. חוד הערמונית תקין"
    הערה - PSA - 8.5

ביופסיה - בשלב ראשון הועלה חשד לממאירות
    בשלב השני הסיכום הוא:

"Prostatic adenocatcinoma in 1 out of 8 fragments. Gleason score 6 (3+3) of left side' involving about 5% of the specimen submitted"

מבקש לדעת:

א. מה הטיפול המומלץ במקרה זה.

ב. האם יש חשש לגרורות בהתאם לממצאים הנ"ל

תודה

אני המודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הערמונית

הוספת תגובה

• סרטן הערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/07/2011

אין חששל לגרורות בנתונים שהצגת. מדובר במחלת סרטן בשלב התחלתי ביותר. לגבי גישה למחלה וסוגי הטיפול זה לא מקצועי לדון במסגרת הפורום. ממליץ לחזור לאורולוג שהפנה לביופסיה והוא יסביר לך כל האפשרויות. בכל מקרה אין מקום לדאגה כי המחלה נמצאת בשלב מאד התחלתי ולא אמורה להתקדם בקרוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    30/07/2011

תודה רבה ד"ר

הורדת הרבה מהחששות.

הייתי שמח לקבל ממך בכל זאת כיוון לגבי טיפול מומלץ

תודה מראש

אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אני
    30/07/2011

רופא אורולוג (פרופ) שראה את התוצאות הנ"ל וביצע בדיקה ידנית שבועיים לאחר הביופסיה שלל את ממצאי האולטרהסאונד הטרנסרקטלי וטען שבבדיקה הידנית מצא פריצה וחשש לגרורות.

"...מוקד בודד (5%) של ממאירות בדרגה בינונית באונה השמאלית.
    ב-TRUS קופסית שלמה PR ער 1.5 + נוקשות דו צדדית יתכן ש... ופריצת הקופסית מימין
    מופנה לבדיקה המסומנת בשאלה של רקע דומיננטי, מצב הקופסית, מעורבות UVB קשרי לימפה ושלד אגני"

מציין שוב הבדיקה הידנית בוצעה שבועיים לאחר הביופסיה עם תוצאות האולטרהסאונד הטרנסרקטלי והביופסיה.ועם המלצה לבצע MRI

כיון שאני מאוד לא שקט. האם מצבי הוא התחלתי או יש חשש לגרורות.

תודה רבה

אני
    מודאג קצת פחות בהמשך לתשובתך אבל מאוד לא שקט

שואל שוב:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/08/2011

לגבי נוקשות בבדיקת אצבע - מקובל להתיחס לבדיקת אצבה לפני הביופסיה ולא אחריה כי לאחר ביופסיה ישנם שטפי דם ובצקת שיכול לשנות את התמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו