עצירת שתן מוחלטת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירת שתן מוחלטת
    א
    15/09/2011

אני בן 25, לפני מספר חודשים היה לי מקרה של עצירת שתן: קמתי בלילה עם שלפוחית מלאה ולא הצלחתי להשתין ואז התעלפתי, זה כנראה עקב כדור שלקחתי. בסופו של דבר זה השתחרר לבד לאט לאט ללא צורך בקטטר, אבל זה היה מפחיד...

למרות שאני כבר לא לוקח כדורים, פתאום אני מפחד שהאירוע יחזור על עצמו... בעקבות יובש בפה אני שותה הרבה מאוד - קרוב ל-4 ליטר ביום...

השאלות שלי הן:

1. אני יודע שעצירת שתן זה מקרה חירום רפואי, עד כמה זה מסוכן עם שותים הרבה. למשל עם יש למישהו ששותה הרבה (4 ליטר ביממה) בגוף ליטר וחצי להשתין ומצד אחד הוא לא יכול להתאפק יותר - מרגיש שהשלפוחית מתפוצצת והצינור השתן מלא, אבל מצד שני יש לו עצירת שתן מלאה.

2. אם הבנתי נכון השלפוחית והצינור לא יכולים להתפוצץ? אז השתן יחזור לכלייה? תוך כמה זמן (מישהו ששתה המון והשלפוחית שלו מלאה) ללא טיפול רפואי האדם ימות או שייגרם נזק בלתי הפיך?

3. אם עצירת שתן נגרמת מכך שהסגור של חור שתן נהיה מכווץ וסגור לחלוטין, איך אפשר לחדיר קטטר?

4. האם הספרות הרפואית או אתה שמעת על מקרה שעצירת שתן הופיעה כתוצאה מחרדה/פחד האם יכול להיות דבר כזה בכלל?

5. אם מישהו מתאפק כי אין שירותים או משהו כזה, במקרה שאין בעיה פיזיולוגית הוא "יעשה במכנסיים" גם אם הוא לא רוצה או שהתאפקות כזאת יכולה לגרום לנזק?

6. זה נכון ששלפוחית השתן וצינון השתן לא יכולים להתפוצץ כתוצאה מהתאפקות?

7. אם יש עצירת שתן והשלפוחית באמת מלאה לחלוטין (הרגשה שאי-אפשר להתאפק) צריך להזמין אמבולנס?

8. זה נכון שהתעלפות לא מבטלת עצירת שתן (כלומר יש שליטה בסוגרים)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירת שתן מוחלטת

הוספת תגובה

• עצירת שתן מוחלטת - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    18/09/2011

שלום לך,
    אירוע של אצירת שתן הוא אכן אירוע מפחיד וכואב מאוד.
    בגיל 25 אירוע זה הוא נדיר למדי. ההנחה שהסיבה היא טיפול תרופתי כלשהוא אפשרית וקיימת כמובן ואולם, אני ממליץ לפנות לאורולוג לבדיקה כללית ותשאול לגבי מתן השתן באופן כללי כדי לברר האם יש בעיה אחרת במערכת השתן.
    שתיה מרובה היא סה"כ דבר בריא ומומלץ אם כי אסור להגזום. שתיה של 2-3 ליטרים ביממה מספקת בד"כ בתלות במבנה הגוף והמאמצים הגופניים.
    לעתים אצירת השתן לא חולפת מאליה ויש צורך לפנות לבית חולים לסיוע.
    אצירת שתן לא גורמת לכיס השתן להתפוצץ אך עלולה לגרום לנזק לכליות אם לא מטופלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו