מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איכות הזרע לאחר ניתוחno name04/09/2011
שלום ד"ר,
אני בן 25 וחצי - (רווק) , לפני כשנתיים גיליתי שיש לי וריקוצל, באותו רגע לא ידעתי מה זה אלא רק לאחר שפניתי לאורולוג, לציין כי הוריקוצל נמצא הרבה זמן לפני שגיליתי אותו (לפי הניחוש וההערכה שלי) - בזמן שהוריקוצל היה קיים, לא היו כאבים אלא רק שזה היה נראה לעין (דרגה 4 לפי בדיקת הרופא), לפי ארבעה חודשים עשיתי ניתוח ולא יכולתי לעשות את הניתוח מוקדם יותר מאילוצים שונים. ביקרתי אצל הרופא 3 חודשים לאחר הניתוח והכל תקין, אין עדות להידרוצל.
מכיוון שספירת הזרע שהייתה לפני הניתוח מאוד נמוכה, בדיקה לא תקינה לגמרי, אני מודאג שגם אחרי הניתוח המצב לא ישתפר לטווח הנורמה, רציתי לדעת מה הסיכויים שהניתוח לא יעזור לי להגיע למצב תקין מבחינת הפוריות?
לפני הניתוח שמתי לב שכשאני מאונן, כמות הזרע (הזרעונים) קטנה יחסית לנוזל שנפלט (לפי הסתכלות בעין ולא לפי ספירת מספר הזרעונים במעבדה) כלומר היה יותר צבע שקוף (נוזל מקדים לזרע) ופחות צבע לבן (זרע עצמו)- ניסיתי לעשות את אותה בדיקה (בדיקה עצמית שעשיתי בבית) לאחר 4 חודשים מהניתוח- לאונן בכלי (לא סטרילי במקרה הזה) כמו זה שהתשמתי בו בית חולים כשעשיתי את הבדיקה, ומצאתי כי יש שיפור מסויים, כלומר יש יותר צבע לבן ופחות צבע שקוף בהשוואה למה שהיה לפני הניתוח, אבל עדיין לא הגעתי למצב שבו כל (או רוב) הנוזל שנפלט הוא בצבע לבן (כלומר יותר זרע).
תוצאות בדיקת מעבדה לפני הניתוח:
נפח דגימה: 2 מ"ל
ריכוז :2.2 מיליון
תנועה 10%
זרעונים תקינים: 10%, לא תקינים 90%.
ota syndrome
בדיקת הורמונים שעשיתי לפני הניתוח הייתה תקינה 100%. בידקות דם תמיד היו תקינות.
אני מאוד מאוד מודאג שמדדי הזרע לא ישתפרו ולא יגיעו לטווח התקין.
הרופא ביקש שאני אבצע בדיקת זרע 5 חודשים לאחר הניתוח כלומר עוד חודש מהיום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הזרע לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום11/09/2011שלום לך,
אין כל אפשרות להבדיל בעין בלתי מזויינת בין תאי הזרע לנוזל.
ממליץ פשות לחזוע על בדיקת ספירת הזרע כדי לעמוד על השינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)