השמדת הערמונית HIFU

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמדת הערמונית HIFU
    יעקב
    02/08/2011

שלום רב
    שמעתי שיש שיטה חדשה יחסית בארץ כשנה וחצי ויותר ותיקה בעולם להשמדת הערמונית HIFU יתרונו של הניתוח הנ"ל הוא בזה שתופעות הלואי הן קטנות ובעיקר שאין פגיעה בעצבי ואו צינורות הזרע וכו... שאלתי כאחד שסובל מערמונית מוגדלת ונוקשה (מחכה לתוצאות ביופסיה) ובהנחה שניתוח כזה יתאים לי אזה ניסיון יש בעולם ובארץ לשיטה הזאת? יתרונות מול חסרונות? והאם יש שיטות אחרות בארץ לניתוח הערמונית ושמירה מרבית על הכושר המיני. עלי לציין שאני בן 57 ועד עכשיו ברוך השם מתפקד ביחסי מין ללא דופי. על כן מטבע הדברים אני מודאג.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמדת הערמונית HIFU

הוספת תגובה

• השמדת הערמונית HIFU - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/08/2011

שיטת HIFU עדיין נחשבת כניסיונית למרות ניסיון כ- 5-10 שנים בעיקר בצרפת אך גם בקנדה ובארץ כ- 3-4 שנים.
    ההיתרונות של השיטה- לא פולשנית, טיפול חד פעמי
    החיסרונות- סבירות גבוהה לאצירת שתן לאחר הטיפול וצורך בנשיאת קטטר ארוכה וניתוח כריתת הערמונית בגישה דרך השופכה בהמשך, תלונות של תכיפות דחיפות וצריבה במתן השתן תקופה ממושכת. לגבי תפקוד מיני - גם שיטה זאת כמו כל טיפולי סרטן ערמונית אחרים לא מבטיחה את השימור הזיקפה ללא עזרה רפואית נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו