ערכי PSA גבוההים מהנורמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי PSA גבוההים מהנורמה
    OM
    12/08/2011

מזה שבוע וחצי אני סובל מסחרורות , כאבי ראש , לחץ באזור המצח ואף ,צמרמרות קור למרות שעכשו קיץ עם או בלי חום ,בדיקת חום מקיסמלית 38.2 ,לעתים צמרמרות הקור גם בלי חום גורמות לי להתכסות במספר שמיכות ולהתחפר במיטה עליי לציין כי לפני שבוע וחצי ליוותי את אימי לביה"ח ומאז התחילו אצלי הסיפטומים הכוללת גם דלקת עיניים (קיבלתי טיפול של MAXITROL ,לפני שבוע פניתי למר"ם לא נמצאו בעיות בבדיקות דם ותרבית השתן ,הופנתי לבדיקת אולטרסאונד מחשש לבעיות לאבנים בכליות (כי היו לי בנוסף מיחושים בגב אחורי )ודרכי השתן ,במקביל הזמנתי בדיקה אצל אורולוג כוון שבשנה האחרונה יש לי בעיות במתן שתן ,דחיפות במתן שתן וכאבים בעת פליטה בקיום יחסי מין ,אני אדם בריא בדר"כ בן 46 ופעם אחרונה שראיתי רופא באופן כללי זכורה לי לפני כ- 3שנים ,אז אמרתי לעצמי עם כבר בעיות לבדוק את הכל ,האורולוג אבחן ב-US פרוסטטה ובקש מחדש בדיקת דם לבדוק שוב שתרבית שתן תקינה , קיבלתי לפני מספר שעות את הממצאים ולחדתי גילתי ערכי PSA =21 החורגים מאד מהנורמה ובנוסף חריגה גם של ה-
    ERYTHROCYTES=50 , חשוב לציין שאין לי כאבים באזור החלציים אלא רק בקצה הפין וצריבה בעת מתן שתן שכולם כפי שקראתי בפורום הסיפטומים עשויים להסביר על גדילה הערמונית השאלה שלי האם אני צריך בדחיפות לפנות למיון או לחכות עד יום ראשון להמלצת האורולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי PSA גבוההים מהנורמה

הוספת תגובה

• ערכי PSA גבוההים מהנורמה - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    15/08/2011

שלום לך,
    על סמך התיאור שלך עולה החשד לדלקת הערמונית.
    דלקת זו יכולה גם להסביר את העליה בערכי ה - PSA.
    יש להבדק ע"י אורולוג מומחה וקרוב לודאי להתאים טיפול אנטיביוטי שלאחריו יש לחזור על בדיקת ה - PSA.
    ההחלטה על המשך הבירור תהיה על סמך התרשמות האורולוג בבדיקתו ותוצאות הבדיקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו